«رد صلاحیت» ضیا نبوی برای ادامه تحصیل
ضیا نبوی،فعال پیشین دانشجویی در توئیتر خود نوشته است که وزارت اطلاعات صلاحیت او را برای ادامه تحصیل رد کرده است.
ضیاء نبوی٬ دانشجوی ستارهدار و عضو سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل، که خردادماه سال ۸۸ بازداشت شده بود، ابتدا به اتهام «محاربه و ارتباط با سازمان مجاهدین خلق» به ۱۵ سال زندان محکوم شد که بعدا در مرحله تجدیدنظر از این اتهام تبرئه و به اتهام «اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم» به هفت سال زندان محکوم شد.
سرانجام او بهمن ماه سال ۹۶ در آستانه نهمین سال حبس از زندان سمنان آزاد شد.
درخواست عفو بینالملل برای لغو حکم اعدام رامین حسینپناهی
عفو بینالملل از مقامهای ایران خواستار لغو حکم اعدام رامین حسینپناهی شد.
رامین حسینپناهی که از تیرماه سال ۹۶ در زندان به سر میبرد، به تازگی از زندان سنندج به زندان رجاییشهر منتقل شده و خانوادهاش نسبت به احتمال اجرای حکم اعدام او ابراز نگرانی میکنند.
اتهام این زندانی کرد محکوم به اعدام، «بَغی» یا شورش مسلحانه و «عضویت در حزب کومله» است و حکم اعدامش در دیوان عالی کشور نیز تایید شده، درحالی که وکیل مدافع او میگوید موکلش هرگز دست به اسلحه نبرده است.
ارسال پرونده هنگامه شهیدی به دادگاه انقلاب
خبرگزاری ایرنا از ارسال پرونده هنگامه شهیدی، روزنامهنگار زندانی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی خبر داد.
هنگامه شهیدی از اوایل تیرماه در بازداشت به سر میبرد و به گفته مصطفی ترک همدانی وکیل مدافعش، به «فعالیت تبلیغی علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی، افترا، توهین و نشر اکاذیب» متهم شده است.
او اسفندماه ۹۶ هم به اتهام «ارتباط با کانال تلگرامی آمد نیوز» بازداشت و پس از شش ماه با وثیقه آزاد شده بود.
بازداشت دو فعال کارگری در سنندج
منابع کارگری از بازداشت خالد حسینی و مظفر صالحنیا، دو فعال کارگری در سنندج خبر دادند.
بر اساس گزارشها، این دو فعال کارگری روز سهشنبه ۱۳ شهریورماه توسط ماموران امنیتی بازداشت شدهاند اما علت بازداشت این افراد اعلام نشده است.
بهنام ابراهیمزاده، دیگر فعال کارگری در کرمانشاه هم از ۲۶ مردادماه همچنان در بازداشت به سر میبرد.
وضعیت نامناسب جسمی فرهاد میثمی در پی اعتصاب غذا
کمپین حقوق بشر در ایران از وخامت وضعیت جسمی فرهاد میثمی بر اثر اعتصاب غذا خبر داد.
این فعال مدنی و پزشک ۴۸ ساله که از نهم مردادماه در بازداشت به سر میبرد، از همان روز در اعتراض به بازداشت خود و اتهامهای مطرحشده در پروندهاش دست به اعتصاب غذا زده است.
عفو بینالملل، دو هفته پیش با اعلام اینکه فرهاد میثمی به «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور»، «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به حجاب» متهم شده، خواستار آزادی این فعال مدنی شده بود.
مخالفت با اعزام مصطفی دانشجو به بیمارستان
وبسایت مجذوبان نور که اخبار دراویش گنابادی را پوشش میدهد، از مخالفت مقامهای قضایی با اعزام مصطفی دانشجو، وکیل زندانی به بیمارستان خبر داد.
بر اساس این گزارش، مصطفی دانشجو، وکیل دادگستری و از مدیران وبسایت مجذوبان نور که ۱۷ تیرماه توسط ماموران امنیتی در منزلش بازداشت شد، از بیماری ریوی و ناراحتی قلبی رنج میبرد.
خالد حسینی و مظفر صالحنیا، دو فعال کارگری در سنندج که ۱۳ شهریورماه بازداشت شده بودند٬ پس از یک روز با قرار کفالت ۳۰ میلیون تومانی آزاد شدند.
انتقاد دیدهبان حقوق بشر از «افزایش سرکوب» مدافعان حقوق بشر
سازمان دیدهبان حقوق بشر٬ روز چهارشنبه با انتشار بیانیهای از بازداشت وکلای دادگستری و فعالان مدنی در ایران انتقاد کرد و خواستار آزادی فوری آنان شد.
در بیانیه دیدهبان حقوق بشر به بازداشت پیام درفشان٬ فرخ فروزان٬ قاسم شعلهسعدی٬ آرش کیخسروی و نسرین ستوده٬ پنج وکیل دادگستری و نیز بازداشت فرهاد میثمی٬فعال مدنی و رضا خندان٬ همسر نسرین ستوده اشاره شده است.
سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه دیدهبان حقوق بشر گفت: «مقامات ایران با حبس دهها وکیل و فعال به خاطر دفاع از حقوق بنیادین شهروندان٬ بیش از پیش اعتبار داخلی و بینالمللی خود را کاهش میدهند.»
آزادی دو وکیل دادگستری به قید وثیقه
ابوذر نصرالهی٬ وکیل آرش کیخسروی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا از آزادی پیام درفشان و فرخ فروزان٬ به قید وثیقه خبر داد.
این دو وکیل دادگستری روز نهم شهریورماه بازداشت شده بودند و علت بازداشت آنان اعلام نشده است.
هدی عمید٬ دیگر وکیل دادگستری که روز دهم شهریور بازداشت شد٬ همچنان در زندان به سر میبرد.
آرش کیخسروی و قاسم شعلهسعدی٬ دو وکیل دیگر نیز روز ۲۷ مردادماه در پی شرکت در تجمعی اعتراضی مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت شدند.
نسرین ستوده٬ دیگر وکیل دادگستری نیز از ۲۳ خردادماه همچنان زندانی است و از سوم شهریورماه در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است.
عبدالفتاح سلطانی٬ یکی دیگر از وکلای دادگستری است که از سال ۹۰ در زندان به سر میبرد و به اتهامهایی امنیتی به ۱۳ سال زندان محکوم شده است.
دیدهبان حقوق بشر٬ روز چهارشنبه با انتشار بیانیهای ضمن انتقاد شدید از بازداشت وکلای دادگستری و مدافعان حقوق بشر در ایران٬ خواستار آزادی فوری آنان شد.
ابراز نگرانیها نسبت به اجرای حکم اعدام لقمان و زانیار مرادی
لقمان و زانیار مرادی، دو شهروند کرد محکوم به اعدام، بدون اعلام دلیل مشخصی به قرنطینه زندان رجاییشهر کرج منتقل شدند و در پی این انتقال خانواده آنان نسبت به احتمال اجرای حکم اعدامشان ابراز نگرانی میکنند.
گفتوگو با صالح نیکبخت، وکیل مدافع لقمان و زانیار مرادی، درباره جزئیات خبر انتقال آنان به قرنطینه زندان:
زانیار مرادی و لقمان مرادی به اتهام «محاربه و قتل پسر امام جمعه مریوان» به اعدام محکوم شدهاند.
پیشتر عفو بینالملل خواستار لغو حکم اعدام آنان شده و اعلام کرده بود که محاکمه این افراد در دادگاهی «نادعادلانه» انجام شده است.