صدور حکم دو سال زندان برای اسکندر لطفی٬ فعال صنفی معلمان
اسکندر لطفی٬ فعال صنفی معلمان در مریوان و از اعضای شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور از سوی شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری سنندج به دو سال زندان محکوم شد.
او که سال گذشته در پی اعتراضهای صنفی معلمان احضار شده بود٬ به «نشر کاذیب» متهم شده است.
هشدار گزارشگران بدون مرز نسبت به خطر صدور حکم اعدام برای روحالله زم
سازمان گزارشگران بدون مرز با «ناعادلانه» خواندن روند برگزاری دادگاه روح الله زم، بنیانگذار وبسایت و کانال تلگرامی «آمدنیوز»، هشدار داد که برخی اتهامات منتسب به وی میتواند منجر به صدور حکم اعدام شود.
این نهاد مدافع حقوق روزنامهنگاران در بیانیه روز جمعه خود با اشاره به قاضی پرونده، قاضی ابوالقاسم صلواتی، او را «جلاد» روزنامهنگاران و وبنگاران نامیده و عنوان کرده است که اتهامات «مفسد فیالارض» و «جاسوسی» طبق قوانین ایران میتواند به صدور حکم اعدام برای آقای زم منجر شود.
نخستین جلسه رسیدگی به پرونده روحالله زم روز دوشنبه ۲۱ بهمن در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد، پروندهای که در آن ۱۷ بند اتهامی علیه او مطرح است از جمله «جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی اسرائیل به واسطه سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای منطقه»، «جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی کشور فرانسه» و «همکاری با دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران».
سپاه پاسداران ۲۲ مهر امسال اعلام کرد که روحالله زم را بازداشت کرده است.
تداوم بازداشت معروف به سحر تبر از چهرههای اینستاگرامی
پیام درفشان٬ وکیل مدافع فاطمه خویشوند معروف به «سحر تبر» از مخالفت قاضی مقیسه رییس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با آزادی موکلش به قید وثیقه خبر داد.
این چهره اینستاگرامی که از مهرماه امسال در بازداشت به سر میبرد٬ به «معاونت در افساد فیالارض، تشویق به فساد٬ توهین به مقدسات از طریق توهین به حجاب و تحصیل مال نامشروع» متهم شده است.
«اعتصاب غذای» بهاره هدایت٬ فعال مدنی زندانی
برخی خبرهای از ایران حاکی ست بهاره هدایت٬ فعال حقوق زنان که روز ۲۱ بهمنماه بازداشت شد٬ از زمان بازداشت دست به اعتصاب غذا زده است.
از علت بازداشت او خبری در دست نیست.
همزمان وبسایت «زیتون» نیز گزارش داده که بهاره هدایت به هنگام بازداشت و پس از آن، در زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته است و در پی آن «خونریزی معده کرده» و وضعیت او «وخیم» است.
این فعال مدنی پس از انتخابات مناقشهبرانگیز خرداد سال ۸۸ نیز بازداشت شد و مدت هفت سال زندانی بود.
آزادی مهدی محمودیان و محمدتقی فلاحی با وثیقه
مهدی محمودیان، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، پس از حدود دو هفته بازداشت با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
آقای محمودیان روز ۱۵ بهمن توسط مأموران امنیتی و در منزلش بازداشت شده بود. این فعال سیاسی آذرماه نیز حدود ۲۰ روز بازداشت شده بود.
او از امضاءکنندگان بیانیه ۷۷ فعال سیاسی بود که نویسندگان آن با انتقاد از عملکرد حکومت، خواستار برخورد قانونی با عاملان شلیک به مردم در جریان اعتراضهای آبانماه امسال شده بودند.
آقای محمودیان پیشتر نیز در سال ۸۸ به دلیل فعالیتهایش در کمیتهای که دربارهٔ تعداد کشتهشدگان اعتراضها گزارش میداد، پنج سال زندانی شده بود.
محمدتقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران نیز پس از یک هفته بازداشت به قید وثیقه آزاد شد.
از علت بازداشت یا اتهام این افراد خبری منتشر نشده است.
اجرای حکم زندان راحله احمدی٬ فعال مدنی
راحله احمدی٬ فعال حقوق زنان٬ روز شنبه ۲۶ بهمنماه برای گذراندن محکومیت خود روانه زندان اوین شد.
او به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با رسانههای معاند» و «تبلیغ علیه نظام» به دو سال و هفت ماه زندان محکوم شده است.
راحله احمدی مادر صبا کردافشاری٬ از زنان معترض به حجاب اجباری است که از خردادماه گذشته در زندان به سر میبرد.
صدور حکم زندان و شلاق تعلیقی برای علی نانوایی٬ فعال دانشجویی
علی نانوایی٬ فعال دانشجویی و عضو اسبق شورای مرکزی مجمع عدالتخواه دانشگاه تهران٬ به اتهام «اخلال در نظم عمومی» به شش ماه زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد که این حکم به مدت دو سال تعلیق شده است.
قاضی افشاری٬ رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران٬ او را به رونویسی از سه کتاب نیز محکوم کرد.
علی نانوایی ۲۷ آبانماه امسال توسط ماموران امنیتی در داخل دانشگاه بازداشت و پس از چند روز آزاد شد.
بازداشت رضا دبیریان٬ فعال کارگری شرکت نیشکر هفتتپه
رضا دبیریان٬ فعال کارگری شرکت نیشکر هفتتپه٬ روز شنبه ۲۶ بهمنماه در پی مراجعه به دادگستری شهرستان شوش پس از تفهیم اتهام بازداشت شد.
از علت بازداشت و وضعیت این فعال کارگری خبری در دست نیست.
اعتصاب غذای امیرسالار داودی٬ وکیل زندانی
امیرسالار داوودی٬ وکیل دادگستری٬ پس از یک هفته اعتصاب غذای تر٬ از روز یکشنبه ۲۷ بهمنماه دست به اعتصاب غذای خشک زد.
او در اعتراض به محرومیت از حقوق خود در زندان از جمله عدم موافقت با مرخصیاش دست به اعتصاب غذا زده است.
این وکیل دادگستری که طی سالهای گذشته وکالت شماری از زندانیان سیاسی و عقیدتی را برعهده داشته٬ از ۲۹ آبانماه سال ۹۷ در زندان به سر میبرد.
امیرسالار داودی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی٬ به اتهامهایی از جمله راهاندازی یک کانال تلگرامی به نام «بدون روتوش»٬ «توهین به مقامات»٬ «همکاری با دول متخاصم از طریق مصاحبه با رسانههای خارج از کشور» و «تبلیغ علیه نظام» جمعا به ۳۰ سال زندان و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شده است که از حکم زندان او ۱۵ سال قابل اجراست.
کاهش حکم ندا ناجی٬ فعال مدنی زندانی در دادگاه تجدیدنظر
غلامحسین اسماعیلی٬ سخنگوی قوه قضاییه ایران، از کاهش حکم زندان ندا ناجی٬ فعال مدنی به نصف محکومیت بدوی او خبر داد.
این فعال مدنی پیشتر در دادگاه بدوی به پنج سال و نیم زندان محکوم شده بود که بر این اساس حکم او به دو سال و ۹ ماه زندان کاهش یافته است.
ندا ناجی که روز ۱۱ اردیبهشتماه در مراسم روز جهانی کارگر بازداشت شد٬ از آن زمان در زندان به سر میبرد.