وزارت بهداشت ایران روز جمعه اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته، ویروس کرونا باز هم جان ۴۲۴ بیمار دیگر را گرفت. همزمان رئیس سازمان «بهشت زهرا» از «دو برابر» شدن شمار متوفیان در کشور نسبت به سال گذشته خبر میدهد.
به گزارش روز جمعه، ۱۶ آبان، در خبرگزاری ایرنا، سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، اعلام کرد شمار رسمی قربانیان کرونا در ایران تا ظهر روز جمعه، به ۳۷ هزار و ۴۰۹ نفر رسید.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ایران، روز گذشته آمار قربانیان کرونا در ایران را «به شدت نگرانکننده» خوانده و گفته بود علت آن «اقدامات یک ماه گذشته» است.
خانم لاری همچنین شمار بیماران شناساییشده طی ۲۴ ساعت اخیر را ۸۸۶۴ نفر اعلام کرد که با احتساب آنها آمار رسمی مبتلایان به ویروس کرونا در ایران به ۶۶۳ هزار و ۸۰۰ نفر رسید.
از میان این ۸۸۶۴ نفر، ۳۲۳۴ نفر در مراکز درمانی نقاط مختلف ایران بستری شدهاند.
همچنین ۵۴۹۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
آمار رسمی وزارت بهداشت ایران از کرونا همواره مورد تردید منابع مستقل بوده و دستکم دو عضو ستاد مقابله با کرونا به صراحت، شمار قربانیان را بسیار بیشتر از آمار دولتی عنوان کردهاند.
این در حالی است که آقای حریرچی هرگونه «کمشماری» از سوی ایران را رد کرده، اما نسبت به عادت کردن نسبت به شمار بالای قربانیان هشدار داده است.
او در عین حال از بیتوجهی افراد به قرنطینه خانگی انتقاد کرده و گفت که بررسی حدود ۱۵ هزار تست مثبت نشان داده که «حدود ۲۰ درصد» آنها با علم به آلودگی خود، «تحرکات بسیار شدید داشتند؛ به مسافرت رفتند، در اجتماعات شرکت داشتند.»
وی از جمله از سفر فردی که آزمایش کرونای وی مثبت بوده، به «۹ استان» کشور خبر داده است.
بحران کرونا در ایران به اندازهای سازمانها و نهادهای مختلف را درگیر کرده که سعید خال، رئیس سازمان «بهشت زهرا» در تهران گفته در تاریخ «۵۰ ساله بهشت زهرا» چنین بحرانی «بیسابقه» بوده است.
او در گفتوگو با وبسایت «شوراآنلاین» گفت که شمار متوفیان در ایران نسبت به سال گذشته، «دو برابر» شده و بر اساس آمار وزارت بهداشت، «تاکنون ۵۰ درصد متوفی کل ایران در سایت کامپیوتری بهشت زهرا پذیرش شده است».
رئیس سازمان «بهشت زهرا» در عین حال از آلودگی ۱۵۰ تن از پرسنل این سازمان به ویروس کرونا خبر داده، اما اعلام کرده که هیچ یک از آنها فوت نکردهاند.
آقای خال نیز از «خستگی» کادر این سازمان و «فشار سنگین بر روی دوش آنها» خبر داده و ابراز امیدواری کرده است که «روزی نرسد که اعلام کنیم دیگر کنترل از دست ما خارج شده است.»
در حال حاضر استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
وضعیت استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز نارنجی و زرد است.