دولت چین با برقراری محدودیتهایی برای مسلمانان منطقه سین کیانگ، حجاب و ریش بلند «غیر معمول» را ممنوع کرد.
اجرای این ممنوعیت از شنبه دوازدهم فروردین، اول آوریل آغاز شد.
به گزارش رسانههای بینالمللی، دولت چین این تدابیر را در راستای آنچه رویارویی با افراطگرایی اسلامی و «مبارزه با تروریسم تا نابودی آن» نامیده، لازم الاجرا کرد.
این مقررات میگوید، زنانی که تمامی صورت و بدن خود را میپوشانند از ورود به اماکن عمومی مانند ایستگاههای قطار و فرودگاهها منع میشوند و نگهبانان این اماکن حق بازرسی بدنی از آنها را دارند.
ممنوعیتهای جدید، عقد زنان و مردان مسلمان بر اساس آیین مذهبی را نیز شامل میشود؛ عقد زوجها باید طبق قوانین غیرمذهبی کشوری انجام شود.
مقررات جدید از مسلمانان چینی نیز میخواهد سیاست تنظیم خانواده را رعایت کنند؛ این امر به این مفهوم است که از فرزندآوری بیش از یک کودک، باید خودداری کنند.
نامگذاری کودکان مسلمان با اسمهای «افراطی اسلامی» نیز ممنوع شده است.
این مقررات استفاده از تلویزیونهای غیردولتی چین را نیز ممنوع کرده است زیرا چین نگران جذب مسلمان اویغور به برنامههایی با هدفهای تقویت اسلامگرایی افراطی است.
با وجود این تدابیر، دولت چین در بیانیه خود افزوده است، «حقوق مذهبی، فرهنگی و قانونی» مسلمانان این کشور رعایت میشود.
چین میگوید که مجلس منطقه سین کیانگ نیز این محدودیتها را تأیید کرده است.
گروه حکومت اسلامی (داعش) به تازگی در ویدیویی تهدید کرده بود، بزودی چین شاهد «حمام خون» در دفاع از مسلمانان خواهد بود.
ویدیوی داعش نشان میداد شماری از کودکان و نوجوانان مسلمان اویغور چینی در اردوگاههای خلافت اسلامی با اسلحه آموزش میبینند.
پیش تر نیز در برخی از ویدیوهای سربریدن افراد، نوجوانان مسلمان چینی دیده شده بودند.
مقامات چین از مدتی قبل که اسلامگرایی افراطی در جهان رشد کرد، برای صدور گذرنامه برای مسلمانان اویغوری نیز سختگیریهای زیادتر از معمول روا داشتند زیرا از رفتن آنها به سرزمینهای تحت تسلط داعش در خاورمیانه نگران بودند.
سین کیانگ در هشت سال گذشته شاهد درگیریهای خونینی بوده که صدها کشته و زخمی بر جای نهاد.
رسانههای بینالمللی در دوره اخیر گزارش میدهند، شمار نیروهای امنیتی در سین کیانگ افزایش یافته است.
مقامات دولت مرکزی چین و نیز مقامات دولت محلی سین کیانگ میگویند، همزمان با ظن به همکاری میان مسلمانان افراطی با برخی گروههای بینالمللی مانند داعش، فعالان جداییطلب در سودای احیای حکومت «ترکستان شرقی» نیز هستند.
همزمان، رسانههای اسرائیل هفته گذشته گزارش دادند، سازمان اطلاعات نظامی ارتش این کشور در گزارشی که به دولت اسرائیل ارائه کرده، از وجود هزاران مسلمان افراطی اویغوری در صفوف جنگجویان داعش خبر داده است.
رسانههای اسرائیل به نقل از گزارش سازمان اطلاعات نظامی این کشور افزوده بودند، اکثر نیروهای اویغوری چینی از راه ترکیه خود را به سرزمینهای تحت تسلط دولت اسلامی در سوریه و عراق رساندهاند.
گزارش ویژه سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل همزمان با سفر رسمی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به چین منتشر شد.
منطقه سین کیانگ در شمال غرب چین، که پیشتر ترکستان شرقی هم نامیده میشد، با مرکزیت شهر اورومچی، وسعتی بیش از خاک ایران دارد.
سین کیانگ هممرز جمهوریهای مسلماننشین آسیای میانه است و رفتوآمد مسلمانان در دو سوی مرزها، دولت چین را نگران عمیقتر شدن نفوذ افکار افراطی اسلامی در سین کیانگ کرده است.
حدود نیمی از ۲۲ میلیون جمعیت سین کیانگ با زبان ترکی اویغوری سخن میگویند و عربی نیز زبان مذهبی آنها است.
مسلمانان نژاد اویغور و قزاق، شامل مردم قرقیز و مغول، حدود نیمی از ساکنان سین کیانگ محسوب میشوند اما مردم قوم چینی هان نیز نیمی از ساکنان این سرزمین پهناور هستند.
رادیو اروپای آزاد، رادیو آزادی نیز به تازگی از برقراری محدودیتهایی برای مسلمانان افراطی در تاجیکستان، یکی از همسایگان غربی چین خبر داده است.
دولت تاجیکستان تأیید کرده است که صدها اسلامگرای افراطی در سالهای گذشته از تاجیکستان برای جنگ در کنار نیروهای داعش به خاورمیانه رفتهاند.
امامعلی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان بر مبارزه با اسلامگرایی افراطی تأکید کرده است. با وجود این، استفاده زنان و دختران در تاجیکستان از حجاب در سالهای گذشته بیشتر شده است.