لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۹

درخواست یکی از مقامات دولت ترامپ برای ارائه اینترنت ماهواره‌ای به خوزستان


ویکتوریا کوتس، معاون مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا
ویکتوریا کوتس، معاون مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا

در واکنش به قطع شدن دوباره اینترنت در برخی شهرهای خوزستان در پی اعتراض‌های مردمی به گرانی‌ها، یکی از مقامات دولت ترامپ خواستار ارائه اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به مردم این استان شد.

ویکتوریا کوتس، معاون مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا، شامگاه شنبه، ۱۷ اردیبهشت در توییتی نوشت که «اگر ایلان ماسک می‌تواند به اوکراین استارلینک برساند، چرا نتوانیم همان کار را برای خوزستان انجام دهیم و بگذاریم این ایرانی‌های شجاع با هم ارتباط داشته باشند؟»

اشاره خانم کوتس به فعال کردن اینترنت ماهواره‌ای استارلینک برای اوکراین توسط شرکت آمریکایی اسپیس‌ایکس در اسفند ۱۴۰۰ است.

این اقدام که با درخواست معاون نخست وزیر اوکراین در پی تهاجم روسیه به این کشور صورت گرفت، به‌عنوان راهکار پیشگیرانه و مقابله‌ای برای حمله روسیه به تجهیزات مخابراتی و ارتباطی اوکراین و قطع اینترنت در این کشور بود.

شرکت آمریکایی اسپیس‌ایکس متعلق به ایلان ماسک، بیش از ۱۶۰۰ ماهواره را در شبکه‌ای به نام استارلینک با هدف فراهم کردن دسترسی به اینترنت برای بیشتر نقاط زمین به فضا پرتاب کرده و مجوز پرتاب ۱۲ هزار ماهواره دیگر را نیز دریافت کرده است.

در پی انتشار اخبار و تصاویر تاییدنشده از تجمع‌های اعتراضی مردم در چندین شهر خوزستان در روزهای اخیر، منابع خبری از قطع اینترنت موبایل در شهرهای مختلف این استان از شامگاه پنج‌شنبه، ۱۵ اردیبهشت خبر داده‌اند.

به دنبال گران شدن نان و اعلام اجرای سهمیه‌بندی آن در هفته گذشته، در روزهای اخیر ویدیوهایی از تجمع اعتراضی مردم در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی خبر دادند که این ویدیوها مربوط به تجمع مردم در خوزستان به‌ویژه شهرستان سوسنگرد است.

هم‌زمان در شبکه‌های اجتماعی اخباری نیز مبنی بر قطع اینترنت در برخی شهرهای خوزستان منتشر شد.

در این رابطه کانال تلگرامی «امتداد» روز شنبه، ۱۷ اردیبهشت، از قطع اینترنت موبایل در اهواز از روز جمعه خبر داد و نوشت که تنها اینترنت ثابت و موبایل رایتل در این شهر وصل است.

در همین حال برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی اعلام کردند که علاوه بر اهواز، اینترنت در شهرهای سوسنگرد، اندیمشک، ایذه، حمیدیه، شادگان، ماهشهر، بهبهان، هندیجان و دزفول قطع یا کُند شده است.

روزنامه «شرق» هم شنبه ۱۷ اردیبهشت نوشت که «اینترنت همراه و خانگی در برخی شهرها و روستاهای استان خوزستان از بعدازظهر پنج‌شنبه به دنبال برخی اعتراضات به افزایش قیمت نان، به شدت کند و در برخی موارد قطع شده است.»

در این گزارش آمده است که «براساس پیگیری‌های خبرنگار شبکه شرق، علاوه بر ایذه که با کندی ویا قطعی اینترنت مواجه است، از غروب جمعه اینترنت در بخش‌هایی از شهر اهواز نیز قطع یا کند شده‌است. میزان قطعی اینترنت موبایل در اپراتورهای همراه اول و ایرانسل بیش از رایتل است. اینترنت خانگی نیز در برخی مناطق همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد اما سرعت آن به شکل محسوسی کاهش یافته‌است.»

این گزارش می‌افزاید که «علاوه بر اهواز و ایذه، سوسنگرد، حمیدیه و آبادان نیز با مشکل قطعی و کاهش سرعت اینترنت مواجه شده‌اند. برخی منابع نیز از برگزاری تجمعاتی اعتراضی در این شهرها گزارش داده‌اند. پیگیری‌های خبرنگار شرق نیز از افزایش حضور نیروهای انتظامی در خیابان‌های این شهرها حکایت دارد.»

رادار شرکت کلاودفلر، شرکت آمریکایی امنیت زیرساخت وب قطعی اینترنت شبکه ایرانسل در خوزستان از ساعت دو نیم بعد از ظهر شنبه را تأیید کرد و نوشت که شبکه موبایل در خوزستان همچنان قطع است.

علاوه بر ویدیوهای منتشرشده مربوط به شامگاه پنج‌شنبه از سوسنگرد، ویدیوهای دیگری نیز پس از آن از تجمعات مردمی و حضور سنگین نیروهای گارد ویژه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است و برخی کاربران این تصاویر را مربوط به تجمع مردم در شهرهای مختلف خوزستان دانسته‌اند.

همچنین در این خبرها آمده است که نیروهای امنیتی از گاز اشک‌آور و تیراندازی برای متفرق کردن تجمع‌کنندگان استفاده کرده‌اند.

حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» که در روزهای گذشته ویدیوهای متعددی از حرکت‌های اعتراضی در شهرهای مختلف خوزستان منتشر کرده، در توییتی آورده است که برخی از زندانیان سیاسی‌ در بهبهان که پیشتر با وثیقه آزاد شده بودند، روز شنبه احضار و قرار وثیقه آن‌ها لغو شده است و به زندان بازگردانده شده‌اند.

حرکت‌های اعتراضی در خوزستان در حالی صورت می‌گیرد که مردم شهرهای مختلف این استان، تابستان سال گذشته نیز در اعتراض به مشکل بی‌آبی؛ تجمع‌های گسترده‌ای برگزار کردند که با دخالت نیروهای امنیتی به‌شدت سرکوب شد.

در طول این اعتراضات اینترنت شهرهای خوزستان با هدف جلوگیری از انتشار اخبار و ویدیوهای مربوط به سرکوب نیروهای امنیتی برای چند روز قطع شد.

سازمان عفو بین‌‌الملل بعدتر در گزارشی اعلام کرد که ماموران برای سرکوب اعتراضات مردم خوزستان از تیراندازی با گلوله جنگی و تفنگ ساچمه‌ای و همچنین گاز اشک‌آور استفاده کرده و دست‌کم هشت نفر در این اعتراضات کشته شده بودند.

بر اساس توییتر، گزارش‌های رادیو فردا، سایت امتداد/ف.ع/پ.پ
XS
SM
MD
LG