لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۷

کرونا؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در قرنطینه، شماری از مقام‌های شهری تحت نظر


محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این تصویر از شهریور ۱۳۹۸
محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این تصویر از شهریور ۱۳۹۸

بنا به گزارش خبرگزاری‌های دولتی ایران، محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم «بنا بر توصیه پزشکان باید مدتی در قرنطینه تحت نظر قرار گیرد». همزمان شماری از مقام‌های شورای شهر تهران نیز در جلسه شورا شرکت نکرده‌اند.

خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داده است که آقای قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم که طی روزهای گذشته در تماس مکرر با بیماران مبتلا به کرونا بوده، «به توصیه پزشکان در قرنطینه تحت نظر قرار گرفته است».

خبرگزاری ایسنا نیز گزارش مشابهی را منتشر کرده و می‌گوید در حال حاضر دکتر علی ابرازه به عنوان قائم‌مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم منصوب شده است.

اما احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده قم، در حساب کاربری خود در توئیتر می‌گوید آزمایش ویروس کرونای آقای قدیر «مثبت بوده است».

ویروس کرونای جدید که بنا بر پژوهش‌های فعلی از شهر ووهان در استان هوبئی چین آغاز شده، در حال حاضر به کشورهای مختلف سرایت پیدا کرده‌است. آمار تلفات انسانی، بنا بر آمار رسمی در کشورهای چین، همچنین در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و دیگر مراکز شیوع بیماری، تا کنون در حدود ۲ درصد عنوان شده‌است.

ایران با هشت مورد، بالاترین شمار قربانیان ناشی از ویروس را در خارج از چین به خود اختصاص داده، در حالی که شمار موارد رسمی تائید شده را تا ظهر یک‌شنبه ۴۳ نفر اعلام کرده است.

توصیه‌های معمول پزشکی

شیوع ویروس کرونای جدید با نام «کووید-۱۹» از ماه دسامبر گذشته (نزدیک به سه ماه پیش) از شهر ووهان چین آغاز شد. برخی توصیه‌ها برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری:

دست‌های خود را با آب پاکیزه و مواد شوینده مانند صابون بشویید و بر تعداد شستن‌ دست‌ها بیفزایید.

در صورت در دسترس نبودن صابون، از مواد ضدعفونی‌کننده حاوی الکل استفاده کنید.

هنگام عطسه و سرفه حتما دهان خود را بپوشانید؛ اگر دستمالی در دست ندارید این کار را با حائل کردن بازو انجام دهید و نه کف دست که تماس بیشتری با محیط و دیگران دارد.

دستمال‌های استفاده‌شده را نگه ندارید و بلافاصله دور بیندازید.

از دست زدن به صورت خود، به‌ویژه دهان، بینی و چشم، خودداری کنید.

از دست دادن و روبوسی پرهیز کنید.

از حضور در اماکن عمومی و شلوغ که احتمال شیوع ویروس در آنها هست تا جای ممکن پرهیز کنید.

اما علاوه بر آقای قدیر طی یک روز گذشته گزارش‌های دیگری نیز از قرنطینه یا آزمایش برخی دیگر مقام‌های رسمی در ایران منتشر شده است.

از جمله الهام فخاری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، به «همشهری» گفته به‌دلیل مشکلات تنفسی و «با توجه اینکه در روزهای اخیر جلساتی با شهردار منطقه ۱۳ تهران داشته‌ایم» آزمایش ویروس کرونا داده و در حال حاضر در بیمارستان است.

ابتلای شهردار منطقه ۱۳ تهران به ویروس کرونا در روزهای اخیر تائید شد و پس از آن خبرگزاری داخلی گزارش دادند شماری از اعضای شورای شهر «خود را در قرنطینه قرار داده‌اند».

خبرگزاری فارس به نقل از نایب رئیس شورای شهر تهران گفته «برخی از همکاران ما امروز در شورا به دلیل ارتباط کاری که با مجتبی رحمان‌زاده، شهردار منطقه ۱۳ داشتند، جهت رعایت حال سایرین و نه خودشان، ترجیح دادند در قرنطینه باشند».

شهردار تهران روز یک‌شنبه گفته در آخرین گفت‌وگویی که با آقای رحمان‌زاده داشته، «صدایش خیلی بهتر شده است».

برخی از رسانه‌ها و روزنامه‌های ایران می‌گویند علی آقازاده منتخب رشت در مجلس شورای اسلامی نیز «مبتلا به کرونا است».

در حالی‌که این خبر از سوی مقام‌های دولتی رسما تائید نشده، اما در اقتصادآن‌لاین، همشهری، و انتخاب، بازتاب یافته است.

بنا بر همین گزارش‌ها محمدعلی رمضانی دستک، دیگر نامزد انتخاب‌شده از گیلان نیز در بستر بیماری‌ست.

منابع: ایرنا، ایسنا، همشهری، انتخاب، اقتصادآن‌لاین، توئیت
XS
SM
MD
LG