لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۵۹

آمریکا ادامه برخی ساخت‌و‌سازها در نیروگاه اراک را بلامانع دانست


جن پساکی٬ سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده
جن پساکی٬ سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده
پس از تاکید ایران بر ادامه ساخت و ساز در نیروگاه اراک٬ آمریکا گفت مادامی که در این تاسیسات سوخت اتمی تولید نشده و رآکتورش راه‌اندازی نشده است٬ دنبال کردن ساخت‌و‌ساز مانعی ندارد.

جن ساکی٬ سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده ششم آذرماه در واکنش به اظهارات وزیر خارجه ایران در مورد دوام ساخت و ساز در نیروگاه اتمی آب سنگین اراک٬ گفت: «آنچه آقای ظریف گفت این بود که ظرفیت تاسیسات اراک افزایش پیدا نخواهد کرد. این بدان معناست که هیچ سوخت هسته‌‌ای در این مرکز تولید نخواهد شد و هیچ دستگاهی نصب نخواهد شد. اما ساخت و ساز در آن‌جا ادامه خواهد داشت.»

خانم ساکی افزود: «ما دقیقا نمی‌دانیم منظور آقای ظریف از ساخت و سازی که در اظهاراتش به آن اشاره کرد٬ چیست٬ اما هیچ فعالیتی بر روی رآکتور صورت نخواهد گرفت٬ هیچ کاری در جهت تولید سوخت برای این رآکتور انجام نخواهد شد و این رآکتور مورد هیچ آزمایشی قرار نخواهد گرفت.»

محمد جواد ظریف ششم آذرماه گفت که روند ساخت و ساز در نیروگاه اتمی آب سنگین اراک همچنان ادامه دارد و توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی٬ ایران را تنها ملزم به آن می‌کند که سوخت جدید در این نیروگاه تولید نکند.

به دنبال این اظهارات خبرگزاری رویترز اظهار کرد که ساخت‌و‌ساز در نیروگاه اراک برخلاف توافق با قدرت‌های غربی در رابطه با توقف فعالیت‌ها است٬ اما سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در سخنان خود دوام ساخت و ساز در این نیروگاه را تا زمانی که سوختی در این نیروگاه تولید نشده و رآکتور راه‌اندازی نشده٬ بلامانع دانست.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد: «ایرانی‌ها برای دایر کردن رآکتور اراک نیاز به سوخت دارند. برای همین است که یکی از اهداف ابتدایی ما توقف تولید سوخت مرتبط با نیروگاه اراک بود. بدون تولید کافی سوخت٬ آن‌ها نمی‌توانند این رآکتور را راه‌اندازی کنند.»

ایران پیش از این اعلام کرده بود که تصمیم دارد نیروگاه اتمی آب سنگین اراک را تا سال آینده افتتاح کند.

به گفته مقامات جمهوری اسلامی، هدف از فعالیت این رآکتور تنها ساخت ایزوتوپ‌های پزشکی است، اما کشورهای غربی می‌گویند که این رآکتور می‌تواند پلوتونیوم نیز تولید کند که در کنار اورانیوم غنی‌شده می‌تواند برای تولید بمب هسته‌ای به کار گرفته شود.
XS
SM
MD
LG