لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۳

دبیرکل سازمان ملل: آمریکا ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور را فورا لغو کند


آنتونیو گوتِرِش، دبیرکل جدید سازمان ملل، می‌گوید این تدابیر مؤثر نخواهد بود.
آنتونیو گوتِرِش، دبیرکل جدید سازمان ملل، می‌گوید این تدابیر مؤثر نخواهد بود.

آنتونیو گوتِرِش، دبیرکل جدید سازمان ملل، روز چهارشنبه ۱۳ بهمن از دولت ایالات متحده خواست تا حکم ممنوعیت سفر از هفت کشور مسلمان به آمریکا را «هرچه سریع‌تر» لغو کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دبیرکل سازمان ملل در این باره گفت که «این تدابیر به‌واقع اصول بنیادین ما را نقض می‌کند و به نظر من، اگر منظور این است که واقعاً از ورود تروریست‌ها به ایالات متحده جلوگیری شود، این تدابیر مؤثر واقع نخواهد شد».

درخواست آقای گوترش برای لغو این ممنوعیت همزمان است با فشار فزاینده بین‌المللی برای لغو فرمان دونالد ترامپ که باعث ممنوعیت سفر شهروندان ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه، و یمن به مدت ۹۰ روز به آمریکا شده است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه فرمانی اجرایی در این رابطه امضا کرد که بر اساس آن پناهجویان نیز تا دست‌کم ۱۲۰ روز اجازه ورود به خاک آمریکا را ندارند و مدت این ممنوعیت برای پناهجویان سوری «نامحدود» اعلام شده است.

دبیرکل سازمان ملل که خود به مدت ۱۰ سال ریاست بخش پناهندگان سازمان ملل را برعهده داشته است روز چهارشنبه در این ارتباط گفت که «قویاً امیدوارم ایالات متحده بتواند برنامه بسیار مستحکم خود در حفاظت از پناهندگان و نقل مکان پناهجویان را دوباره برقرار کند و امیدوارم سوری‌ها از این روند مستثنی نشوند».

آقای گوترش در ادامه با بیان این‌که «با سازمان‌های بسیار پیچیده تروریستی سر و کار داریم»، گفت: «اگر یک سازمان جهانی تروریستی بخواهد به هر کشوری مثل ایالات متحده حمله‌ای بکند افراد آن احتمالاً با گذرنامه از کشورهایی که در حال حاضر صحنه نزاع هستند سفر نخواهند کرد».

او در این باره افزود که «آنها احتمالاً با گذرنامه از پیشرفته‌ترین و قابل اعتمادترین کشورهای جهان سفر خواهند کرد یا شاید از افرادی استفاده کنند که از قبل در آن کشور حضور دارند».

در کنار انتقاد دبیرکل سازمان ملل از فرمان اجرایی دونالد ترامپ، در روزهای اخیر کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل، نخست‌وزیر بریتانیا، و مقام‌های ارشد واتیکان نیز از این فرمان انتقاد کرده‌اند اما از سوی دیگر امارات متحده عربی اتخاذ چنین تصمیمی را «حق» آمریکا دانسته است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، چهار روز پس از آن‌که گفته بود این تصمیم «مربوط به خود دولت ایالات متحده» است روز چهارشنبه اما گفت که ممنوعیت ورود پناهجویان توسط دونالد ترامپ اقدامی «تفرقه‌انگیز و اشتباه» است.

بنابر این گزارش، خانم می روز چهارشنبه خطاب به قانون‌گذاران در مجلس عوام بریتانیا گفت: «این دولت صریحاً می‌گوید که آن سیاست [فرمان منع ورود پناهجویان] غلط است. ما چنین کاری نخواهیم کرد ... و به باور ما این اقدامی است تفرقه‌انگیز و نادرست».

دونالد ترامپ روز یکشنبه بار دیگر از فرمان خود برای تعلیق در پذیرش پناهجویان و منع موقت ورود شهروندان هفت کشور به آمریکا دفاع و تأکید کرد که کشورش به «مرزهایی مستحکم‌تر» و «بررسی‌های حداکثری» نیازمند است.

آقای ترامپ پیشتر در روز شنبه هم تأکید کرده بود که این فرمان به معنی جلوگیری از ورود مسلمانان نیست و هدف از صدور آن «حفاظت از مردم آمریکا» است.

XS
SM
MD
LG