لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۰۵

کره‌شمالی در کار آماده‌سازی پرتاب موشکی جديد


سکوی پرتاب موشک موسودان‌- ری در ساحل شمال‌شرقی کره‌شمالی، ۹ فروردين ۱۳۸۸
سکوی پرتاب موشک موسودان‌- ری در ساحل شمال‌شرقی کره‌شمالی، ۹ فروردين ۱۳۸۸
مقامات کره شمالی روز شنبه اعلام کردند: اقدامات مقدماتی برای پرتاب «ماهواره» خود را به پايان رسانده است و اين ماهواره به زودی پرتاب خواهد شد.

کره‌شمالی با هدف به نمايش گذاشتن آخرين فناوری موشکی خود به سياست‌گذاران در آمريکا و شايد وسوسه ‌خريداران احتمالی در خاورميانه روز جمعه آخرين مراحل آماده‌سازی موشک چند‌مرحله‌ای خود را به پايان رساند.

به نوشته روزنامه نيويورک‌تايمز، طبق اعلان رسمی دولت کره‌شمالی اين موشک بين روزهای شنبه و چهارشنبه و به وقت محلی بين ساعات ۱۱ صبح تا ۴ بعدازظهر پرتاب خواهد شد. در اين بيانيه به هواپيماها هشدار داده شده که از پرواز در مسير شرق اين کشور، شمال ژاپن به سمت اقيانوس اطلس خودداری کنند.

بر اثر پيش‌بينی‌های هواشناسی در سايت موشکی موسودان‌- ری در ساحل کشور کره هوا ابری اما آرام خواهد بود و اين يعنی پرتاب موشک در هر زمانی در طول مدت اعلام شده، امکان‌پذير است.

تارو آسو، نخست‌وزير ژاپن هم روز پنجشنبه اظهار داشت که اين پرتاب احتمالاً روز شنبه انجام خواهد شد.

کره‌شمالی می‌گويد که اين پرتاب با هدف فرستادن يک ماهواره مخابراتی آزمايشی انجام می‌گيرد اما به نوشته روزنامه نيويورک‌تايمز، واشنگتن و متحدانش به اين پرتاب به چشم يک نمايش فناوری ساخت موشک‌های باليستيک و تلاشی برای جای گرفتن در فهرست بلندبالای مسائل سياست خارجی باراک اوباما، نگاه می‌کنند.

کشورهای همسايه کره‌شمالی روز جمعه را در آماده‌باش به سر بردند. ناوگان‌های جنگی با رادارهای رهگيری موشک در آب‌های نزديک کره‌شمالی استقرار پيدا کردند. گزارش شده که دولت پيونگ‌يانگ هم برای دفع هر گونه تهديدی عليه سايت موشکی خود، جت‌های جنگنده خود را در نزديکی آن مستقر ساخته است.

لی جونگ‌- جو، يک سخنگوی دولت کره‌جنوبی در سئول، به روزنامه نيويورک تايمز گفته است «خيلی زود است که بگوئيم آيا هدف شمال پرتاب ماهواره است يا آزمايش موشک، اما موضع اساسی ما آن است که اين پرتاب آزمايشی چه مربوط به يک موشک باشد چه به هر چيز ديگر، تهديدکننده صلح و ثبات در شبه‌جزيره کره است».

واشنگتن، توکيو و سئول نتوانسته‌اند کره‌شمالی را متقاعد کنند که از آزمايش موشکی خود صرف‌نظر کند، از اين رو در پی به وجود آوردن جبهه‌ای متحد با همراهی روسيه و چين هستند تا پس از انجام آزمايش اقداماتی تنبيهی را عليه اين کشور در سازمان ملل پی بگيرند و در عين حال تلاش کنند تا اين کشور را بار ديگر به مذاکره با گروه شش برای پايان بخشيدن به برنامه هسته‌ای‌اش ترغيب کنند.

کره شمالی به واسطه قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل اجازه آزمايش موشک‌های باليستيک را ندارد

برای کيم جونگ ايل، رهبر کره‌شمالی آزمايش موفقيت‌آميز پرتاب موشک نشان دهنده در اختيار داشتن فناوری پيشرفته پرتاب موشک است. در گزارش اخير مرکز پژوهش‌های کنگره آمريکا آمده است که «بر اساس شواهد و مدارک کره‌شمالی معاملات گسترده موشکی و احتمالاً قطعات مربوط به کلاهک‌های هسته‌ای با کشورهای ايران، پاکستان، روسيه، يمن و ليبی دارد».

از اين رو روزنامه نيويورک تايمز در گزارش خود می‌نويسد کيم جونگ ايل شايد از دلال‌های تسليحاتی برای منطقه خاورميانه نيز برای مشاهده و نظارت بر اين پرتاب دعوت به عمل آورد. به نوشته اين روزنامه برخی متخصصان براين عقيده‌اند که موشک مورد آزمايش، برآمده از موشک‌های تاپودانگ-۲ است که کره‌شمالی از دهه ۱۹۹۰ ميلادی در حال بسط و توسعه آن است.
XS
SM
MD
LG