لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۵۲

جان گرفتن دوباره حزب‌الله؛ هاشمی و خاتمی به ترور تهدید شدند


سخنرانی‌های صریح فروردین ماه علی خامنه‌ای در انتقاد از حسن روحانی و اکبر هاشمی رفسنجانی همراه با تهدید و هشدار فرماندهان سپاه، مقام‌های قضایی و نیروهای حزب‌الله علیه این دو، تنش‌ها و شکاف‌ها در جمهوری اسلامی را آشکارتر کرده‌است.

در یکی از تازه‌ترین تنش‌ها مهدی عبدی، معاون امور استان‌های شورای هماهنگی حزب‌الله شمال غرب، اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی را به ترور تهدید کرده‌است.

عبدی در گفت‌وگو با سایت «حزب‌الله پرس» به صراحت هشدار داده چنانچه این دو نفر یا هر فرد دیگری بخواهد «عرصه را بر امام خامنه‌ای تنگ» و طرح «شورای رهبری» را پیگیری کند «حزب‌الله با راه‌اندازی فدائیان انقلاب و اسلام توسط کمیته‌های مجازات مردمی برای همیشه چشم فتنه را کور خواهد کرد.»

به نظر می‌رسد عنوان «کمیته مجازات» از انجمنی با همین عنوان وام گرفته شده باشد که در دوران قاجار چهره‌هایی که اعضای آن گمان می‌کردند به بیگانگان وابسته هستند را ترور می‌کردند؛ و نیز این عنوان می‌تواند مرتبط باشد با تشکیلات جمعیت فدائیان اسلام به رهبری مجتبی نواب صفوی که در دوران پهلوی دست به چندین ترور زد.

این عضو ارشد حزب‌الله در سخنان خود به طور تلویحی به حسن روحانی نیز نسبت به دچار شدن به سرنوشت ابوالحسن بنی‌صدر هشدار داده و گفته «باید از عاقبت بنی‌صدرها و منتظری‌ها که چگونه با عدول از خط ولایت دچار ذلت و خواری ابدی شدند»، عبرت گرفته شود.

موضع‌گیری‌های تند علی خامنه‌ای در فروردین ماه باعث شکل‌گیری دور جدید حملات رسانه‌ها، نهادها و جریان‌های سیاسی محافظه‌کار علیه دولت حسن روحانی شده که تلاش می‌کنند با افزایش فشارها، دولت را به اجرای طرح «اقتصاد مقاومتی» و تجدیدنظر در سیاست خارجی وادار سازند.

پس از سخنرانی‌های اخیر خامنه‌ای در سال جدید، چهار موضوع مورد اختلاف میان وی و روحانی و هاشمی یعنی اجرای طرح «اقتصاد مقاومتی»، «تأخیر در لغو تحریم‌های بین‌المللی»، «توقف برنامه موشکی ایران» و رفع حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی آشکارتر از گذشته شده‌است.

رهبر جمهوری اسلامی پس از آنکه سال ۱۳۹۵ را سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام‌گذاری و در یک سخنرانی در مشهد از دولت یازدهم به خاطر بی‌اعتنایی به اجرای این طرح انتقاد کرد.

وی یازدهم فروردین ماه نیز در جمع گروهی از مداحان به یکی دیگر از موارد اختلاف خود با اکبر هاشمی رفسنجانی در زمینه فعالیت‌های موشکی اشاره و به طور تلویحی وی را به «خیانت» متهم کرد.

رهبر جمهوری اسلامی ۱۱ روز بعد از این سخنرانی هم با گروهی از فرماندهان ارشد نظامی دیدار و گفت‌وگو و از اقدامات و برنامه‌های آنها تمجید کرد.

حملات جناح محافظه‌کار علیه دولت با انتشار نامه مهدی کروبی خطاب به حسن روحانی و درخواست برگزاری دادگاه علنی خود و حمله به علی خامنه‌ای، شدت بیشتری به خود گرفت و منجر به انتشار یادداشتی جنجال‌برانگیز در روزنامه «جوان» شد.

این روزنامه که وابسته به سپاه پاسداران است در واکنش به نامه مهدی کروبی نوشت اگر وی در دوران «طلایی امام خمینی» که علاقه‌مند به بازگشت به آن دوران است چنین اقداماتی می‌کرد، «با چند کلمه فرمان» روح‌الله خمینی «آویزان» می‌شد.

این یادداشت بازتاب‌های بسیاری در فضای مجازی فارسی‌زبان داشت و به طور غیرمستقیم خشونت‌ها و اعدام‌های گسترده دوران رهبری خمینی را تأیید و از آن دفاع کرد.

پس از آن بود که مهدی عبدی، معاونت امور استان‌ها و شهرستان‌ها شورای هماهنگی حزب‌الله شمال‌غرب به اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی نسبت به شکل‌گیری «کمیته‌های مجازات» هشدار داد.

این عضو حزب‌الله دربارهٔ کروبی و موسوی هم گفته «خوشحال باشند که در حصر به سر می‌برند وگرنه حزب‌الله امان نفس کشیدن به آنها نمی‌داد.»

امضای توافق‌نامه «برجام»، شکست مطلق محافظه‌کاران در انتخابات هفتم اسفند سال گذشته در حوزه انتخابیه تهران، پیروزی قابل اعتنای نامزدهای اصلاح‌طلب در شهرهای مختلف ایران و حذف برخی چهره‌های مؤثر و مهم علی خامنه‌ای در انتخابات مجلس خبرگان رهبری از تحولات مورد انتقاد حزب‌الله در چند ماه اخیر است.

نیروهای حزب‌الله و برخی محافظه‌کاران پس از امضای توافق‌نامه «برجام»، آن را قراردادی تحمیلی به علی خامنه‌ای و مشابه عهدنامه «ترکمنچای» و «گلستان» ارزیابی کرده‌اند.

آنها پس از ناکامی در انتخابات اسفند ماه در حوزه انتخابیه تهران در سخنرانی‌ها و فعالیت‌های مجازی خود نیز مردم تهران را به مردم «کوفه» تشبیه کرده و رأی‌دهندگان به فهرست «امید» را لعن و نفرین کرده بودند.

با جریان حزب‌الله در دو سال اخیر به خاطر حمله به سفارت و کنسول‌گری عربستان در تهران و مشهد، حمله به علی مطهری در شیراز و مهم‌ترین نشریه آنها به نام «یالثارات الحسین» برخورد شده که این اقدامات باعث تندتر شدن مواضع آنها علیه دولت حسن روحانی و برخی دیگر از منتقدان سیاست‌های حکومتی شده‌است.

حزب‌الله با وجود برگزاری برخی تجمعات در شهرهای مختلف ایران با هدف مخالفت با برگزاری کنسرت یا سخنرانی فعالان اصلاح‌طلب، در برگزاری برخی دیگر از تجمعات اعتراضی به خاطر مخالفت شوراهای تأمین استان ناکام بوده‌است.

علی خامنه‌ای نیز در واکنش به برخوردهای صورت گرفته با جریان حزب‌الله در دو سال گذشته بارها از کسانی که به گفته وی «نیروهای انقلابی» را «تندرو» خطاب می‌کنند انتقاد کرده و از اقدامات آنها در بسیاری از موارد نیز دفاع کرده‌است.

با تندتر شدن مواضع علی خامنه‌ای در فروردین ماه امسال، دور جدید فعالیت حزب‌الله نیز با تهدید علنی و آشکار دولت و بسیاری از منتقدان وضع موجود آغاز شده‌است.

XS
SM
MD
LG