لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۴۵

نامه برندگان جایزه نوبل به خامنه‌ای: جلالی را آزاد کنید تا به خانه‌اش بازگردد


روز چهارشنبه ۱۴۹ برنده جایزه نوبل از رشته‌های مختلف و از سراسر جهان با امضای طوماری از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستند تا احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی، را آزاد کند تا او بتواند به خانه و زندگی‌اش بازگردد.

در همین روز «کمیته دانشمندان نگران» (CCS) نیز با ارسال نامه‌ای از دولت ایران خواست «فوراً هرگونه برنامه برای به قتل رساندن این دانشمند بی‌گناه را متوقف کند».

احمدرضا جلالی اردیبهشت ۹۵ هنگامی که برای شرکت در یک کنفرانس علمی از محل زندگی خود در سوئد به ایران سفر کرده بود، به اتهام «جاسوسی و فروش اطلاعات به اسرائیل» بازداشت و در دادگاه انقلاب اسلامی به اعدام محکوم شد.

به‌رغم این که وکلای آقای جلالی درخواست رسیدگی مجدد به پرونده او را داشتند، دیوان عالی دادخواست آن‌ها را به‌سرعت رد کرد و حکم اعدام او آذر ۹۶ توسط دیوان عالی کشور تایید شد.

۱۴۹ برنده جایزه نوبل در طومار خود به درخواست‌های قبلی دانشمندان در سال‌های ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ از مقامات جمهوری اسلامی برای آزادی آقای جلالی اشاره کرده‌اند و در نامه روز چهارشنبه خود نوشته‌اند که شمار دانشمندانی که به این پویش پیوسته‌اند همچنان در حال رشد است.

در طومار برندگان جایزه نوبل حطاب به آیت‌الله خامنه‌ای آمده است: «ما از شما می‌خواهیم شخصاً به این پرونده رسیدگی کنید و مطمئن شوید که با دکتر جلالی برخورد انسانی و عادلانه‌ای شود و در اسرع وقت آزاد می‌شود.»

در ادامه این متن آمده است: «احتراما از شما تقاضا داریم به مقامات ایرانی دستور دهید به دکتر جلالی اجازه دهند نزد همسر و فرزندان خود به خانه برگردد و کار علمی خود را برای منافع بشریت ادامه دهد.»

در نامه «کمیته دانشمندان نگران» نیز که در همین روز ارسال شده شمار زیادی از دانشمندان تأکید دارند احمدرضا جلالی متخصصی است که در سطح جهانی به او و کارش احترام می‌گذارند و «دانشمندی بی‌گناه» است که برای کارگاه‌های آموزشی به ایران آمده بود و «به اتهامات واهی» بازداشت شده و از او «تحت شکنجه» اعترافاتی «بی‌اساس» گرفته شده است.

در روزهای اخیر سازمان عفو بین‌الملل نیز در بیانیه‌ای از گزارش‌ها در خصوص قریب‌الوقوع بودن اعدام احمدرضا جلالی ابراز نگرانی کرده و خواستار مداخله جامعه بین‌المللی شده است.

پیش از این آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز با اشاره به وضعیت زندانیان دوتابعیتی و خارجی در ایران، از جمله احمدرضا جلالی، در مورد بازداشت‌ و اتهامات امنیتی وارده به آن‌ها ابراز نگرانی کرده بود.

وزارت خارجه در واکنش خود به این درخواست‌ها از «استقلال» قوه قضائیه سخن می‌گوید.

اما منتقدان جمهوری اسلامی، از جمله دولت ایالات متحده می‌گویند که حکومت ایران با بازداشت اتباع خارجی به اتهامات واهی از آن‌ها به عنوان گروگان و برای گرفتن امتیاز استفاده می‌کند.

علی خامنه‌ای در طول سال‌ها هرگز به این گونه نامه‌ها واکنشی نداشته است.

XS
SM
MD
LG