لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۴۹

پیشنهاد ایالت برمن آلمان برای پذیرش شمار بیشتری از پناه‌جویان ایرانی


راهپیمایی هواداران جنبش سبز در هامبورگ در سالگرد انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۸۹
راهپیمایی هواداران جنبش سبز در هامبورگ در سالگرد انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۸۹
ایالات برمن آلمان طرحی را ارائه کرده است که به موجب آن قرار است، شمار بیشتری از پناه‌جویان ایرانی که به دنبال سرکوب اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران به ترکیه پناه آورده‌اند، در آلمان به عنوان پناهنده پذیرفته شوند.

شورای شهروندی ایالت برمن آلمان روز پنج‌شنبه طرحی را برای پذیرش شمار بیشتری از پناه‌جویان ایرانی از سوی آلمان به تصویب رسانده است.

بر اساس گزارش رادیوی ایالتی برمن، این طرح که علاوه بر احزاب حاکم سوسیال دمکرات و سبزها در، از حمایت احزاب دمکرات مسیحی، دمکرات آزاد و حزب چپ‌ها نیز برخوردار است، در صورت موافقت سایر ایالت‌های آلمان اجرا خواهد شد.

هم اکنون حدود پنج هزار پناه‌جوی ایرانی در ترکیه به سر می‌برند و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در تلاش است، برای این افراد که اکثر آنها پس از سرکوب اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران از کشورشان خارج شده‌اند،‌ محل امنی در کشورهای غربی بیابد.

اولریش مویرر، سناتور امور داخلی ایالت برمن اظهار امیدواری کرده است، سایر دولت‌های ایالتی آلمانی نیز از طرح پذیرش شمار بیشتر از پناه‌جویان ایرانی حمایت کنند.

پیشتر دولت آلمان موافقت خود را با پذیرش ۵۰ نفر از مخالفان حکومت ایران اعلام کرده بود و در اوایل مرداد ماه سال جاری خورشیدی نخستین گروه از این پناه‌جویان وارد آلمان شده بودند.

شمار زیادی از این افراد که در میان آنها روزنامه‌نگاران منتقد نیز به چشم مى‌‌خورد، هم اکنون در برلین زندگی می‌کنند و برخى دیگر نیز در هامبورگ و همینطور در ایالت نورد راین وستفالن آلمان پذیرفته شده‌اند.

به دنبال سرکوب خونین تظاهرات معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهورى در ایران، دولت فدرال آلمان با ابراز نگرانى شدید خود نسبت به نقض حقوق بشر در ایران از آمادگى خود براى پناه دادن به شمارى از پناه‌جویان ایرانى آسیب‌دیده از انتخابات ریاست جمهورى در ایران خبر داده بود.

همچنین در اسفند ماه سال گذشته خورشیدى یکى از سخنگویان وزارت کشور آلمان با بیان این که پذیرش مخالفان رژیم ایران و ایرانیان در معرض خطر «نشانه همبستگى و حمایت» از آنها است، اعلام کرده بود، مقام‌هاى آلمانى در این باره که به چه کسانى پناهندگى بدهند با کمیساریاى عالى پناهندگان سازمان ملل متحد رایزنى خواهند کرد.

این سخنگوى وزارت کشور آلمان همچنین گفته بود، تصمیم دولت آلمان براى دادن پناهندگى به معترضان ایرانى تنها شامل «موارد خاص و مستند» خواهد بود.

در اردیبهشت سال جارى نیز دولت ائتلافى هامبورگ متشکل از احزاب دمکرات مسیحى و سبزها بر سر پذیرش شمارى از پناه‌جویان ایرانى در ترکیه و به ویژه روزنامه‌نگاران پناه‌جو به توافق رسیده بود.

از آنجایى که شهروندان ایرانى براى سفر به ترکیه نیازمند روادید نیستند، بسیارى از کسانى که در پى دریافت پناهندگى از کشورهاى غربى هستند با سفر به ترکیه و مراجعه به دفتر پناهندگان سازمان ملل متحد تقاضاى پناهندگى مى‌کنند که در این میان شمار زیادى از کسانى که در جریان رویدادهاى پس از انتخابات ریاست جمهورى در ایران تحت تعقیب قرار گرفته‌اند نیز همچنان در ترکیه سرگردان هستند.

از سوى دیگر بر اساس اعلام اداره مهاجرت و پناهندگان آلمان، به دنبال رویدادهاى پس از انتخابات ریاست جمهورى و سرکوب معترضان به نتایج انتخابات در ایران، بر شمار ایرانیانى که از آلمان تقاضاى پناهندگى مى‌کنند، به شدت افزوده شده است.

در میان کسانى که به دنبال گسترش اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهورى در ایران از آلمان تقاضاى پناهندگى کرده‌اند، چند ورزشکار عضو تیم‌هاى ملى و دختر یکى از معاونان محمود احمدى‌نژاد نیز به چشم مى‌خورند.
XS
SM
MD
LG