روزنامههای اعتماد و شرق در شماره یکشنبه خود گزارشهایی درباره سخنرانی یوسف اباذری در دانشگاه تهران و واکنشهای گسترده به آن در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند.
روزنامه اعتماد با اشاره به اینکه «پدیده پاشایی بار دیگر خبرساز شد» در گزارشی با تیتر «کنایههای بحثبرانگیز یک جامعهشناس» به سخنرانی یوسف اباذری در تحلیل حضور هزاران تن در مراسم تشییع مرتضی پاشایی، خواننده موسیقی پاپ، و همچنین بازتابهای آن پرداختهاست. روزنامه شرق ارزیابی مصطفی مهرآیین و آذر تشکر، دو جامعهشناس، از سخنان یوسف اباذری را منتشر کردهاست.
روزنامه کسب و کار از طرح وزارت راه و شهرسازی برای «پولی کردن» بزرگراهها گزارش داده و نوشتهاست: «در لایحه بودجه سال آینده پیشبینی شدهاست که با حمایت بخش خصوصی بزرگراهها تکمیل و سرمایهگذاری و سود بخش خصوصی از محل عوارض بازگردانده شود.»
روزنامه ایران در تیتر یک خود از قول عباس عراقچی از آغاز مذاکره «معاونان وزارت خارجه ایران و ۱+۵ در ژنو» از ۲۶ آذر ماه خبر دادهاست.
به نوشته این روزنامه، عباس عراقچی با اعلام اینکه «دور بعدی مذاکرات هستهای ایران با گروه ۱+۵ از ۲۶ آذرماه در ژنو آغاز میشود»، گفتهاست: «۲۶ آذرماه روز آغاز مذاکرات در سطح معاونان وزیران خارجه است و دو روز پیش از آن مذاکرات دوجانبه میان هیاتهای ایران و ۱+۵ در ژنو برگزار میشود.»
روزنامه آفتاب یزد عکس یک خود را به استقبال از حسن خمینی در رفسنجان اختصاص داده و گزارش داده که نوه آیتالله خمینی طی سخنانی در مراسم سالگرد در گذشت هاشمیان، امام جمعه پیشین این شهر، گفتهاست: «تازه از راه رسیدهها چهرههای قدیمی را منکوب میکنند.» این روزنامه از قول حسن خمینی نوشتهاست: «مراقب باشیم به بهانه آزادی، دینداری و به بهانه دینداری؛ آزادیهای مشروع مخدوش نشود و به بهانه آزادی، استقلال سیاسی از بین نرود.»
روزنامه جوان اظهارات امام جمعه تهران و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه علیه معترضان سال ۸۸ را مورد توجه قرار دادهاست. به نوشته این روزنامه احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران، با تاکید براینکه «فتنه هم سران خارجی دارد و هم سران داخلی»، گفتهاست: «میخواهند قبح فتنه را از بین ببرند.»
روزنامه جوان هم از قول علی سعیدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران، نوشتهاست: «مبادا برخی عمامهبهسرها و سیاسیون فتنهگران را نوازش کنند.»
روزنامه شهروند از شناسایی ۱۰۰ مظنون و بازجویی از ۱۹۱ هزار تن در جریان تحقیقات نیروی انتظامی برای شناسایی عاملان اسیدپاشیهای اصفهان گزارش داده و انتظار مردم برای معرفی عاملان اسیدپاشیهای سریالی علیه زنان در اصفهان را «انتظار بی پایان» توصیف کردهاست.
احمد خرم، وزیر راه و ترابری در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، در گفتوگو با روزنامه آرمان گفتهاست: حسن روحانی با «هر ۴ روز یک بحران» مواجه است.
این فعال سیاسی همچنین گفتهاست: «مدیران میانی دولت روحانی هنوز خود را با احمدینژاد هماهنگ میکنند» و «اعتدال حسن روحانی به نفع اصولگرایان تمام شدهاست.
اغلب روزنامههای یکشنبه ایران عکس یک یا یکی از تیترهای اصلی صفحه یک خود را به «مراسم اربعین» در عراق اختصاص دادهاند.
