لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۰۵

شیوع کرونا؛ آیا ورشکستگی در انتظار خطوط هوایی است؟


یک هواپیمای مسافربری در حال فرود در فرودگاه سونگشان، تایپه. بسیاری از کشورها، از جمله کشورهای آسیایی و اروپایی، مرزهای خود را بسته‌اند.
یک هواپیمای مسافربری در حال فرود در فرودگاه سونگشان، تایپه. بسیاری از کشورها، از جمله کشورهای آسیایی و اروپایی، مرزهای خود را بسته‌اند.

به دلیل شیوع کرونا و کاهش شدید سفرها و لغو بسیاری از پروازها، برخی شرکت‌های هوایی جهان مخصوصا خطوط هوایی ارزان‌قیمت، با تهدید جدی روبه‌رو شده‌اند. بسیاری از این شرکت‌ها بخش زیادی از نیروی خود را تعدیل و ناوگان خود را زمینگیر کرده‌اند.

شرکت جت بلو تاثیر ویروس کرونا را مانند ۱۱ سپتامبر برای صنعت هوایی تشبیه کرده است. در سال ۲۰۰۱ در پی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر حدود ۳۰ درصد تقاضا برای برخی خطوط برای مدتی کاهش یافته بود.

به دلیل شیوع کرونا برخی خطوط هوایی اعلام کرده اند حدود ۵۰ درصد مسافرت‌های هوایی کاهش یافته است.

البته فعلا اولین قربانی کرونا در صنعت هوایی ایرباس ۳۸۰ است. بسیاری از خطوط هوایی در حال کنار گذاشتن این هواپیما و بازنشست کردن آن هستند.

این هواپیما که بزرگترین هواپیما مسافربری جهان است هزینه عملیاتی زیادی داشته و برای بازده اقتصادی، نیاز به تعداد زیاد مسافر در مسیرهای دوربرد دارد. این در حالی است که تعداد مسافر کاهش چشمگیری داشته است از سوی دیگر بسیاری از پروازهای دوربرد به خصوص به آمریکا لغو شده‌اند.

شرکت خطوط هوایی کره با ۱۰ فروند از ایرباس ۳۸۰ و شرکت لوفت‌هانزا که ۱۴ فروند از این هواپیما‌ها دارند تصمیم گرفته‌اند این هواپیما‌ها را از خدمت کنار بگذارند.

ایرباس اعلام کرده بود تولید این هواپیما متوقف می‌شود و حالا کرونا تیر خلاص را به این بزرگ‌ترین هواپیما مسافربری جهان زده است.

ایرباس در بیانیه‌ای گفته بود واپسین هواپیمای ۳۸۰ در سال ۲۰۲۱ به دست مشتریان خواهد رسید و پس از آن خط تولید این هواپیمای غول‌پیکر باز‌می‌ایستد.

ایرباس ۳۸۰ عملا کارایی خود را از دست داده است
ایرباس ۳۸۰ عملا کارایی خود را از دست داده است

ایرباس ۳۸۰ بزرگ‌ترین هواپیمای مسافربری جهان با قیمت ۴۲۸ میلیون دلار و ظرفیت۸۰۰ نفر با برد ۱۴ هزار و۳۵۰ کیلومتر است.

شرکت‌های اصلی هوایی اروپا چند سالی است در مقابل رقبای شرقی خود بشدت عقب افتاده‌اند و با مشکلات مالی فراوانی روبه‌رو هستند. دو شرکت اتریش ایرلاین و آل‌ایتالیا از جمله این شرکت‌ها به‌شمار می‌روند. این شرکت‌ها احتمالا برای اینکه به فروپاشی نزدیک شده‌اند به کمک‌های دولتی برای ادامه حیات نیاز دارند. به عنوان مثال دولت ایتالیا قصد دارد کنترل شرکت آل‌ایتالیا را بدست گیرد.

شرکت‌های خدمات هوایی ارزان قیمت هم در این وضعیت با مشکلات زیادی روبه‌رو شده‌اند. این شرکت‌ها استراتژی پرواز پر از مسافر در مسیرهای اکثرا کوتاه را با هواپیماهای باریک‌پیکر پیگیری می‌کنند؛ اما کاهش شدید مسافر سبب شده است پرواز برای این شرکت‌ها صرفه اقتصادی خود را از دست بدهد.

شرکت ایزی جت یکی از این شرکت‌هاست. این شرکت تصمیم گرفته است مدتی بخش زیادی از ناوگان خود را زمینگیر کند. این کار برای کاهش هزینه‌های عملیاتی این شرکت گرفته شده است.

نروجین ایر یکی از بهترین خطوط ارزان قیمت جهان است. این شرکت هم قصد دارد بخش زیادی از نیروی کار خود را تعدیل کند. این شرکت طی سه ماه آینده سه هزار پرواز خود را لغو کرده و برای اخراج موقت کارکنان خود با اتحادیه‌های کارگری وارد مذاکره شده است.

شرکت کانتاس که از بهترین خطوط هوایی جهان است هم ۲۵ درصد پروازهای خود را متوقف کرده است.

این شرکت فعلا بطور موقت هشت فروند ایرباس ۳۸۰ خود را زمین‌گیر کرده است.

شرکت‌های هوایی فعلا برای جبران زیان مالی سعی دارند هواپیماهای پر مصرف چهار موتوره را کنار گذاشته و از هواپیماهای دو موتوره کم‌مصرف‌تر استفاده کنند.

به عنوان نمونه بیشتر ایرباس‌های ۳۴۰ و بوئینگ‌های ۷۴۷ در مسیرهای طولانی با مدل ایرباس ۳۳۰ جایگزین شده اند.

انجمن بین‌المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) پیش‌بینی کرده است صنعت هوانوردی در سال اخیر حداقل ۲۹ میلیارد دلار زیان خواهد دید.

این زیان سنگین احتمالا مرگ برخی خطوط هوایی را در پی خواهد داشت.

XS
SM
MD
LG