لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۱۱

وزیر ارتباطات ایران اظهارات مدیر «تلگرام» را رد کرد


محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اظهار اینکه مدیران شبکه پیام‌رسان تلگرام به دلیل «ناشی‌گری» اعلام کردند که این شبکه در ایران فیلتر شده، گفت که دلیل «اختلال» در کار تلگرام در ایران طی روزهای گذشته، اختلال در اینترنت ایران بوده‌است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود واعظی روز چهارشنبه، ۲۹ مهر، همچنین گفته‌های مؤسس تلگرام مبنی بر درخواست ایران برای دسترسی به اطلاعات کاربران این پیام‌رسان را شدیداً «تکذیب» کرد و درعین حال گفت که این وزارتخانه برای به گفته او حذف بخش‌های «غیراخلاقی» به مدیران این پیام‌رسان ایمیل ارسال کرده‌است.

به گفته آقای واعظی، طی دو هفته گذشته سه کانال ارتباطی در حوزه ترانزیت پهنای باند اینترنت که ایران را به دنیا متصل می‌کند، دچار اختلال شده بود و این موضوع باعث به وجود آمدن اختلال در دسترسی کاربران به اینترنت و از جمله تلگرام شده‌است.

پاول دورف، مؤسس پیام‌رسان تلگرام، اعلام کرده بود که درخواست ایران برای همکاری در زمینه «جاسوسی از شهروندان» این کشور را رد کرده‌است و این، دلیل «فیلتر شدن» این پیام‌رسان در ایران است.

با این حال آقای واعظی گفت که کارگروه تعیین مصادیق خواستار فیلترینگ تلگرام بوده‌است، اما وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از آنها «فرصت» خواسته تا در مکاتبه با تلگرام، خواستار حذف بخش‌های «غیراخلاقی» این پیام‌رسان شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «طی چند ایمیل به مسئولان تلگرام مکاتبه کرده و آنها نیز صفحات غیراخلاقی را مسدود کردند.»

وی اضافه کرد: «اما دو هفته پیش مجدداً برخی از این کانال‌ها باز و دسترسی آن آزاد شد که ما به ناچار مجدداً ایمیلی به مسئولان این سایت زده و از آنها خواستیم تا این صفحات را مسدود کنند که در حین رد و بدل کردن این مکاتبات، موضوع این اختلالات پیش آمد.»

please wait

No media source currently available

0:00 0:04:09 0:00
لینک مستقیم

ساعاتی پیش از گفته‌های آقای واعظی، محمدرضا فرنقی‌زاد، مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، اعلام کرده بود که شبکه تلگرام «مشکلی ندارد و کاربران می‌توانند از آن استفاده کنند.»

وی تأکید کرده بود که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات «هیچ گونه نقشی در اختلال» این پیام‌رسان نداشته و نامه‌ای نیز از کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ برای مسدود کردن این نرم‌افزار «دریافت نکرده‌است.»

آقای فرنقی‌زاد در عین حال گفت: «ادعای این مدیر تلگرام در صورتی که توئیترِ اعلام شده صحت داشته و واقعی باشد، مورد پیگیری قرار می‌گیرد.»

داوود زارعیان، مدیر روابط عمومی شرکت مخابرات ایران، نیز در مصاحبه‌ای با شماره روز چهارشنبه روزنامه آفتاب یزد گفته بود که این شرکت تصمیمی برای فیلترینگ تلگرام ندارد.

وی تأکید کرده بود که «سیاست دولت یازدهم از ابتدا مخالفت با فیلترینگ بوده و همچنان هست و تا آخر عمر این دولت هم خواهد بود.»

آقای زارعیان گفته بود که بهترین راه در مقابل به گفته او «سوءاستفاده‌ها» در فضای مجازی «فیلترینگ هوشمند» است.

بر پایه گزارش‌ها در فیلترینگ هوشمند که پیش از این دربارهٔ شبکه اینستاگرام در ایران اجرا شده به جای فیلتر کامل شبکه‌های اجتماعی، بخشی از محتوای آن که در این برنامه تعیین شده از دسترس خارج خواهد شد.

در ماه‌های گذشته دسترسی به شبکه اجتماعی تلگرام در تلفن‌های همراه ایران با اختلال روبه‌رو شده و شایعه مسدود شدن آن نیز مطرح شده‌است، اما محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز نهم تیرماه «محدودیت یا فیلتر شدن» این برنامه را «شایعه‌ای» خوانده بود که «به هیچ وجه واقعیت ندارد».

بنا بر آمارهایی که در وب‌سایت‌های مربوط به اپلیکیشن‌ها و تلفن‌های هوشمند منتشر شده‌است، اپلیکیشن تبادل پیغام کوتاه «تلگرام» که در ایران محبوبیت زیادی پیدا کرده روزانه حدود ده میلیارد پیام را در سراسر جهان منتقل می‌کند.

خبرگزاری مهر روز چهارشنبه، ۱۵ شهریور، به نقل از محمدحسین انتظاری، دبیر شورای عالی فضای مجازی، گزارش داد که ۱۳ میلیون ایرانی کاربر اپلیکیشن تلگرام هستند و «میزبانی ۳۰ درصد اطلاعات» این کاربران در داخل ایران انجام می‌شود.

تلگرام گفته‌های دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران، در مورد میزبانی ۳۰ درصد از اطلاعات کاربران ایرانی این اپلیکیشن در ایران را «صد درصد نادرست» توصیف کرده بود.

XS
SM
MD
LG