روزنامه اعتماد شمار شرکتکنندگان در مراسم اربعین در کربلا را ۲۰ میلیون تن اعلام کرده و آن را «قدرتنمایی شیعه در اربعین» توصیف کردهاست. روزنامه ابتکار نیز مراسم اربعین را «بزرگترین همایش تاریخ بشری معاصر» توصیف کردهاست.
روزنامه جوان مراسم اربعین را «مشق ۲۰ میلیونی آزادی قدس در کربلا» خوانده و روزنامه کیهان در تیتر یک خود نوشتهاست: «راه قدس از کربلا آغاز شد.»
روزنامه وطن امروز هم با تیتر «ارتش ۲۰ میلیونی» نوشتهاست: «حضور بی سابقه عاشقان حسینی از ۶۰ ملیت مختلف در رستاخیز اربعین ۱۴۳۶ به نمایش اقتدار علیه جریان تکفیری و حامیانش تبدیل شد.»
روزنامه دنیای اقتصاد نیز در ارزیابی بازار مسکن و سیاستهای دولت در این بخش نوشتهاست: «بررسیهای جدید معاونت مسکن وزارت راهوشهرسازی نشان میدهد که برآیند نوسانات قیمت مسکن طی ۱۷ ماه اخیر، همواره نزولی بوده و بازار مسکن، پس از آخرین جهش ۷۱درصدی که در بهار ۹۲ به آن دچار شد، تاکنون هیچ رشد شدید یا افزایش قابلملاحظه قیمت به خود ندیدهاست.»
پیشنهاد دولت برای «پولی کردن بزرگراهها» در لایحه بودجه
روزنامه کسب و کار از طرح وزارت راه و شهرسازی برای «پولی کردن» بزرگراهها گزارش داده و نوشتهاست: «در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی شدهاست که با حمایت بخش خصوصی بزرگراهها تکمیل و سرمایهگذاری و سود بخش خصوصی از محل عوارض بازگردانده شود.»
این روزنامه با اشاره به اینکه اجرایی شدن این طرح از سوی دولت «مشروط به تایید نمایندگان مجلس است»، نوشتهاست: «با توجه به دغدغه نمایندگان درباره افزایش نیافتن هزینههای زندگی مردم، از هماکنون باید منتظر بحثهای داغی در این زمینه بود.»
مجتبی کاوه درگزارش روزنامه کسب و کار نوشتهاست: «عوارض یا حق دسترسی به جادهها برای اغلب ما ایرانیها حکم پول اضافهای را دارد که تا بتوانیم از آن فرار میکنیم و هرگاه آن را میپردازیم غرولند میکنیم و خلقمان تنگ میشود» اما طبق اظهارات اخیر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی «اگر نمایندگان مجلس موافقت کنند، از سال آینده علاوه بر آزادراهها، دسترسی به بزرگراهها هم پولی میشود.»
روزنامه کسب و کار از قول عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در این باره نوشتهاست: «اعطای حق دسترسی تاسیسات زیربنایی همچون جاده به سرمایهگذار، بازگشت اصل و سود سرمایه را تضمین میکند؛ بنابراین مردم با این انتخاب مواجه هستند که حق دسترسی را پرداخت کنند اما توسعه سریع انجام شود یا حق دسترسی مثل گذشته صفر باشد و توسعه جادهها دهها سال طول بکشد.»
وزیر راه و شهرسازی از نمایندگان مجلس درخواست کردهاست «به تبصره جدید لایحه بودجه ۹۴ مبنی بر امکان دریافت حق دسترسی در بزرگراهها رای مثبت دهند چراکه با باور وی تصویب این تبصره میتواند موجب جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای مشارکت و اجرای طرحهای بزرگ این وزارتخانه در بخشهای مختلف شود.»
حمید زارعی، کارشناس اقتصاد جاده و حمل و نقل، درباره طرح پولی کردن بزرگراهها به روزنامه کسب و کار گفتهاست: «جاده کالایی است که از مردم عادی گرفته تا شرکتهای حمل و نقل از خدمات آن برخوردار میشوند بنابراین طبیعی است که هزینههای آن هم باید توسط کاربران به فراخور منافعی که از جاده دارند، پرداخت شود» اما «ضعف اطلاعرسانی و فرهنگسازی موجب شده که مردم احداث و نگهداری از جاده را وظیفه دولت بدانند.»
