لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۳۱

مرگ نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر در حوادث رانندگی در ایران طی ده سال


رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی ایران می‌گوید که طی ده سال اخیر، ۲۷۷ هزار نفر در تصادفات رانندگی در ایران، کشته و بیش از چهار میلیون نفر زخمی شده‌آند.

ایران یکی از پرحادثه‌‌ترین کشورهای جهان از نظر رانندگی است.

بر اساس گزارشی که پژوهشکده بیمه مرکزی ایران منتشر کرده است، در میان ۱۹۰ کشور جهان، ایران پس از کشور آفریقایی سیرالئون، بالاترین نرخ مرگ‌ومیر در جاده‌ها را دارد.

تقی مهری، رئیس پلیس راهور، در حاشیه دومین همایش یادبود قربانیان حوادث رانندگی در جمع خبرنگاران شمار قربانیان حوادث رانندگی در ایران در سال گذشته خورشیدی را «۱۶ هزار و ۲۰۱ نفر» اعلام کرد.

به گفته آقای مهری، «از سال ۸۴ تاکنون چهار میلیون و ۳۰۰ هزار مصدوم تصادفات رانندگی داشتیم که از این میزان ۲۷۷ هزار نفر کشته شدند.»

او یکی از گروه‌های سنی که بیشترین آسیب را در حوادث رانندگی می‌بیند، کودکان معرفی کرده و گفت که «۵۱ درصد جان‌باختگان رانندگی بین ۲۰ تا ۵۰ سال سن دارند و هشت درصد جان‌باختگان کودکان هستند.»

به دلیل آمار قابل توجه آسیب کودکان در این حوادث، این مقام پلیس از بررسی موضوع اجباری شدن استفاده از صندلی کودک در خودروها خبر داد.

رئیس پلیس راهور ناجا همچنین از وجود «۳۴۰۰ نقطه حادثه‌خیز» در ایران خبر داد که از این تعداد حدود دو هزار نقطه در اطراف شهرها قرار دارد.

تصادفات رانندگی در جاده‌های ایران به طور معمول در تعطیلات نوروزی به اوج خود می‌رسد٬ چنان که بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی، طی ۱۰ سال گذشته ۱۱ هزار و ۸۷۰ نفر در تصادفات نوروزی کشته شده‌اند.

بالاترین آمار تلفات نوروزی تا پایان روز ۱۳ فروردین مربوط به سال ۸۷ است که یک هزار و ۵۳۵ نفر کشته برجای گذاشت.

در اردیبهشت‌ماه سال جاری، سازمان پزشکی قانونی از افزایش بیش از ۲۴ درصدی شمار قربانیان حوادث رانندگی ایران طی نوروز سال ۹۷ خبر داد.

روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی ایران اعلام کرده که از ۲۵ اسفند ۹۶ تا ۱۵ فروردین ۹۷ که ایام نوروز در نظر گرفته شده است، «یک‌ هزار و ۳۴ نفر» در حوادث رانندگی کشور کشته شدند.

بر اساس این گزارش٬ این آمار بدین معنی است که در این مدت٬ «به طور متوسط روزانه ۵۱.۷ نفر» در حوادث رانندگی کشته شدند که نسبت به زمان مشابه سال گذشته٬ ۲۴.۲ درصد نفر افزایش یافته است.

منابع: خبرگزاری‌های ایسنا، فارس و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG