محمدعلی سید ابریشمی، معاون وزیر صنعت ایران، از توقف فعالیت ۱۴ هزار واحد صنعتی در ایران خبر میدهد.
به گزارش روز سهشنبه ۴ آذر خبرگزاری ایسنا، وی توضیح داد که کار این تعداد واحد صنعتی طی ۱۵ سال اخیر متوقف شدهاست که اکثر آنها بین سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ اتفاق افتاده است.
معاون وزیر صنعت ایران در همین روز در گفتوگو با خبرآنلاین نیز در این مورد توضیح داده و افزود: «همچنین ۲۲ هزار واحد صنعتی با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد کار میکنند. ۲۴ هزار واحد صنعتی هم با ظرفیت ۵۰ تا ۷۰ درصد به کارشان ادامه میدهند.»
معاون وزیر صنعت همچنین به تملک واحدهای صنعتی توسط بانکها نیز اشاره کرده و گفت: «در مجموع ۸۱ هزار واحد صنعتی در شهرکهای صنعتی فعالیت میکنند. از این مجموع ۱۰۰ واحد صنعتی به دلیل مشکلاتی مانند عدم پرداخت بدهیها توسط بانکها تملیک شدهاند. همچنین ۷۰ درصد از واحدهای صنعتی که ورشکسته یا متوقف شدهاند در سالهای بین ۸۴ تا ۹۲ به این وضعیت رسیدهاند.»
او بیان داشت: «تحقیقات ما نشان میدهد ۷۰ درصد مشکل توقف فعالیت کارخانهها به تامین نقدینگی مربوط است. همچنین بخشی از این صنایع نیز به دلیل مشکل بازار فروش و اختلاف با شرکا تعطیل شدهاند.»
آقای سید ابریشمی روز دهم اردیبهشت سال جاری نیز در مورد تعطیلی کارخانهها سخن گفته و اظهار داشته بود که در دولت حسن روحانی، ۵ هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی در ایران از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۱ ورشکسته یا تعطیل شدهاند.
وی تأکید کرده بود که ۷۰ درصد واحدهای تولیدی ایران از زمان آغاز تحریمهای اقتصادی «با مشکلات بسیاری» روبهرو شدهاند که منجر به تعطیلی آنها شده است.
پیش از این و در اسفند سال ۱۳۹۱ علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر، اعلام کرده بود که طبق آمارهای رسمی، ۱۰۰ هزار کارگر از بیش از یک هزار واحد تولیدی اخراج شده و در سال ۹۱ از هر ۱۰ واحد تولیدی هشت واحد دچار وضعیت بحرانی بودند.
همچنین به گفته محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت حسن روحانی، نرخ اشتغال در بخش صنعت و در سال ۹۱ به منهای سی و شش درصد رسیده و از ۸۴۱ واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی سراسر ایران تنها ۱۹۲ واحد در حال فعالیتاند و ۶۲۹ واحد دیگر تعطیل شدهاند. بسیاری از واحدهای تولیدی نیز که توانستند دوام بیاورند، با ظرفیت حدود ۴۰ درصد فعالیت میکنند.
وضعیت وخیم ورشکستگی و تعطیلی کارخانهها در ایران در حالی است که معاون وزیر کار ایران این هفته از نیازِ سالیانه ایران به ایجاد ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار شغل جدید خبر داد و گفت که ایجاد این تعداد شغل، نیازمند رسیدن نرخ رشد تولید در ایران به ۷ درصد است.
مرکز آمار ایران در گزارش جدید خود از تکرقمی شدن نرخ بیکاری در کشور در تابستان سال ۹۳ و کاهش این شاخص به ۹٫۵ درصد خبر دادهاست اما صدا و سیما و برخی از رسانههای ایران نسبت به صحت این آمار ابراز تردید کردهاند.