بازداشت چند ساعته شماری از اعضای خانواده کشتهشدگان اعتراضهای اخیر در ایران
روز چهارشنبه ۱۸ فروردین مامورین حکومتی جلوی اتوبوس حامل اعضای خانواده چند تن از کشتهشدگان اعتراضهای اخیر را گرفتند و برای ساعاتی آنان را بازداشت کردند.
این افراد که تعدادشان بیش از ۲۰ تن بود، در راه بازگشت از آرامگاه سردار اسعد بختیاری، از مشروطهخواهان ایرانی، در اصفهان بودند.
بر اساس گزارشها، منوچهر بختیاری و ناهید شیربیشه، پدر و مادر پویا بختیاری از کشتهشدگان آبان ۹۸ در کرج، سکینه احمدی، مادر ابراهیم کتابدار از دیگر کشتهشدگان آبان ۹۸ و حوریه فرجزاده طارانی، خواهر شهرام فرجزاده از کشته شدگان اعتراضات دی ۸۸ در تهران در میان بازداشتشدگان بودند.
مامورین امنیتی گوشیهای تلفن همراه آنان را توقیف کردهاند و به آنان گفتهاند که باید روز شنبه برای دریافت گوشیهای خود مراجعه کنند.
مجله هفتگی دریچه
وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران چند روزی است که بحرانی شده و برای واکسیناسیون عمومی هم هنوز برنامهریزی مشخصی صورت نگرفته است.
در این شرایط سازمان ملل و مدافعان حقوق بشر بارها از مقامهای جمهوری اسلامی خواستار آزادی زندانیان به ویژه زندانیان سیاسی و عقیدتی شدهاند تا جان آنان در زندانهای پرتراکمی که وضعیت بهداشتی نامناسبی دارند٬ به خطر نیفتد. اما مقامهای ایران نه تنها بیشتر زندانیان سیاسی و عقیدتی را آزاد نکردهاند٬ بلکه در یک سال گذشته اقدام به بازداشتها پرشمار و اجرای احکام زندان کردهاند.
و این بازداشتها و اجرای احکام زندان پس از پایان تعطیلات نوروزی شدت بیشتری گرفته است.
و در ادامه برنامه دریچه این هفته:
- بازداشت چند ساعته خانواده شماری از کشتهشدگان اعتراضهای سالهای اخیر در ایران
- بازداشت چند فعال مدنی از جمله اسماعیل گرامی و مصطفی حسینی طباطبایی
- بازداشت ۱۳ شهروند بهایی در شهرهای مختلف ایران
- صدور احکام زندان برای ماهان جلالدوست و حوانمیر مرادی٬ دو فعال مدنی
- اجرای احکام زندان حسین قشقایی و سجاد شهیری٬ دو فعال مدنی
- ابتلای بکتاش آبتین٬ شاعر زندانی٬ به ویروس کرونا
- انتقال مجدد ناهید تقوی زندانی دو تابعیتی به بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران
- و خبرهایی از برخی دیگر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران
صدور حکم ۱۳ سال زندان برای دو تن از معترضان آبان ۹۸ در کرمانشاه
شبکه حقوق بشر کردستان از صدور حکم ۱۳ سال زندان برای دو شهروند ساکن کرمانشاه خبر داد.
جلال نامداری و سعید خالدی که در اعتراضهای آبان ۹۸ شرکت کرده بودند٬ به ترتیب به هشت و پنج سال زندان محکوم شدهاند.
این دو شهروند معترض به «اقدام علیه امنیت ملی»٬ «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»٬ «همکاری با گروههای مخالف نظام» و «تبلیغ علیه نظام» متهم شدهاند.
جلال نامداری و سعید خالدی دیماه ۹۹ توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در کرمانشاه و پاوه بازداشت شدند. جلال نامداری هماکنون در زندان مرکزی کرمانشاه نگهداری میشود و سعید خالدی با قرار وثیقه تا زمان تایید حکم به طور موقت آزاد شده است.
مجله هفتگی دریچه
در شرایطی که وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران بحرانی شده و برای واکسیناسیون عمومی هم هنوز برنامهریزی مشخصی صورت نگرفته، قوه قضاییه همچنان به بازداشتها٬ صدور احکام زندان و اجرای این احکام ادامه میدهد.
