لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۵

هوک: بحرین میزبان کنفرانس امنیت دریایی با حضور مقامات ۶۵ کشور خواهد بود


هوک میگوید که فرماندهی مرکزی ایالات متحده بر روی طرحی با هدف خنثی کردن تهدیدها علیه کشتیرانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان کار می‌کند.
هوک میگوید که فرماندهی مرکزی ایالات متحده بر روی طرحی با هدف خنثی کردن تهدیدها علیه کشتیرانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان کار می‌کند.

برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، روز چهارشنبه ۲۶ تیر اعلام کرد که بحرین در هفته‌های آتی میزبان یک کنفرانس بین‌المللی امنیت دریایی با حضور نمایندگان و مقامات ۶۵ کشور جهان خواهد بود.

به گفته این مقام آمریکایی، کنفرانس مورد اشاره که نتیجه همکاری مشترک میان ایالات متحده و بحرین است در سطح وزیران خارجه کشورها برگزار می‌شود.

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در گزارشی از جلسه سخنرانی آقای هوک در اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک» اعلام کرد که کنفرانس بحرین ادامه‌ای بر کنفرانس ورشو است که با موضوع «صلح و امنیت در خارمیانه» بهمن ماه پارسال برگزار شد.

کنفرانس ورشو اما موضوع اختلاف شدیدی میان ایران و لهستان شد به طوری که تهران آن را «کنفرانسی ضدایرانی» خواند، امری که واشینگتن آن را تکذیب کرد. با این حال در جریان این کنفرانس اشارات مستقیم متعددی به ایران شد.

کنفرانس بحرین نیز متعاقب افزایش تنش‌ها در منطقه خلیج فارس و هدف قرار گرفتن چندین نفتکش برگزار خواهد شد. آمریکا می‌گوید که ایران در حمله به این نفتکش‌ها نقش داشته، اما ایران چنین ادعایی را تکذیب می‌کند.

همزمان خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی به نقل از برایان هوک نوشته که آمریکا قصد دارد در طول همین هفته دیپلمات‌های خارجی مستقر در واشینگتن را در جریان اقدامات جدید خود برای تامین امنیت کشتیرانی در خاورمیانه قرار دهد.

به گفته او، فرماندهی مرکزی ایالات متحده بر روی طرحی با هدف خنثی کردن تهدیدها علیه کشتیرانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان کار می‌کند.

آقای هوک غروب سه‌شنبه طی یک سخنرانی اظهار داشت: «وقتی در خلیج [فارس] بودم، به وضوح نیاز به افزایش امنیت دریایی را احساس کردم. وزیر خارجه و رئیس‌جمهوری [آمریکا] نیز در گفت‌وگوهایی که در اجلاس گروه ۲۰ داشتند، متوجه این موضوع شدند».

وی اما توضیح بیشتری درباره استراتژی جدید ایالات متحده نداد و صرفا تاکید کرد که هر گونه تلاشی در این راستا به حمایت دیگر کشورها نیاز دارد تا موفق شود.

پیش از این ژنرال مارک میلی، فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا به مجلس سنای این کشور گفته بود که واشینگتن در صدد تشکیل ائتلافی برای اسکورت نظامی کشتی‌های تجاری در منطقه است.

منابع: خبرگزاری بلومبرگ، شبکه العربیه، شبکه سی‌ان‌ان/ س.ن/ ک.ر
XS
SM
MD
LG