بازداشت پیمان فرهنگیان٬ فعال کارگری
پیمان فرهنگیان٬ فعال کارگری٬ روز ۳۱ خردادماه توسط نیروهای امنیتی در بندر کیاشهر بازداشت شده است.
از علت بازداشت٬ محل نگهداری و وضعیت او خبری در دست نیست.
بازداشت موسس و دو عضو «جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی»، نهاد خیریه در ایران
«جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی»، از بزرگترین نهادهای خیریه غیردولتی در ایران، از بازداشت مؤسس و دو تن از اعضای خود خبر داده است.
این بنیاد نیکوکاری که حمایت از شمار زیادی از کودکان کار و فقیر را برعهده دارد در حسابهای کاربری خود در شبکههای اجتماعی نوشته نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی شارمین میمندینژاد موسس جمعیت امام علی را در خانهاش بازداشت کردهاند.
همچنین گزارش شده مرتضی کیمنش مسئول، و کتایون افرازه نیز بازداشت شدهاند. آقای کیمنش مسئول رسانهای و خانم افرازه بازرس علیالبدل این نهاد هستند.
از علت بازداشت این افراد و نهاد بازداشتکننده خبری در دست نیست.
اجرای حکم زندان سپیده قلیان٬ فعال مدنی
سپیده قلیان٬ فعال مدنی٬ روز یکشنبه اول تیرماه در پی احضار به واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و برای اجرای حکم به زندان اوین منتقل شد.
وی که در جریان اعتراضهای کارگران نیشکر هفتتپه و به دلیل حمایت از کارگران بازداشت شده بود٬ به پنج سال زندان محکوم شده است.
سپیده قلیان پس از آزادی اعلام کرده بود که در زمان بازداشت مورد شکنجه و بدرفتاری قرار گرفته است.
سپیده قلیان علاوه بر محکومیت پنج ساله در پرونده اعتراضات هفتتپه، دو پرونده دیگر نیز به دلیل انتشار اخبار زندانیان عرب و افشای نقش بازجو-خبرنگاری آمنهسادات ذبیحپور در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی دارد.
این فعال مدنی چند روز پیش با انتشار ویدئویی در شبکههای اجتماعی توضیح داده بود که قاضی اجرای احکام از او خواسته است «درخواست عفو به رهبری» بنویسد و در غیر این صورت باید برای اجرای حکم زندان خود را معرفی کند.
احضار عبدالله رمضانزاده٬ فعال سیاسی به دادگاه
عبدالله رمضانزاده٬ سخنگوی دولت محمد خاتمی و از فعالان سیاسی اصلاحطلب٬ روز یکشنبه با انتشار توئیتی اعلام کرد که در پی شکایت وزارت اطلاعات روز چهارشنبه به دادگاه انقلاب فراخوانده شده است.
وی یکی از امضاکنندههای «بیانیه ۷۷» در واکنش به سرکوب اعتراضات آبانماه ۹۸ است که خواستار برخورد قانونی با عاملان شلیک به مردم شده بودند.
صدور حکم ۲۸ سال زندان برای چهار بهایی در تهران٬ شیراز٬ یزد و بیرجند
فاروق ایزدینیا٬ مترجم و محقق بهایی٬ در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
اتهامهای او «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی از طریق اداره تشکیلات بهایی» عنوان شده است.
فاروق ایزدی نیا پیشتر در دهه ۶۰ نیز بازداشت و به اعدام محکوم شده بود که این حکم پس از نقض به پنج سال زندان کاهش یافت.
شهریار عطریان٬ بهایی ساکن شیراز٬ فرید زیرگیمقدم٬ بهایی ساکن بیرجند و فریبا اشتری٬ بهایی ساکن یزد نیز هر یک به شش سال زندان محکوم شدند.
اتهامهای این سه شهروند بهایی «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «عضویت در گروههای مخالف نظام» عنوان شده است.
جامعه جهانی بهایی اتهامهای امنیتی علیه بهاییان در ایران را واهی و بیاساس میداند و میگوید این افراد تنها به دلیل باورهای دینی خود بازداشت و زندانی میشوند.
سازمان ملل و مدافعان حقوق بشر نیز طی سالهای اخیر بارها از «نقض سیستماتیک» حقوق بهاییان در ایران انتقاد کرده و از مقامهای جمهوری اسلامی خواستهاند به تعهدات بینالمللی خود در زمینه آزادی بیان و عقیده پایبند باشند.