این کارشناس حمل و نقل با تاکید براینکه «ما راهی نداریم جز آنکه به الگوی موفقی که توسط کشورهای پیشرفته اجرا میشود بپیوندیم»، گفتهاست: «در این کشورها تردد در هر جادهای عوارض مخصوص خود را دارد و این عوارض یا در ابتدا و انتهای جاده اخذ میشود یا به صورت الکترونیکی و در قالب مالیات جاده توسط دولت از کاربران دریافت و به بهرهبرداران بخش خصوصی پرداخت میشود.»
محمد فیروزی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، اما با روزنامه کسب و کار گفتهاست: «دریافت عوارض از بزرگراهها آنگونه که وزیر راه و شهرسازی از آن صحبت کرده موجب تشویق بخش خصوصی به سرمایهگذاری و توسعه جادهها میشود اما این کار باید به نحوی صورت گیرد که فشار غیرقابل تحملی به مردم وارد نشود.»
این نماینده مجلس درعین حال گفتهاست: تاکنون «جزئیات لایحه بودجه در کمیسیون عمران بررسی نشده و من نمیدانم اخذ عوارض از بزرگراههای جدیدالاحداث مدنظر است یا طرح شامل تمام بزرگراههای کنونی هم میشود. به هرحال هر دو سوی این معادله باید مدنظر قرار گیرند و توسعه و ارتقای جادهها نباید به بهای فشار بر مردم عملی شود.»
محمد فیروزی با بیان اینکه «سطح توقعات از وزارت راه و شهرسازی بالاست و باید مطابق با این انتظارات با آنها همکاری کنیم»، تاکید کردهاست که «وزارت راه وشهرسازی با محدودیت منابع مواجهاست و با این منابع قادر به اتمام طرحها و برآورده کردن انتظارات نیست. طبیعتا ما هم باید با این وزارتخانه تعامل کنیم و به راهکاری برسیم که بتوان ضمن حفظ حقوق مردم اجرا و تکمیل طرحهای عمرانی را هم تسریع کرد.»
طرح پولی کردن «بزرگراهها» درحالی از سوی دولت در لایحه بودجه به مجلس ارائه شدهاست که درحال حاضر «فقط در آزادراهها میتوان حق دسترسی و گذر دریافت کرد.
واکنشهای مطبوعاتی به تحلیل اباذری از پدیده پاشایی
روزنامههای اعتماد و شرق در شماره یکشنبه خود گزارشهایی درباره سخنرانی یوسف اباذری در دانشگاه تهران و واکنشهای گسترده به آن در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند.
روزنامه اعتماد با اشاره به اینکه «پدیده پاشایی بار دیگر خبرساز شد» در گزارشی با تیتر «کنایههای بحثبرانگیز یک جامعهشناس» به سخنرانی یوسف اباذری در تحلیل حضور هزاران تن در مراسم تشییع مرتضی پاشایی، خواننده موسیقی پاپ، و همچنین بازتابهای آن پرداختهاست.
انجمن جامعهشناسی دانشگاه تهران روز سهشنبه ۱۸ آذرماه نشستی تحت عنوان «پدیدارشناسی فرهنگی یک مرگ» با حضور استادان و جامعهشناسانی همچون حمیدرضا جلاییپور، سعید معیدفر، یوسفعلی اباذری، نعمتالله فاضلی، محمدسعید ذکایی، هادی خانیکی، محمدامین قانعیراد و... در تالار ابن خلدون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار کرد اما در میان همه تحلیلهای صورتگرفته از «پدیده پاشایی» در این نشست، صحبتهای یوسفعلی اباذری، استاد جامعهشناسی و دانشیار دانشگاه تهران با واکنش گسترده در رسانهها و شبکههای اجتماعی همراه شد.
