لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۴۵

تقاضای دختر جمشید شارمهد از آمریکا و آلمان برای نجات پدرش از اعدام در ایران


جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی ایرانی‌-آلمانی
جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی ایرانی‌-آلمانی

غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی ایرانی‌-آلمانی که سال‌ها در آمریکا نیز اقامت داشته و در ایران محکوم به اعدام شده است، روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد، خواستار اقدام فوری آمریکا و آلمان برای نجات جان پدرش شد.

او تقاضای خود را به فاصله کمی از توافق دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با ایران برای آزادی پنج شهروند آمریکایی، با تحصن مقابل ساختمان وزارت خارجه آمریکا در واشینگتن مطرح کرده است.

به گفته خانواده جمشید شارمهد، او که از سال ۱۳۸۱ در شهر لس‌آنجلس آمریکا سکونت داشت، در مرداد سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در دبی ربوده و به ایران منتقل شد.

رسانه‌های رسمی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر»، رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا، معرفی کرده‌اند. او در دادگاه‌های جمهوری اسلامی به «فساد فی‌الارض» متهم شد و دو سال و نیم پس از ربوده شدن و انتقال به ایران در اسفند ۱۴۰۱ با حکم دادگاه انقلاب تهران به «اعدام» محکوم شد.

قوه قضاییه ایران در اردیبهشت‌ماه سال جاری اعلام کرد که حکم اعدام آقای شارمهد از سوی دیوان عالی کشور تأیید شده است.

همچنین وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در سال ۱۳۹۹، آقای شارمهد را به طراحی «عملیات انفجار در حسینیه سیدالشهدای شیراز» در سال ۸۷ متهم کرده بود.

در انفجار ۲۴ فروردین سال ۸۷ در این حسینیه، ۱۴ تن کشته شده بودند.

خانواده آقای شارمهد این اتهام را «مضحک» دانسته‌ و آن را رد کرده‌اند.

غزاله شارمهد که در کالیفرنیا زندگی می‌کند، در یک میزگرد در این باره گفت: «درخواست من از آمریکا و آلمان، آزادی پدرم و بازگرداندنش و نجات جان اوست. این مسئله مرگ و زندگی است.»

او از بابت این‌که آلمان و آمریکا دارند مسئولیت نجات جان پدرش را به صورت «پینگ پنگی» به یکدیگر حواله می‌کنند، ابراز درماندگی کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز ۲۰ مرداد از وجود «آمریکایی‌های» دیگری که ممکن است هنوز در زندان‌های ایران باشند اظهار بی‌اطلاعی کرد. اشاره آقای بلینکن به شهروندان آمریکا بود، اما دارنده گرین‌کارت آمریکا شهروند به حساب نمی‌آید.

با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه و گزارش‌های رادیو فردا؛ س.ن/ک.ر

XS
SM
MD
LG