در پی افزایش تنشها میان رهبران اروپایی و ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی ایکس و از یاران نزدیک دونالد ترامپ، رئیس جمهور فرانسه نیز از دخالت ماسک در فرایندهای دموکراتیک اروپا انتقاد کرد.
امانوئل مکرون ثروتمندترین مرد جهان را متهم کرد که بهطور مستقیم در انتخابات فدرال آتی در آلمان دخالت کرده است. این اظهارات در حالی مطرح شده که نخستوزیران بریتانیا و نروژ و همچنین یک سخنگوی دولت آلمان نیز به شدت به حمایتهای ماسک از احزاب راست افراطی و حملات وی به سیاستمداران چپگرا در اروپا واکنش نشان دادهاند.
رئیسجمهور فرانسه در سخنرانی خود نزد سفیران این کشور بدون نام بردن از ایلان ماسک، از تأثیر وی بر شبکههای اجتماعی ابراز نگرانی کرد و افزود: «ده سال پیش چه کسی تصور میکرد مالک یکی از بزرگترین شبکههای اجتماعی جهان در انتخابات دخالت کند و از جنبشهای واپسگرا، از جمله در آلمان، حمایت کند؟».
در نروژ یوناس گار استوره، نخستوزیر این کشور، در مصاحبهای با شبکهٔ عمومی ان.آر.کی، دخالتهای ماسک در امور داخلی کشورهای دیگر را نگرانکننده توصیف کرد و گفت: «این بسیار نگرانکننده است که مردی با دسترسی گسترده به شبکههای اجتماعی و منابع اقتصادی عظیم این چنین مستقیم در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت میکند. دموکراسیها و متحدان نباید با یکدیگر چنین رفتاری کنند».
از سوی دیگر سخنگوی دولت آلمان با اشارهٔ مستقیم به آقای ماسک، نفوذ او بر رأیدهندگان آلمانی را محدود دانست. وی در کنفرانسی مطبوعاتی در برلین اظهار داشت: «جوری رفتار میکنیم که انگار بیانیهٔ توییتری آقای ماسک، که حاوی اظهار نظراتی غیرواقعی یا نیمهواقعی است، میتواند بر کشوری ۸۴ میلیون نفری تأثیر بگذارد. این چنین نیست.»
کمی پیشتر، ایلان ماسک با حمایت از حزب آ.اف.دِ. یا «آلترناتیو برای آلمان»، آن را «آخرین بارقهٔ امید» برای آلمان خوانده بود. آقای ماسک در پستی که در شبکهٔ اجتماعی تحت مالکیتش منتشر کرد نوشت که «تنها آاِفد میتواند آلمان را نجات دهد».
این اظهارات در حالی مطرح میشود که آلمان خود را برای انتخابات فدرالی زودهنگام در ۲۳ فوریه آماده میکند.
ادارهٔ فدرال نگهبانی از قانون اساسی آلمان در سال ۲۰۱۹ شاخهای از حزب آاِفد را به عنوان «موردی مشکوک به راستگرایی افراطی» طبقهبندی کرد و گفت این شاخه، که به «بال» شهرت دارد، سیاستهایی را تبلیغ میکند که هدف آن «طرد، تحقیر و سلب حقوق خارجیها، مهاجران، به ویژه مسلمانان و مخالفان سیاسی» آن است.
روبرت هابک، معاون صدراعظم آلمان، در واکنش به حمایت ایلان ماسک از آاِفد، آن را «اقدامی منطقی و سیستماتیک» توسط یک میلیاردر برای تضعیف اروپا توصیف کرد که با هدف کاهش توان این اتحادیه برای تنظیم قوانین رسانههای اجتماعی و سایر شرکتهای فناوری انجام میشود.
ایلان ماسک علاوه بر شبکهٔ اجتماعی ایکس (توییتر سابق) مالک شرکتهای فناوری دیگری از جمله تسلا و اسپیساکس است و همچنین قرار است که در دولت آتی دونالد ترامپ، در نهاد تازهای به نام «کارآمدی دولت» با رئیسجمهور آمریکا همکاری کند.