به نوشته روزنامه اعتماد، یوسف اباذری در این سخنرانی «به مستند [ماهیها در خاک میمیرند] که از تلویزیون درباره وضع بد اقتصادی یکی از استانهای کشور پخش شده» اشاره کرد و گفت: «نکته جالب برای من این است که هیچکس، هیچکس به این فیلم کوچکترین توجهی نکرد... و شما که اینجا نشستهاید نمیدانید چنین فیلمی تهیه شده، و این فیلم درباره زندگی یک استان مملکت است» و سپس «این سوال را مطرح کرد: چه شده که میآیند و مسائل واقعیای را که ما با آن روبهرو هستیم از ذهن ما میبرند؟»
روزنامه اعتماد همچنین نوشتهاست که یوسف اباذری در ادامه سخنرانی خود درباره مرتضی پاشایی گفت: «این آقایی که عکسش را اینجا زدهاند و چراغها را تاریک کردهاند، یک خواننده پاپ بود و پاپ در سیر موسیقی، مبتذلترین نوع موسیقی است... من دادهام یک موسیقیدان، فرمت موسیقی او را تحلیل کرده... مبتذل محض است! ما [موسیقی] پاپی داریم که پیچیده است. این سادهترین، مسخرهترین، احمقانهترین و بدترین نوع موسیقی است. صدای فالش، موسیقی مسخره، شعر مسخرهتر؛ بنابراین من چطور میتوانم چنین چیزی را تحلیل نکنم؟»
به نوشته این روزنامه «یوسف اباذری از رفتار مردم و حضور آنها در مراسم رسمی پاشایی انتقاد کرد» و گفت: «برای من خیلی جالب است که ۳۰۰-۲۰۰ هزار، یک میلیون نفر، یک ملتی میافتند به... و در مجلس ترحیم... شرکت میکنند... چرا مردم ایران به این افلاس افتادهاند؟ اینجا است که تحلیل بسیار مهم است.»
این روزنامه نوشتهاست که یوسف اباذری «دلیل اصلی شکلگیری پدیده پاشایی را سیاستزدایی دانست که نمود آن میدان دادن به افراد غیر نخبه همچون ورزشکاران، بازیگران، خوانندگان و... در امور سیاسی است»، و به گفته این مدرس دانشگاه «در سالهای اخیر هم حاکمیت و هم مردم دچار ترسی متقابل از یکدیگر شدهاند. از این رو هم مردم و هم حاکمیت به سمت سیاستزدایی حرکت میکنند و در این فضا شخصی چون پاشایی به یک اسطوره و نماد تمرکز بر امور غیرسیاسی تبدیل میشود.»
اعتماد همچنین از قول یوسف اباذری نوشتهاست: «وقتی قرار است سیاستزدایی انجام شود، لاجرم چنین وقایعی پیش میآید. متوسل میشوند به خوانندگان پاپ برای اینکه جای سیاست واقعی را بگیرند.»
این استاد دانشگاه از «حضور مردم و رفتار دولت و حوزه رسمی در مراسم تشییع و خاکسپاری مرتضی پاشایی انتقاد کرد»، و گفت: «این مسئله، یک نکته شبهفاشیستی دارد که من از آن وحشت دارم. یک ترس متقابل است... سیاستزدایی، انهدام هر آن چیزی است که برایش انقلاب شد و عده زیادی برایش ایستادهاند... چرا وقتی یک روشنفکر میمیرد کسی برای تشییع جنازهاش نمیرود؟ مگر وقتی [ساموئل] بکت مرد، چند نفر رفتند؟ سه نفر... این ماجرا نشانه بدی است.»
اعتماد همچنین نوشتهاست: «در بخش پرسش و پاسخ این برنامه که با اعتراضهایی هم همراه بود، یوسف اباذری ضمن دفاع از گفتههای خود گفت که سرانجام این موسیقی، فاشیزم است.»
اعتماد در این گزارش تاکید کردهاست که «لحن صریح و بیپرده یوسف اباذری در تحلیل «پدیده پاشایی»، با «عکسالعمل هواداران و حوزه رسمی همراه بود، در همان تالار ابنخلدون با واکنش حاضران و جنجالی شدن فضا همراه شد و با گذشت چند روز از انتشار فایل صوتی و متن صحبتهای او در رسانهها و شبکههای اجتماعی، همچنان موافقتها و مخالفتها به اظهارات جنجالی او ادامه دارد.»
به نوشته این روزنامه «در میان موافقان صحبتهای اباذری عدهای این لحن تند را برای شرایط اجتماعی کشور لازم میدانستند و معتقد بودند که سلیقه مردم دچار تغییر و تحولاتی شده که مثبت نیست. حرفهای اباذری تند بود اما همیشه حقیقت برای مردم تلخ بوده که اینگونه بعضیها به ایشان تاختهاند»، اما «مخالفان این لحن را نپسندیدند» و بخشی از مخالفتها «به لحن تند و همراه با عصبانیت و انتقادی اباذری است.»
