لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۳۰

بوئینگ معرفی دوربردترین هواپیمای جهان را به تعویق انداخت


ماکت هواپیما در ژوئیه ۲۰۱۸
ماکت هواپیما در ژوئیه ۲۰۱۸

پس از سقوط بوئینگ ۷۳۷ مکس، شرکت بوئینگ تصمیم گرفت معرفی جدیدترن و پیشرفته‌ترین ساخته خود یعنی مدل ۷۷۷ ایکس را مدتی به تعویق بیندازد.

بوئینگ ۷۷۷ ایکس

بوئینگ قصد داشت در اواسط ماه مارس امسال بوئینگ ۷۷۷-ایکس که مدرن‌ترین محصولش است را رونمایی کند. اما سقوط ۷۳۷ و زیر سوال رفتن ایمنی هواپیماهای جدید این شرکت، باعث تاخیر در معرفی این هواپیما شده است.

البته عکس‌هایی از محصول نهایی بوئینگ در یکی از آشیانه‌های این شرکت منتشر شده است.

این محصول مجهز به موتورهای نسل جدید جنرال‌الکتریک با نام جی‌ئی‌۹ایکس است که در دو نمونه بی۷۷۷-۸ و ۹ ساخته می‌شود. قراراست این هواپیما از سال ۲۰۲۰ وارد خدمت شود.

برد پروازی این هواپیما بیش از ۱‍۷ هزار کیلومتر با یکبار سوخت‌گیری است و دورپروازترین هواپیمای جهان محسوب می‌شود.

سقوط بوئینگ ۷۳۷ مکس که تا پیش از این، پیشرفته‌ترین محصول بوئینگ به‌شمار می‌رفت برخی تردیدها را در زمینه ایمنی این مدل جدید مطرح کرده است.

یکی از پیشرفته‌ترین و پرچالش‌ترین بخش‌های هواپیمای ۷۷۷-ایکس، تا شدن بخشی از بال آن است. با این روش این هواپیما جای کمتری برای پارک در آشیانه خواهد گرفت. بخش زیادی از تست‌های قطعات این هواپیما در شهر سیاتل آمریکا در حال انجام است.

این هواپیما توانایی حمل ۴۰۰ تا ‌۴۲۵ نفر مسافر را دارد و تا کنون ۳۴۰ سفارش برای این هواپیما دریافت شده است. شرکت امارات حدود ۱۵۰ فروند از این مدل را پیش‌خرید کرده است.

ممنوعیت پرواز برای بوئینگ ۷۳۷ مکس افزایش یافت

تعداد بسیار بیشتری از کشور‌های جهان در حال ممنوع کردن پرواز ۷۳۷ مکس در خطوط هوایی خود هستند. ایران هم به‌تازگی اعلام کرده است این مدل از هواپیماها حق ورود به حریم هوایی ایران را ندارند.

چین، مالزی واسترالیا هم اعلام کرده‌اند این مدل هواپیما حق ورود به حریم هوایی این کشور‌ها را ندارد.

تولید مشترک هواپیما توسط روسیه و هند

روسیه قصد دارد تولید هواپیما ترابری ایلیوشین ۱۱۲ را شتاب دهد به همین دلیل شرکت‌هایی در روسیه و هند در حال کار برای تولید مشترک این هواپیما هستند. هندی‌ها علاقه زیادی به استفاده از هواپیماهایی با موتور توربوپراپ برای مقاصد مسافری، ترابری و نطامی دارند.

​توربوپراپ نوعی موتور توربینی گازی است که در آن از گردش محور توربین برای گرداندن ملخ و ایجاد پیش‌رانش استفاده می‌شود.

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های هواپیماهای توربوپراپ نسبت به هواپیماهایی با موتورهای توربو فن، قیمت ارزان آن است. از طرفی مصرف کمتر سوخت و هزینه‌های پایین تعمیر نگهداری هم کمک می‌کند اینگونه ازموتورهای برای مسیرهای زیر ۷۰۰ کیلومتر جهت استفاده در هواپیماها اقتصادی‌تر باشند. هواپیماهایی که از این موتور‌ها استفاده می‌کنند می‌توانند در باند‌های کوتاه و حتی خاکی هم فرود بیایند.

موافقت با خرید ۲۸ هواپیمای ایرباس و ای‌تی‌آر در ایران

در آخرین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۳۹۷، با درخواست وزارت راه و شهرسازی مبنی بر سرمایه‌گذاری از محل منابع داخلی شرکت ایران‌‌ایر برای خرید ۲۸ فروند هواپیما موافقت شد.

ایسنا گزارش داده است که موافقت شورای اقتصاد در سال ۱۳۹۷مبنی بر سرمایه‌گذاری از محل منابع داخلی هما برای خرید ۲۰ فروند هواپیمای ای‌تی‌آر، سه فروند ایرباس جدید و پنج فروند هواپیمای ایرباس دست دوم، به منظور خرید هواپیماهای جدید نیست و در جهت تکمیل فرآیند خرید هواپیماهایی است که پیش از این خریداری شده است.

قرارداد هواپیماهای مذکور در مجموع شامل ۲۸ فروند هواپیما می‌شد که ۲۰ فروند آن هواپیماهای ای‌تی‌آر بودند که از این تعداد ۱۳ فروند خریداری شد. علاوه بر این دو فروند هواپیمای نوی ایرباس ۳۳۰، یک فروند هواپیمای نوی ایرباس ۳۲۱ نیز توسط ایران‌ ایر خریداری شد و از پنج فروند ایرباس دست دوم نیز سه فروند هواپیمای دسته دوم توسط ایران‌‌ایر و دو فروند نیز توسط هواپیمایی معراج خریداری شده است.

ایران‌ایر به تازگی اقدام به خرید سه فروند ایرباس ۳۱۹ که در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ تولید شده‌اند کرده است. این هواپیماها قرار است تا پایان سال ۱۳۹۷ عملیاتی شوند.

هواپیمای معراج هم دو فروند ایرباس ۳۱۹ دست دوم را با شرایطی شبیه به ایران‌‌ایر وارد ناوگان خود کرده است.

XS
SM
MD
LG