گونتر اوتینگر، کمیسیونر اروپایی در زمینه بودجه و منابع انسانی، روز سه شنبه ۱۶ مرداد اظهار داشت، موسسات سپرده گذاری و اعتباری آلمانی ظرفیت حل مشکل روابط با ایران به رغم تحریمهای آمریکا را دارند.
به گزارش رویترز، گونتر اوتینگر به روزنامه آلمانی رینشن پست گفته است: بانکهایی مانند «فولکس بانک» میتوانند زمینه روابط تجاری شرکت های آلمانی با ایران را ایجاد کنند. این بانکها روابط نزدیکی با آمریکا ندارند و کمتر نگران تحریمهای آمریکا هستند.
وی اضافه کرده است: کمیسیون اتحادیه اروپا نیز در تلاش است تا «بانک سرمایه گذاری اروپا (EIB)» را ترغیب کند فعالیت هایش را در ایران گسترش دهد.
در همین زمینه فدریکا موگرینی، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه گفته است، اتحادیه اروپا شرکتهای کوچک و متوسط را به افزایش مبادلات با ایران تشویق می کند و این کار برای ما به مثابه اولویت امنیتی است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه فرمان اجرایی را امضا کرد که براساس آن بخشی از تحریمها علیه جمهوری اسلامی که پس از دستیابی به توافق هستهای معلق شده بود، بار دیگر اجرایی خواهند شد.
رئیسجمهور آمریکا همچنین در پیامی در صفحه توئیتر خود با اشاره به بازگشت رسمی تحریمهای ایران تصریح کرد که «هر کس با ایران دادوستد کند، با ایالات متحده معاملهای نخواهد داشت.»
آقای ترامپ در این پیام، ساعتی پس از بازگشت رسمی تحریمهای ایران تأکید کرد که این تحریمها «گزندهترین» تحریمهایی است که تا کنون اعمال شده و در ماه نوامبر (آبان ماه) نیز مرحلهای دیگر جلو خواهد رفت.
در همین حال گزارش ها حاکی است که بانک مرکزی آلمان، دویچه بانک،با تغییر قوانین خود، مانع انتقال ۳۰۰ میلیون یورو پول نقد ایران شده است.
پیش از این گزارش شده بود که ایران درصدد است ۳۰۰ میلیون یورو پول نقد خود را نزد بانک «تجارت اروپا - ایران» معروف به Eihbank، به ایران منتقل کند.
شماری از شرکت مهم اروپای حاضر در ایران پیش از اجرایی شدن تحریمهای آمریکا ایران را ترک کردند.
در همین زمینه، شرکت خودروسازی دایملر آلمان روز سهشنبه اعلام کرد که در پی بازگشت دوباره تحریمهای واشینگتن علیه تهران، فعالیتهای تجاری خود را در ایران متوقف میکند.
ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان نیز در پیامی در صفحه توئیتر خود از توقف همکاری تجاری آلمان و ایران در راستای اجرای تحریم های آمریکا و تحت فشار قرار دادن ایران استقبال کرده است.
وزارت خرانهداری آمریکا بازگشت تحریمهای ایران را در دو مرحله برنامهریزی کرده و قرار است دور دوم تحریمها که عمدتاً صنعت نفت ایران را هدف میگیرد، از ۱۳ آبان به اجرا گذاشته شود، مقامهای آمریکایی میگویند که در تلاشند تا آن زمان، صادرات نفت ایران را به صفر برسانند.
اعمال دوباره تحریمهای ایران با واکنشهای مختلفی روبهرو شده و در حالی که اتحادیه اروپا از بازگشت تحریمها عمیقاً ابزار نگرانی کرده است، اسرائیل که خود از منتقدان جدی توافق هستهای بود از آن استقبال کرده است.