لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۳۷

مذاکرات بولتون و مقام‌های روسیه در پی تنش‌های تازه آغاز می‌شود


مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ که برای انجام مذاکرات با مقام‌های روسیه به مسکو رفته، امروز دوشنبه ۳۰ مهر ماه با سرگئی لاوروف گفت‌وگو می‌کند. دو روز پیش از این ترامپ گفت از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد با مسکو خارج می‌شود.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین روسیه، تائید کرد که بولتون قرار است دیداری هم با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری آن کشور داشته باشد، اما این دیدار قرار نیست روز دوشنبه انجام شود.

مشاور امنیت ملی ترامپ روز دوشنبه را با مذاکرات با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه آغاز می‌کند.

ساعاتی پیش از این سرگئی ریابکوف، معاون لاوروف به خبرگزاری اینترفاکس گفته بود انتظار می‌رود بولتون «به‌شکل حرفه‌ای توضیح دهد منظور دقیق» دونالد ترامپ از اعلام موضوع خروج از «پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» چیست.

ریباکوف خروج یک‌طرفه واشینگتن از این توافق را «بسیار خطرناک» توصیف کرده و گفته این کار به اقدام «فنی نظامی» تلافی‌جویانه خواهد انجامید.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، روز شنبه اعلام کرد کشورش را از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد خارج می‌کند.

این پیمان سال ۱۹۸۷، بین رونالد ریگان، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، دبیر کل حزب کمونیست شوروی، امضا و یک سال بعد اجرایی شد. «پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» موشک‌های هسته‌ای و متعارف کروز و سکوهای پرتاب آن‌ها، با برد بین ۵۰۰ تا هزار، و برد متوسط بین هزار تا ۵۵۰۰ کیلومتر، را از میان برداشت.

اما مقام‌های ایالات متحده سال‌هاست می‌گویند روسیه دست به ساخت و توسعه این موشک‌ها زده‌است و در سال ۲۰۱۴ نیز علنا این اتهام را به مسکو وارد کردند.

روسیه از سوی دیگر بارها این اتهام‌ها را رد کرده و همزمان گفته است بخش‌هایی از سیستم دفاع موشکی آمریکا در کشورهای اروپایی، برخلاف این توافق و ناقض آن است.

تصمیم ریاست‌جمهوری آمریکا برای خروج از پیمان موشکی با انتقاد روسیه، حمایت بریتانیا و هشدار آلمان روبه‌رو شده‌است.

گورباچف پرسیده «آنها در واشینگتن واقعا درک نمی‌کنند که چنین اقدامی به کجا می‌تواند منتهی شود؟». هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان گفته است «۳۰ سال است که این پیمان ستون مهم ساختار امنیت در اروپا بوده» و گاوین ویلیامسون، وزیر دفاع بریتانیا، می‌گوید روسیه این پیمان را به خطر انداخت و کرملین «باید نظم را در خانه‌اش برقرار کند».

همزمان با این اظهارات راند پال، سناتور جمهوری‌خواه، با انتقاد از مشاور امنیت ملی ترامپ، در شبکه خبری فاکس اظهار کرده این جان بولتون بود که احتمالا رئیس‌جمهوری را قانع کرد از پیمان موشکی با مسکو خارج شود.

انتظار می‌رود علاوه بر موضوع «پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد»، طرف‌ها در مورد مسائل دیگر از جمله اقدامات روسیه در اوکراین و سوریه و نیز اتهام‌های چندباره به مسکو در مورد «دخالت» در انتخابات آمریکا، گفت‌وگو کنند.

اروپای آزاد، رادیو فردا|ت
XS
SM
MD
LG