لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۱۹

مقام آمریکایی: ایران نباید رآکتور هسته‌ای دیگری به‌ دست بیاورد


کریستوفر فورد، دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور امنیت بین‌المللی و منع تکثیر تسلیحات کشتار جمعی
کریستوفر فورد، دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور امنیت بین‌المللی و منع تکثیر تسلیحات کشتار جمعی

کریستوفر فورد، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه، ۷ خرداد، در یک جلسه توجیهی با خبرنگاران در وزارت خارجه آمریکا گفت که معافیت تحریمی ایالات متحده شامل احداث واحدهای جدید نیروگاه اتمی در بوشهر نمی‌شود و «ایران نباید هیچ رآکتور هسته‌ای دیگری به‌ دست بیاورد».

او همچنین تأکید کرد فشارهایی «که به گفته خود رئیس‌ جمهوری ایران تاکنون ۲۰۰ میلیارد دلار به رژیم جمهوری اسلامی خسارت زده» تا زمانی که مقام‌های ایرانی به میز مذاکره بازنگردند ادامه خواهد یافت.

آقای فورد، دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور امنیت بین‌المللی و منع تکثیر تسلیحات کشتار جمعی، این مطالب را در یک جلسه ویژه توجیهی در مورد برنامه هسته‌ای ایران با حضور برایان هوک، مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا و خبرنگاران بیان کرد.


این جلسه ساعاتی پس از آن برگزار شد که وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایالات متحده معافیت‌‌های تحریمی پروژه‌های اتمی ایران مرتبط با توافق هسته‌ای موسوم به برجام را تمدید نخواهد کرد و همچنین از تحریم دو مقام اتمی جمهوری اسلامی خبر داد.

دستیار وزیر امور خارجه آمریکا گفت که ایالات متحده همچنان آماده است تا برای فعالیت‌های مربوط به ایمنی و دیگر امور واحد یکم نیروگاه بوشهر معافیت بدهد و مانعی برای تعویض سوخت این نیروگاه ایجاد نکند.

کریستوفر فورد اما اضافه کرد که معافیت از تحریم‌ها شامل هیچ واحد جدیدی که قرار باشد در نیروگاه بوشهر ساخته شود نیست و «نظر ما این است که ایران نباید هیچ رآکتور هسته‌ای دیگری به‌ دست بیاورد».


پیمانکار اصلی نیروگاه هسته‌ای بوشهر شرکت روسی «اتم استروی اکسپورت» است که فاز اول این نیروگاه را در سال ۱۳۹۰، پس از ۱۲ سال تأخیر، تکمیل کرد.

نیروگاه بوشهر متکی به اورانیوم دریافتی از روسیه است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر این سوخت نظارت دارد.

پیش از این، علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، ابراز امیدواری کرد که واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۶ به بهره‌برداری برسد.

کریستوفر فورد در ادامه جلسه روز چهارشنبه با اشاره به تأثیر محدودکننده تحریم‌ها بر ارائه پول و امکانات از سوی جمهوری اسلامی برای گروه‌های شبه‌نظامی نیابتی خود در خاورمیانه گفت که اکنون با فشارهای تحریمی، جمهوری اسلامی «ناچار به بده‌بستان‌هایی شده که پیش از این با آنها مواجه نبوده است.»

کریستوفر فورد اضافه کرد تا وقتی که مقام‌های جمهوری اسلامی به میز مذاکره،‌ از نوعی که مورد نظر آمریکاست، بازنگردند این فشار برای «مجبور ساختن آنها به این نوع از بده‌بستان‌ها قطعاً ادامه خواهد یافت.»

در همین جلسه، برایان هوک، مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا، در مورد نوع مذاکره مورد نظر دولت آمریکا توضیح داده و گفت: «ما به دنبال یک توافق واقعاً جامع هستیم، نه این‌ که تنها اسماً جامع باشد؛ توافقی به‌راستی فراگیر که به تهدیدات هسته‌ای ایران، برنامه موشکی، ستیزه‌جویی منطقه‌ای و گروگان‌گیری‌ها بپردازد.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بارها خواستار مذاکره با مقام‌های جمهوری اسلامی برای دستیابی به توافقی جامع شده و سال گذشته هم اعلام کرد که برای دیدار با همتای ایرانی‌اش «هیچ پیش‌شرطی» ندارد.

در مقابل رهبر جمهوری اسلامی بارها مذاکره با آمریکا را «ممنوع» اعلام کرده و گفته است که مذاکره با دولت فعلی آمریکا «سَم مضاعف» است.

منابع:‌ بیانیه وزارت خارجه آمریکا، رادیوفردا/ پ. پ./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG