لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۴۶

فائو: تغییرات آب و هوایی امنیت غذایی را در معرض خطر قرار داده است


سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل (فائو) طی گزارشی که چهارشنبه آذرماه منتشر کرده، می گوید که تغییرات آب و هوایی امنیت غذایی را در معرض خطر قرار داده است.

بر اساس این گزارش که در سایت رسمی فائو منتشر شده است، تغییرات آب و هوایی به همراه تخریب زمین و عوامل دیگر تامین مواد غذایی برای مردم جهان را با مشکل مواجه کرده است.

این گزارش می گوید که افزایش جمعیت زمین نیاز به مواد غذایی با قیمت مناسب را افزایش داده، اما تغییرات آب و هوایی، کمبود آب، تخریب زمینهای حاصل خیز و عوامل دیگر دست به دست هم داده و حوزه کشاورزی را به چالش کشیده است، بطوری که هم اکنون ۸۲۱ میلیون نفر در معرض سوء تغذیه هستند. به عبارتی، از هر ۹ نفر یکی با گرسنگی دست به گریبان است.

بر اساس این گزارش تعداد کودکان زیر ۵ سالی که در یمن به خطر سوء تغذیه و بیماری کشته شده اند، احتمالا به ۸۵ هزار نفر می رسد، قحطی و خشکسالی افغانستان باعث شده است که ۲۵۰ هزار نفر خانه و کاشانه خود را رها کرده و مهاجرت کنند و نهایتا دبیر کل فائو اعلام کرده است که سوء تغذیه و گرسنگی در جهان افزایش یافته و به سطح دهه گذشته رسیده است. «بعد از سالها تلاش برای مبارزه با گرسنگی، این بازگشت به عقب تاسف بار است».

وضعیت موجود در حالی است که فائو پیش بینی کرده است که نیاز به مواد غذایی تا سال ۲۰۵۰ حدود ۵۰ درصد افزایش یابد.

این گزارش می افزاید که استفاده بیشتر از زمینهای حاصلخیز نیز باعث تخریب خاک می شود و زیست بوم کشورها را به هم می زند. فائو همچنین می گوید که چین هر سال ۱۲ میلیون تن غلات فاسد شده را دور می ریزد که ارزش آن ۲.۶ میلیارد دلار است.

فائو در گزارش ۲۰۲ صفحه‌ای خود همچنین نگاهی اجمالی به وضعیت ایران نیز کرده است و می گوید که از دست رفتن تنوع زیست محیطی ایران باعث شده است که شانس ایران برای مقابله با برخی چالشها، از جمله مشکلات اقلیمی را کاهش داده است.

این گزارش می افزاید که تنوع زیست محیطی محرک مهمی برای بهبود انعطاف پذیری کشاورزان خرده پا در مقابله با مشکلاتی مانند خشکسالی، کمبود آب، تغییرات آب و هوایی و شیوع آفات هست. برای نمونه فائو پیشنهاد کرده است که کشاورزان ایران از بذرهایی برای کشاورزی استفاده کنند که بتوانند در مقابل تغییرات آب و هوایی مقاومت کنند.

با اینحال، آمارهایی که فائو قبلا در سایت رسمی خود درباره ایران منتشر کرده، حاکی است که ۴ میلیون نفر در ایران با سوء تغذیه مواجه هستند. این رقم در ابتدای سال ۲۰۰۰ حدود ۳.۳ میلیون نفر بود که ۱۰ سال بعد به ۴.۷ میلیون نفر افزایش یافت، اما دوباره سیر نزولی داشته است.

انتظار می‌رود تولید جهانی غلات در سال ۲۰۱۸ با افت ۱.۶ درصدی نسبت به سال قبل به ۲ هزار و ۶۰۷ میلیون تن کاهش یابد.

پیش‌بینی فائو در حوزه مصرف انسانی و دامی غلات نیز حاکی از ثبت رکورد جدید ۲ هزار و ۶۲۶ میلیون تن است. بدین ترتیب انتظار می‌رود ذخایر جهانی غلات در پایان فصل زراعی منتهی به سال ۲۰۱۹ شاهد افت ۲.۷ درصدی باشد.

XS
SM
MD
LG