اعتماد نوشتهاست که «این دسته معتقدند اباذری میتوانست همین تحلیل را با لحنی آکادمیک و محترمانه مطرح کند و بخش دیگری از مخالفتها با محتوای صحبتهای اباذری و قضاوتی است که او در مورد سطح سلیقه عموم مردم دارد. در مقابل، موافقان صحبتهای این استاد دانشگاه، تحلیل او را مبتنی بر واقعیت حال حاضر جامعه ایرانی میدانند.»
روزنامه شرق نیز در گزارشی از «واکنشها به تحلیل اباذری از پدیده پاشایی» از قول مصطفی مهرآیین، جامعهشناس، نوشتهاست: سخنان اباذری، در مجموع، تحلیل جالب و خوبی بود، فقط یک ایراد در صحبتهایش داشت، آنجا که اباذری این را بهانه کرده بود برای پرداختن به خیلی از مباحث دیگر. شاید بهتر این بود آن مباحث در شکلی جدیتر و جدا تحلیل و بررسی میشد.»
این جامعهشناس با اشاره به اینکه «پدیدهها پیچیده هستند و اگر ادعا کنیم تحلیل ما شامل همه ابعاد آن میشود به خطا رفتهایم»، گفتهاست: «اینکه کلیتی از دنیای زبانی بسازیم و بخواهیم آن را بیندازیم روی پدیده و تصور کنیم آن را مهار و تحلیل کردهایم، قطعا دقیق نیست، پدیدهها - مثل همین ماجرای پاشایی و واکنشها به مرگ او - خیلی پیچیده تر هستند. پر از شکاف و گسست اند و لایههای متعددی دارند. از همین منظر تحلیل اباذری گرفتار در گسست بود. چنین تحلیلهایی علوم اجتماعی را هم ساده انگارانه جلوه میدهد.»
به نوشته روزنامه شرق، مصطفی مهرآیین همچنین گفتهاست: «یوسف اباذری از معدود جامعه شناسان واقعا جامعهشناس ماست، اما نکته اینجاست که اگر این تحلیلها در حد همین جلسه و حرفهای طرح شده او در این جلسه و حواشی آن باقی بماند، خود اباذری هم تبدیل به یک پاشایی میشود.»
آذر تشکر، جامعهشناس، نیز به روزنامه شرق گفتهاست که «اغلب جامعه شناسان ما، نوع پرداختن به ماجراها، بدون خلاقیت است و حرف تازهای مطرح نمیشود. پدیدهها را از منظر کارمندی تحلیل میکنیم، در چنین وضعیتی، طبیعی است که توجه کسی را برنمی انگیزد و موجی ایجاد نمیکند چون جامعه شناسان، نقش خودشان را خوب ایفا نکرده و نمیکنند. یعنی به شکل گیری و تحلیل امر عمومی در جامعه کمک نمیکنند و اساساً، چنین نقشی را برای خود قایل نیستند.»
این جامعهشناس با اشاره به بازتابهای گسترده سخنرانی یوسف اباذری، گفتهاست: برخی این واکنشها «ناشی از رفتار آقای اباذری و خارج از قاعده بودن رفتار او بوده. اگر او هم به صورت معمولی این پدیده را تحلیل میکرد، در آن صورت این جلسه هم یک جلسه معمولی میشد با حرفهایی معمولی، بدون هیچ واکنش و بازخوردی.»
روزنامه شرق همچنین از قول آذر تشکر نوشتهاست: «دیدگاه یوسف اباذری در تحلیل پدیدهها متفاوت است، اما نوع بیان، نوع برخورد و چگونگی گفتن همه کنشی را ایجاد میکند. بخشی از آن مربوط به خلاقیت در بیان آن است. چیزی که جامعه شناسان دیگر ندارند، چون در چارچوبها و عادتهایی در حال کار هستند که رهاشدن از آن برایشان سخت است. جامعهشناسی اداری و دولتی یا جامعهشناسی صرفا آکادمیک، جامعهشناسی ای است که به شکل گیری امر عمومی کمک نمیکند و اصلاح نگرشهای جامعه را دغدغه خود نمیداند.»
