لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۲

شمار رسمی مبتلایان به کووید-۱۹ در جهان به مرز دو میلیون نفر رسید


شهروند آمریکایی در لس‌آنجلس در جریان مراسم عید پاک که به جای کلیسا، در فضای عمومی و با حضور شهروندان داخل خودروهایشان انجام شده‌است
شهروند آمریکایی در لس‌آنجلس در جریان مراسم عید پاک که به جای کلیسا، در فضای عمومی و با حضور شهروندان داخل خودروهایشان انجام شده‌است

آمار جمع‌آوری‌شده از سوی دانشگاه جانز هاپکینز حاکی‌ست شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان به مرز ۲ میلیون نفر رسیده است.

این آمار دربرگیرنده موارد تائیدشده‌ بیماران است و بر اساس آن شمار درگذشتگان به ۱۲۰ هزار نفر نزدیک شده‌است.

دانشگاه جانز هاپکینز در ایالات متحده به‌طور مستقل به آمار در مناطق مختلف جهان دسترسی ندارد، در نتیجه موارد جمع‌آوری شده دربرگیرنده برآوردها و نیز آمار کشورهایی‌ست که از نظر شفافیت و جمع‌بندی از استانداردی واحد پیروی نمی‌کنند.

با این حال همین رقم نیز نشان می‌دهد شمار مبتلایان به کووید-۱۹ طی کم‌تر از دو هفته کم‌وبیش دو برابر افزایش یافته است.

در ۱۴ فروردین جمع‌بندی‌ها از برآوردها و همچنین آمار رسمی کشورهای مختلف نشان می‌داد یک میلیون نفر مبتلا شده و نیمی از مردم جهان در قرنطینه به‌سر می‌برند.

بسیاری از کشوری طی این دو هفته به مقررات و محدودیت‌های ترددی ادامه داده و یا آن‌ها را تمدید کرده‌اند.

طی این زمان برخی کشورها و نیز ایالت‌های آمریکا با اوج‌گیری موارد ابتلا و تلفات انسانی روبه‌رو شدند، هرچند برخی از آن‌ها اکنون می‌گویند اوج منحنی شیوع را پشت سر گذاشته‌اند.

آمارها حاکی‌ست بیش از ۵۸۰ هزار نفر در آمریکا بیمار شده و بیش از ۲۳۶۰۰ تن درگذشته‌اند. در اسپانیا شمار بیماران از ۱۷۰ هزار نفر و شمار درگذشتگان از ۱۷۷۰۰ نفر فراتر رفته است. در ایتالیا بیش از ۲۰ هزار تن درگذشته‌اند و شمار بیماران به حدود ۱۶۰ هزار تن رسیده‌است.

آمار رسمی ارائه‌شده از سوی مقام‌های ایران حاکی‌ست بیش از ۷۳ هزار نفر مبتلا شده و ۴ هزار و ۵۸۵ تن از شهروندان جان خود را از دست داده‌اند.

البته خود وزارت بهداشت ایران پیش از این تاکید کرده بود که جمع‌بندی بر پایه تست نهایی افراد است و افرادی را که علائم بالینی داشته‌اند یا دارند فرا نمی‌گیرد.

مقام‌های ایران در عین حال برخلاف اکثر کشورهای جهان شمار قربانیان را به‌صورت تفکیک استانی اعلام نکرده‌اند و انتشار آمار مبتلایان به تفکیک استانی را نیز ‌از چهارم فروردین‌ماه متوقف کردند.

رقم دقیق مبتلایان در سطح جهانی مشخص نیست و رسیدن به تصویری بهتر به پژوهش‌های بیشتری نیاز دارد؛ چه با در نظر گرفتن تردیدها در مورد نحوه ارائه آمار از سوی برخی کشورها، و چه با در نظر گرفتن میزان تست‌ها، یا شمار کسانی که ممکن است به کووید-۱۹ مبتلا شده باشند، اما به‌دلیل علائم خفیف یا موردی، تست یا حتی رویت نشده باشند.

منبع: برآورد روزانه دانشگاه جانز هاپکینز
XS
SM
MD
LG