گزارش برخی رسانههای ایرانی بهنقل از مقامهای محلی حاکی است آتشسوزی جنگلها و مراتع دمچنار بویراحمد پس از سه شبانهروز «مهار شده است». گزارشها حاکی است داوطلبان مردمی بار دیگر برای کمک به خاموش کردن حریق به منطقه رفتهاند.
شاهرخ کناری، فرماندار بویراحمد، اواخر شب ۲۳ تیر ماه به خبرگزاری ایسنا گفته حریق «بین ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر» وسعت داشته و از ۲۱ تیر آغاز شده است.
آقای کناری اظهار داشته که آتش مهار شدهاست. با این حال او تاکید کرده پیشتر نیز «آتشسوزی در دو مرحله مهار شد و مجددا شلعهور شد».
فرماندار بویراحمد میگوید «تعدادی از نیروهای بخشداری، دهیاران و منابع طبیعی تا فردا در منطقه حضور دارند تا در صورت شعلهور شدن آتش سریع اقدام به خاموش کردن آن کنند».
این اظهارات در حالیست که شماری از کاربران در شبکههای اجتماعی ساعتها پس از آغاز حریق در مورد شدت آن و اینکه نیروهای مردمی با کمبود امکانات روبهرو هستند هشدار داده بودند.
در عین حال با وجود آنکه آقای کناری وسعت حریق را سه روز پس از آغاز آن بین ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر عنوان کرده، کاربران دیگری پیشتر گفته بودند خط آتش بین سه تا چهار کیلومتر است. در نتیجه بهنظر میرسد حریق در این مدت وسعت بسیار بیشتری پیدا کردهاست.
کاربر دیگری نیز ظهر روز دوشنبه نوشته بود «آتشسوزی وسیعی از شب گذشته منطقه جنگلی دمچنار در شهرستان بویراحمد را در برگرفته و همچنان ادامه دارد. متاسفانه تمام نیروهای منابع طبیعی شهرستان بویراحمد درگیر آتشسوزی دیگری در منطقه سروک بوده و بههمین دلیل آتش در منطقه دمچنار از کنترل خارج شده است. هیچ نیرویی بجز پنج-شش [نفر در محل نیست]».
رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان بویراحمد روز ۲۳ تیر ماه از داوطلبان و نیروهای مردمی کمک خواسته بود و گفته بود «با توجه به پوشش جنگلی و مرتعی متراکم منطقه، تپه ماهوری بودن منطقه و چرا نداشتن دام در منطقه کنترل آتش سخت است و از مردم انتظار کمک داریم».
همزمان بسیاری از خبرگزاریها و رسانههای داخلی میگویند بخش قابل توجهی از درختهای بلوط در این منطقه از زاگرس در آتشسوزی از بین رفتهاست.
حریق و آتشسوزی طی هفتههای گذشته در مراتع و جنگلها در گوشه و کنار ایران رخ دادهاست. در حالیکه هم سخن از کمبود امکانات برای مقابله با این آتشسوزیهاست، هم ناکارآمدی مقامهای مسئول، هم از خطاهای انسانی یا عمدی بودن حریق، هم نبود نیروهای حرفهای در محل برای آنکه حریق هرچهزدتر مهار شود.