صدور حکم شلاق برای علی قدمی٬ عضو شورای شهر الوند
علی قدمی، شهروند یارسان (اهل حق) و عضو شورای شهر الوند در استان قزوین٬ به اتهام «توهین» به مسعود مهدوی٬ امام جمعه الوند به ۴۰ ضربه شلاق محکوم شد.
او به اظهارات امام جمعه الوند در رابطه با پیروان این این آیین مذهبی انتقاد کرده بود.
حکم شلاق در ایران در حالی همچنان صادر و اجرا میشود که سازمان ملل متحد و مدافعان حقوق بشر آن را مجازاتی «وحشیانه و غیرانسانی» میدانند و بارها از مقامهای ایران خواستار توقف استفاده از آن شدهاند.
بازداشت یک روزه ابراهیم شوریانی٬ مدیر یک کانال تلگرامی در بانه
شبکه حقوق بشر کردستان از بازداشت یک روزه ابراهیم شوریانی٬ مدیر کانال تلگرامی «صدای مردم بانه» خبر داد.
بر اساس این گزارش٬ ابراهیم شوریانی در تاریخ ۲۹ خردادماه توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از یک روز با وثیقه آزاد شده است.
او در کانال تلگرامی خود اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در بانه را پوشش داده و از عملکرد مسئولین در این رابطه انتقاد کرده بود.
صدور حکم ۹ سال زندان برای عادل عساکره٬ معلم ساکن دارخوین
عادل عساکره٬ معلم ساکن دارخوین از توابع شهرستان شادگان در استان خوزستان٬ به ۹ سال زندان محکوم شد.
دادگاه انقلاب شادگان این معلم را به «تشویش اذهان عمومی»، «توهین به رهبری و مقامات» و «اقدام علیه امنیت کشور» متهم کرده است.
اتهامهای او در رابطه با انتقادهای او در فضای مجازی در مورد بودجه حوزه علمیه و مراکز وابسته به آن و همچنین نامبردن از برخی مقامهای جمهوری اسلامی بدون استفاده از القاب رایج بوده است.
بازداشت بهنام محجوبی٬ درویش گنابادی برای اجرای حکم زندان
بهنام محجوبی درویش گنابادی روز شنبه ۳۱ خردادماه در پی احضار به اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و برای اجرای حکم به زندان تهران بزرگ منتقل شد.
او که زمستان سال ۹۶ در تجمع دراویش گنابادی در خیابان پاسداران تهران بازداشت شده بود٬ به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «شرکت در تجمع غیرقانونی» در دادگاه انقلاب تهران به دو سال زندان و دو سال ممنوعیت از عضویت در گروهها و احزاب سیاسی محکوم شده است.
اعتصاب غذای سه زندانی سیاسی در زندانهای زنان شهر ری و تهران بزرگ
زینب جلالیان٬ زندانی سیاسی محبوس در زندان زنان شهر ری (معروف به زندان قرچک) از روز شنبه ۳۱ خردادماه دست به اعتصاب غذا زده است.
به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان٬ زینب جلالیان به شرایط زندان زنان شهر ری اعتراض دارد و خواستار انتقال خود به زندان خوی یا زندان اوین است.
این فعال سیاسی کرد که از سال ۸۶ بدون مرخصی در زندان به سر میبرد٬ به اتهام «محاربه از طریق عضویت در گروه پژاک» ابتدا به اعدام محکوم شده بود که این حکم بعدا به حبس ابد تغییر کرد.
سهیلا حجاب٬ وکیل دادگستری و فعال مدنی نیز در اعتراض به «اعمال فشارهای امنیتی بر خود و خانوادهاش» از پنج روز پیش در اعتصاب غذاست.
این وکیل دادگستری که به اتهامهایی امنیتی به ۱۸ سال زندان محکوم شده است٬ اوایل خردادماه مجددا بازداشت و به زندان قرچک منتقل شد.
برخی فعالان مدنی از اعتصاب غذای زرتشت احمدیراغب٬ زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ (معروف به زندان فشافویه) از یک هفته پیش خبر میدهند.
زرتشت احمدیراغب٬ فعال مدنی٬ روز دوشنبه ۲۶ خردادماه در پی احضار به شعبه چهار اجرای احکام دادگاه انقلاب شهریار برای اجرای حکم ۹ ماه زندان بازداشت شد.
این فعال مدنی منتقد که از امضاکنندگان بیانیه درخواست استعفای علی خامنهای ست٬ طی سالهای اخیر بارها بازداشت و زندانی شده و برایش پروندههایی متعدد تشکیل شده است.