لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۳

خشم عمومی از دولت چین در پی مرگ پزشکی که درباره شیوع کرونا هشدار داده بود


دو تصویر از دکتر لی ون لیانگ که دولت چین او را به خاطر هشدارهایش درباره ویروس کرونا توبیخ کرده بود
دو تصویر از دکتر لی ون لیانگ که دولت چین او را به خاطر هشدارهایش درباره ویروس کرونا توبیخ کرده بود

مرگ یک پزشک چینی در روز جمعه که به خاطر تشخیص و هشدار در مورد شیوع نوع جدید ویروس کرونا توبیخ شده بود، خشم کاربران شبکه‌های اجتماعی علیه دولت چین را برانگیخته و به سوءظن در مورد پنهانکاری حکومت در نحوه برخورد با این ایپدمی دامن زده است.

مرگ این پزشک به نام لی ون لیانگ، ۳۴ ساله، در شرایطی روی داد که رییس جمهور چین به دولت آمریکا اطمینان داده آن کشور تمامی اقدامات لازم برای کنترل این ویروس را انجام می‌دهد. پکن قبل از آن نيز به سازمان بهداشت جهانی در مورد شفافیت کامل تضمین داده بود.

رییس سازمان بهداشت جهانی گفت مرگ‌های ناشی از ابتلا به این ویروس در چین تا روز جمعه به ۶۳۷ نفر رسیده و بیش از ۳۱ هزار نفر نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند. او همچنین در مورد کمبود وسایل ساده مراقبت در برابر شیوع این ویروس از جمله روپوش و ماسک هشدار داد.

تدروس آدهانوم چبریسوس در گزارش خود به هیئت رییسه این سازمان گفت: «طی دو روز گذشته تعداد مبتلایان به این بیماری در چین کاهش یافته که خبر خوبی است. ولی ما در مورد خوشبینی بیش از حد در خصوص این آمار هشدار می‌دهیم. این رقم ممکن است دوباره افزایش یابد.»

دونالد ترامپ پس از گفت‌وگوی تلفنی با رییس جمهور چین گفت آن کشور در مقابله با ویروس «انضباط بسیار خوبی» نشان داده است.

رییس جمهور آمریکا در توئیتی نوشت: «هیچ چیز ساده نیست ولی او (رییس جمهور چین) موفق خواهد شد، به خصوص که هوا رو به گرم شدن است و خوشبختانه ویروس ضعیف‌تر خواهد شد و سپس از بین خواهد رفت. ما برای کمک به چین با آن کشور همکاری می‌کنیم.»

لی ون لیانگ، متخصص چشم، از جمله هشت نفری بود که در شهر ووهان، مرکز شیوع این ویروس توسط پلیس به دلیل «نشر اطلاعات نادرست و غیرقانونی» توبیخ شد.

پیام‌های هشدار دهنده آقای لی در شبکه‌های اجتماعی در مورد ویروسی «شبیه سارس» موجب خشم پلیس شد. شیوع بیماری تنفسی سارس که منشاء آن چین بود طی سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ در سراسر جهان حدود ۸۰۰ قربانی گرفت. در آن زمان دولت چین به لاپوشانی این اپیدمی متهم شد.


آقای لی روز ۳ ژانویه مجبور شد اعتراف‌نامه‌ای را امضا کند که در آن گفته می‌شود «او نظم اجتماعی را به شدت متخل کرده» و از سوی پلیس به اعلام جرم تهدید شد.

آخرین سلفی او که نشان می‌دهد روی تخت بیمارستان خوابیده، ماسک اکسیژن بر صورت دارد و کارت شهروندی خود را در دستش گرفته در شبکه‌های اجتماعی به طور گسترده‌ای اشتراک گذاشته شد.

روزنامه حزب کمونیست چین روز جمعه در توئیتی نوشت: «ما عمیقا از مرگ لی ون لیانگ، پزشک ووهان متاثریم. پس از تمامی تلاش‌ها برای نجاتش آقای لی درگذشت.»

گروه زیادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی دکتر لی را یک قهرمان توصیف کرده و مقامات دولت چین را به بی‌لیاقتی متهم کرده‌اند.

سردبیر روزنامه عامه پسند گلوبال تایمز وابسته به دولت چين در شبکه‌های اجتماعی گفت: «ووهان یک عذرخواهی به دکتر لی بدهکار است. مقامات محلی در ووهان و هوبی نیز باید از مردم این ناحیه و ملت چین عذرخواهی کنند.»

مسئول آسیای جنوب شرقی در عفو بین الملل گفت مرگ آقای لی «یادآور اسفبار» این واقعیت است که روش‌های دولت چین برای حفظ ثبات به سرکوب اطلاعات حیاتی منجر می‌شود.

او افزود: «چین باید از مرگ آقای لی بیاموزد و در مقابله با اپیدمی‌ها روشی منطقی با موازین حقوق بشر در پیش بگیرد.»

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
XS
SM
MD
LG