تحقیق از ۱۹۱هزار نفر، وجود ۱۰۰ مظنون و «انتظار بیپایان» در پرونده اسیدپاشیها
روزنامه شهروند از شناسایی ۱۰۰ مظنون و بازجویی از ۱۹۱ هزار تن در جریان تحقیقات نیروی انتظامی برای شناسایی عاملان اسیدپاشیهای اصفهان گزارش داده و انتظار مردم برای معرفی عاملان اسیدپاشیهای سریاله علیه زنان در اصفهان را «انتظار بی پایان» توصیف کردهاست.
این روزنامه گزارش دادهاست که حسین ذوالفقاری معاون امنیتی - انتظامی وزارت کشور روز شنبه در حاشیه نشست خبری خود در رابطه با آخرین وضع پرونده اسیدپاشی اصفهان گفت: «پرونده اسیدپاشی اصفهان یکی از پروندههای نادری است که تیم تحقیق به بررسیهای همهجانبه آن پرداختهاست. در این تحقیقات ۱۹۱هزار نفر تحت بررسیهای پلیسی قرار گرفتند. ما کسانی را که مشکل روانی داشته، در معرض طلاق بودهاند یا حتی موتورسواران مشکیپوش و تمام کسانی که در آن حوزه جغرافیایی بهطوری در مظان اتهام بودند، مورد بررسی قرار دادهایم.»
معاون وزیر کشور با تاکید براینکه «در این پرونده به تعداد ۱۹۱ هزار نفر مظنون برخورد کردیم که با کار آنالیز چهره، نهایت ۱۰۰ نفر مظنون در لیست پلیس قرار گرفتند»، گفتهاست: «من در حال حاضر نمیتوانم بگویم این پرونده چه زمانی به نتیجه میرسد. یکی از مشکلات ما در این پرونده این است که قربانیان ممکن است یک فردی را شناسایی کنند، اما نظر خود را تغییر دهند.»
به نوشته روزنامه شهروند، حسین ذوالفقاری با تاکید براینکه «ما برای به نتیجه رساندن این پرونده جدی بوده و هیچگونه مماشات یا ملاحظهای نداریم»، گفتهاست: «وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه با بسیج و نیروی انتظامی هماهنگ هستند. رسیدگی به این پرونده نیز مطالبه روسای سهقوهاست. ما به محض اینکه به نتیجه برسیم، اطلاعرسانی میکنیم.»
معاون وزیر کشور با بیان اینکه در پرونده اسیدپاشیهای اصفهان «تمام فرضیهها بررسی شدهاست»، به فرضیههایی چون «روانی بودن، حتی انگیزه مذهبی» نیز به عنوان فرضیههایی مورد بررسی اشاره کرده و گفتهاست: «هرچند این یک امر طبیعی است که شخص مذهبی سراغ این کارها نمیرود، بنابراین ما حتی جغرافیای مختلف را بررسی کردیم، البته تاکنون به این نتیجه نرسیدیم که ممکن است این اقدام از خارج از کشور برنامهریزی شده باشد.»
روزنامه شهروند نزدیک به دو ماه انتظار افکار عمومی برای به نتیجه رسیدن پر ونده اسدپاشیهای اصفهان را «انتظار بی پایان» توصیف کرده و نوشتهاست: «از ۱۵ شهریورماه تا ۲۳ مهرماه سالجاری آغاز دوره اسیدپاشیهای سریالی اصفهان بود. تا اینکه با آخرین اسیدپاشی روی دختری جوان در خیابان مهرداد، این خبر به سرعت رسانهای شد. حالا اما ۲۳ آذرماه است و درست دو ماه از موج وحشتی که در روزهای اولیه در اصفهان و شهرهای دیگر آغاز شده بود گذشتهاست.»
این روزنامه تاکید کردهاست که با گذشت دو ماه از رسانهای شدن اسیدپاشیهای اصفهان «پلیس با رد فرضیه اسیدپاشی به دست عوامل خارجی همچنان از ابهامات در این پرونده خبر دادهاست» و این در حالی است که «با دستگیر نشدن عامل یا عوامل اصلی این جنایت اسیدی، همچنان مردم در پس همه اخبار در انتظار روز شناسایی و مجازات آنها بهسر میبرند.»