لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۶

قطع برق در سراسر کوبا برای سومین بار در دو ماه اخیر


خاموشی سراسری در هاوانا، پایتخت کوبا
خاموشی سراسری در هاوانا، پایتخت کوبا

در پی بروز نقض فنی و کاهش تولید، روز چهارشنبه برای سومین بار در دو ماه اخیر برق در سراسر کوبا قطع شد و کشور در تاریکی فرورفت.

قطع مجدد و سراسری برق در شرایطی روی می‌دهد که کوبا هنوز با پیامدهای دو توفند شدید در ماه‌های اخیر دست و پنجه نرم می‌کند و حکومت کمونیستی آن با بحران اقتصادی و کمبود نقدینگی روبه‌رو است.

وزارت انرژی و معادن کوبا حوالی ساعت دو بامداد چهارشنبه ۱۴ آذر به وقت محلی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، توئیتر سابق، نوشت: «با از کارافتادن نیروگاه حرارتی آنتونیو گویتراس انتقال برق قطع شد.»

در اواخر مهر ماه امسال نیز قطع برق به مدت چهار روز در اکثر نقاط کوبا در عمل، زندگی و فعالیت‌های روزانه در شهرهای بزرگ از جمله هاوانا، پایتخت را متوقف کرد.

در آن مورد نیز مثل روز چهارشنبه، دلیل قطعی برق در سراسر کشور از کار افتادن نیروگاه حرارتی آنتونیو گویتراس، بزرگ‌ترین نیروگاه از هشت نیروگاه فرسوده تولید برق در کوبا اعلام شد.

پس از چند روز، انتقال برق در سراسر کشور احیا شد ولی حدود ده روز بعد در اواسط آبان توفند رافائل از راه رسید و یک بار دیگر شبکه انتقال برق را قطع کرد.

روز چهارشنبه در هاوانا مدارس تعطیل و فعالیت نهادهای دولتی غیر ضروری متوقف شد. وضعیتی که یادآور موارد قبلی قطع برق است و مردم را به شدت ناراضی و خشمگین می‌کند.

مقامات حکومتی کمونیستی کوبا بارها گفته‌اند که دلیل اصلی خاموشی‌های مکرر دشوار شدن تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها به دلیل تشدید تحریم‌های آمریکا علیه این کشور در دوران قبلی ریاست جمهوری دونالد ترامپ است.

کوبا در شش دهه گذشته با تحریم تجاری شدید آمریکا روبه‌رو بوده و دولت، عامل بسیاری از مشکلات این کشور را فشارهای واشینگتن می‌داند.

گذشته از این، کوبا در سال‌های اخیر از یک بحران اقتصادی گسترده رنج می‌برد که کارشناسان آن را شدیدترین بحران از زمان فروپاشی اتحاد شوروی توصیف می‌کنند که کمک‌های اقتصادی آن در ادامه حکومت کوبا نقش مهمی ایفا می‌کرد.

برق مورد نیاز کوبا توسط هشت نیروگاه نفتی فرسوده که دائماً در حال تعمیر هستند و تعداد پرشماری ژنراتور و نیروگاه‌های شناور که از ترکیه اجاره شده‌اند تأمین می‌شود. این ژنراتورها و نیروگاه‌های شناور نیز با نفت وارداتی کار می‌کنند.

ماه گذشته تظاهرات محدودی که در کوبا بسیار نادر است در اعتراض به قطع پیاپی برق برگزار شد.

قبل از نابسامانی‌های اخیر، بزرگ‌ترین اعتراض در کوبا در ژوئیه سال ۲۰۲۱ روی داد. هزاران نفر از مردم با شعار «ما گرسنه‌ایم» و «آزادی» به خیابان آمدند که به گفته کارشناسان جدی‌ترین مورد از به چالش کشیدن حکومت کوبا در دوران اخیر بود.

به گفته یک نهاد مدنی مستقر در مکزیک که وضعیت حقوق بشر در کوبا را بررسی و گزارش می‌کند در اعتراضات سال ۲۰۲۱ بیش از هزار و ۵۰۰ نفر بازداشت شدند و حدود ۶۰۰ نفر از آن‌ها هنوز در زندان هستند.

XS
SM
MD
LG