یک سال از بازداشت علی یونسی و امیرحسین مرادی گذشت و این دو دانشجوی نخبه برنده مدال در المپیاد نجوم همچنان در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین به سر میبرند و هنوز اجازه ملاقات با وکیلشان به آنان داده نشده در شرایطی به «افساد فیالارض» متهم شدهاند٬ اتهامی که میتواند مجازاتی سنگین در پی داشته باشد و خانوادهها آن را کاملا «بیاساس» میدانند.
مدافعان حقوق بشر نیز میگویند مبنای این اتهامها اعترافهایی تحت فشار و آزار است٬ فشارهایی مانند دو ماه حبس در سلول انفرادی و تهدید به اعدام.
و در ادامه برنامه دریچه این هفته:
- صدور حکم ۱۳ سال زندان برای جلال نامداری و سعید خالدی٬ دو شهروند ساکن کرمانشاه
- صدور حکم ۱۳ سال زندان برای شهرام سدیدی٬ شاعر اهل سبزوار
- ابراز نگرانی عفو بینالملل از اعدام جمشید شارمهد٬ فعال سیاسی و زندانی دو تابعیتی
- انتقال امیرسالار داوودی٬ وکیل دادگستری٬ از زندان اوین به زندان رجاییشهر
- تشکیل پرونده جدید برای گلرخ ایرایی و عبدالرسول مرتضوی٬ دو فعال مدنی زندانی
- بازداشت بتول امینی دهیادگاری٬ معلم ساکن مشهد
- و خبرهایی دیگر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران
صدور حکم حبس تعلیقی و جریمه نقدی برای مهدی سهرابی٬ روزنامهنگار
دادگاه تجدیدنظر استان زنجان حکم حبس تعلیقی و جریمه نقدی مهدی سهرابی٬ روزنامهنگار را تایید کرد.
مهدی سهرابی٬ روزنامهنگار ساکن زنجان٬ بابت «اتهام نشر اکاذیب در فضای مجازی» به ۱۳ ماه و ۱۷ روز حبس تعلیقی و از بابت اتهام «توهین» به پرداخت دو میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.
او همچنین به عنوان مجازات تکمیلی به «یک سال ممنوعیت از فعالیت در حرفه خبرنگاری» و «عذرخواهی در یکی از جراید محلی» محکوم شده است.
این پرونده با شکایت محمد مسعود مرادخانی، یکی از اعضای شورای شهر زنجان و یک شاکی دیگر به نام مینا حیدری در سال ۹۸ علیه این روزنامهنگار تشکیل شد.
درباره جزئیات این پرونده گزارشی منتشر نشده، اما به گفته همکاران آقای سهرابی او تاکنون مطالب انتقادی بسیاری درباره عملکرد اعضای شورای شهر و شهرداری زنجان منتشر کرده است.
صدور حکم حبس تعلیقی و جزای نقدی برای غزل معصومشاهی٬ فعال دانشجویی
غزل معصومشاهی٬ فعال دانشجویی٬ به ۱۸ ماه حبس تعلیقی و سه میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.
این حکم در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری و به اتهام «نشر اکاذیب در فضای مجازی» برای او صادر شده است.
غزل معصومشاهی، عضو پیشین شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان ترقیخواه دانشگاه پلیتکنیک (امیرکبیر) است و توییتهای او در رابطه با سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط پدافند موشکی سپاه پاسداران، از مصادیق اتهامی او عنوان شده است.
بنابر رای دادگاه، غزل معصومشاهی ملزم است که در طول مدت «چهار سال» تعلیق مجازات خود، پنج بار در قطعه موسوم به «شهدای مدافع حرم» حاضر شود و علاوهبر مراجعه فصلی به دفتر پیگیری سپاه پاسداران، برای سفر به خارج نیز از مقام قضایی اجازه کسب کند.
صدور حکم ۹ ماه زندان برای مجید رضایی٬ فعال مدنی
مجید رضایی٬ فعال مدنی٬ به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی در فضای مجازی» به ۹ ماه زندان محکوم شد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به عنوان مجازات تکمیلی این فعال مدنی را همچنین به ارائه روزانه چهار ساعت خدمات عمومی به مدت سه ماه به عنوان پاکبان تحت نظارت حراست شهرداری تهران و شرکت در دوره های مشاوره کنترل هیجان در «موسسه روانشناسی ماوای قم» به مدت هشت ساعت محکوم کرده است.
مجید رضایی در مردادماه سال ۹۹ به همراه همسرش فریبا فریدونی در شهرستان خمین بازداشت و پس از مدتی با قرار وثیقه آزاد شد.