لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۲۴

صادرات نفت به چین با نفتکش‌های ایرانی؛ هزینه حمل و بیمه با تهران است


خرید روزانه نفت چین از ایران در ماه گذشته نسبت به ماه قبل از آن، حدود ۱۰۷ هزار بشکه افزایش یافته و به ۷۶۷ هزار بشکه رسیده است
خرید روزانه نفت چین از ایران در ماه گذشته نسبت به ماه قبل از آن، حدود ۱۰۷ هزار بشکه افزایش یافته و به ۷۶۷ هزار بشکه رسیده است

خبرگزاری رویترز از قول منابعی گزارش داد که هم اکنون تقریبا کل نفت صادراتی ایران به چین توسط ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران انجام می‌شود. بر اساس این گزارش، تحت شرایط جدید، هزینه حمل و بیمه کل نفت صادراتی ایران به چین، بر عهده تهران است.

با آغاز تحریم‌های مالی آمریکا علیه ایران در روز ۱۶ مرداد و نزدیک شدن به زمان تحریم‌های نفتی که قرار است از روز ۱۳ آبان اجرا شوند، مشتریان ایران با مشکلات بیمه و حمل نفت این کشور مواجه شده‌اند.

قبلا گزارش‌هایی از درخواست مشتریان آسیایی از ایران برای حمل نفت توسط کشتی‌هایش به بنادر آنها منتشر شده بود.

چین و ترکیه از مشتریان نفتی ایران به صراحت اعلام کرده‌اند که از تحریم‌های آمریکا تبعیت نمی‌کنند، اما به نوشته رویترز، شرکت‌های بیمه و نفتکش‌ها که عمدتا اروپایی و آمریکایی هستند، در حال قطع همکاری با ایران هستند.

شرکت‌های «زوهای زنرونگ» و «سینوپک» چین که دارنده بزرگترین پالایشگاه‌های آسیا هستند، در قرارداد بلند مدت خرید نفت از ایران ذکر کرده‌اند که در صورت لزوم می‌توانند از نفتکش‌های ایران برای انتقال نفت آن کشور استفاده کنند.

یک منبع به رویترز گفت که تحت شرایط جدید، هزینه حمل و بیمه کل نفت صادراتی ایران به چین، بر عهده تهران است.

این گزارش با استناد به داده‌های کشتی‌رانی حاکیست که در ماه گذشته، ۱۷ نفتکش، نفت ایران را به چین حمل کرده‌اند که همه آنها متعلق به ایران بوده اند. در ماه ژوئن نیز تنها هشت نفتکش از مجموع ۱۹ نفتکش، تحت مالکیت چین بوده است.

آمارها نشان می‌دهند که خرید روزانه نفت چین از ایران در ماه گذشته نسبت به ماه قبل از آن، حدود ۱۰۷ هزار بشکه افزایش یافته و به ۷۶۷ هزار بشکه رسیده است.

متوسط خرید روزانه نفت چین از ایران در سال گذشته ۶۲۳ هزار بشکه بود.

در این حال، یک سخنگوی وزارت نفت ایران در پاسخ به پرسشی از سوی رویترز تنها گفت که درخواست این خبرگزاری برای توضیحات درباره انتقال نفت به چین توسط نفتکش‌های ایران را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارجاع خواهد داد. این وزارت‌خانه مسئول ارائه مجوز به خبرنگاران خارجی برای فعالیت در خاک ایران است.

رویترز نوشت هنوز معلوم نیست ایران چگونه پوشش بیمه و بیمه شخص ثالث، نشت و آلایش احتمالی نفت در دریا را انجام می‌دهد، اما جمهوری اسلامی در دور گذشته تحریم‌ها (۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵) نیز مجبور به پوشش این خدمات توسط شرکت‌های بیمه داخلی ایرانی بود.

پیش از این، خبرگزاری بلومبرگ روز ۲۳ مرداد با استناد به منابع آگاه گزارش داد که هند برای معافیت از تحریم‌های آمریکا کاهش ۵۰ درصدی واردات نفت ایران را در نظر دارد.

هند دومین مشتری نفتی ایران بعد از چین است که در شش ماه اول سال جاری میلادی، ۵۹۷ هزار بشکه در روز نفت از ایران خریده‌است. تقریبا نیمی از کل صادرات نفت و میعانات گازی ایران به چین و هند انجام می‌شود.

منابع: خبرگزاری رویترز، شبکه بلومبرگ و منابع خبری/ د.خ/ر.ب
XS
SM
MD
LG