لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۶

«توقف» پروژه ساخت فرودگاه برای چابهار


منطقه آزاد چابهار ایران همچنان بدون فرودگاه است و در حالی که برنامه توسعه بندر چابهار وجود یک فرودگاه در این منطقه را الزام‌آور می‌کند اما مسئولان منطقه آزاد ساخت فرودگاه وعده داده شده را منتفی می‌دانند.

در راستای توسعه بندر چابهار و احتمال افزایش حجم بار و مسافر در این بندر، موضوع ساخت یک فرودگاه در چابهار مطرح شده است. دو سال قبل پیگیری‌هایی برای اخذ مجوز ایجاد یک فرودگاه بین‌المللی در منطقه آزاد چابهار انجام شد. موضوعی که به جانمایی مکان فرودگاه منتهی شد و قرار شد سازمان منطقه آزاد چابهار در ساخت این فرودگاه سرمایه‌گذاری کند. مسئولان منطقه آزاد چابهار اما با توجه به مکان جانمایی شده برای فرودگاه، ساخت آن را منتفی اعلام کرده‌اند.

عبدالرحیم کردی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ایران در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت «بعد از جانمایی و مجوز کمیته فضایی، فرودگاه خارج از محدوده قرار گرفت و منطقه آزاد اگر بخواهد خارج از محدوده خود فرودگاهی داشته باشد، برایش چهار یا ۴۰ کیلومتر فرقی نمی‌کند و ما ترجیح می‌دهیم از همان فرودگاه فعلی که در ۴۵ کیلومتری منطقه آزاد قرار دارد، با انجام زیرساخت‌های جدید و در نظر گرفتن امکانات بیشتر استفاده کنیم».

فرودگاهی که آقای کردی از آن سخن می‌گوید «یک فرودگاه نظامی» است.

غلامحسین باقریان، معاون فرودگاهی شرکت فرودگاه‌های ایران، نیز تلویحا خبر توقف ساخت این فرودگاه را تائید کرده «نامه‌نگاری‌هایی انجام شد، در خصوص اینکه شاید فرودگاه کنارک بتواند به جای فرودگاه جدید چابهار کار کند. بنابراین بهتر است فرودگاه کنارک توسعه یابد که این موضوع از سوی منطقه آزاد مطرح شد.»

اما به گفته معاون فرودگاهی شرکت فرودگاه‌های ایران، تصمیم نهایی به این نهاد ابلاغ نشده «اما تملک اراضی در منطقه آزاد چابهار در حال انجام است».

منطقه آزاد چابهار تنها در شرایطی حاضر به ساخت فرودگاه می‌شود که جانمایی آن در محدوده منطقه آزاد باشد و به همین دلیل مقام‌ها قصد دارند قلمروی آن را گسترش دهند.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار نیز در گفت‌وگویی با رادیو تلویزیون دولتی ایران ابراز امیدواری کرده که با تصویب طرح گسترش قلمرو «مشکل قانونی سرمایه‌گذاری مناطق آزاد در فرودگاه بین‌المللی چابهار برطرف شود».

‌منطقه آزاد و بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران، از ظرفیت بسیار بالای ترانزیتی و موقعیت راهبردی برخوردار است و عملا می‌تواند روسیه را به آب‌های گرم متصل کند. این منطقه مکان مناسبی برای حمل و نقل بار کشورهای همسایه و حتی چین نیز به‌شمار می‌رود. با وجود چنین اهمیتی که می‌تواند اثرگذاری ویژه‌ای روی اقتصاد ایران داشته باشد، اما از وجود فرودگاه بی‌‌بهره است و تنها فرودگاه این منطقه، فرودگاه نظامی کنارک است که همزمان مورد استفاده مسافری و باری نیز قرار می‌گیرد و ظرفیت پایینی دارد.

XS
SM
MD
LG