لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۱

حضور زنان در ورزشگاه: «بعد از انتخابات هم می‌توانیم بیاییم؟»


هفته دوم لیگ جهانی والیبال در ایران برگزار شد و بار دیگر بحث حضور زنان در ورزشگاه، مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت.

مطابق قوانین فدراسیون جهانی، اعمال محدودیت جنسیتی برای تماشای این رقابت‌ها غیرقانونی است. بر این اساس مانند سال‌های قبل، تعدادی از تماشاگران زن روی سکوها مستقر شدند.

سایت بلیت فروشی مسابقات، از ابتدا اعلام کرد سهمیه زنان موجود نیست. پس این زنان از چه راهی وارد سالن شدند؟ یکی از آنها شقایق یزدانی است. همسر فیزیوتراپیست تیم ملی والیبال.

خانم یزدانی در اینستاگرام خود نوشت: «متأسفانه ورود برای عموم آزاد نشده و فقط همسران و خانواده اعضای تیم ملی حق ورود دارند. من هم به خاطر این تبعیض ناراحتم و امیدوارم تبعیض‌ها رفع شود تا تمام زنان ایران یکسان باشند.»

برخی روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی در صفحات مجازی خود نوشتند این گامی رو به جلو است و مخالفت‌ها با ورود گزینشی زنان، به هدفی مشترک با مخالفین ورود زنان می‌رسند.

علی عالی روزنامه‌نگار ورزشی اصلاح‌طلب که در برخی سفرهای استانی آقای روحانی همراه بود، این شیوه ورود به ورزشگاه را «گشایش گزینشی» نامید.

اما شکوفه موسوی خبرنگار ورزشی که خود در بازی ایران و بلژیک حضور داشت، در صفحه توئیتر خود نوشت: «خلط مبحث نکنیم. تلاش کنیم برای پیشرفت و رفتن به سمت فضای ایده‌آل. تمام چندسال گذشته که منع ورود بانوان بود، خانم‌ها با شرایط خاص و همین کیفیت امسال حضور داشتند».

موسوی تأکید کرد فقط خبرنگاران اجازه ورود دارند. به اضافه زنانی که نام آنها در فهرستی است که «از بالا» آمده است.

ممانعت از ورود زنان، به معنای محرومیت ایران از میزبانی خواهد بود. با توجه به حضور همیشگی فهرست گزینشی زنان، این موضوع را نمی‌توان دستاوردی برای دولت دانست اما برخی خبرنگاران اصلاح‌طلب، از تعابیری نظیر «گامی رو به جلو» استفاده می‌کنند.

در صفحات مجازی، مطالب انتقادآمیز فراوانی منتشر شده است که لیست گزینشی، الزاماً خانواده ورزشکاران نبوده و شامل دوستان و همسایه‌ها نیز شده است.

منتقدین می‌گویند اگر قرار است تعدادی زن وارد ورزشگاه شوند، سهمیه همین تعداد هم باید عادلانه و در شرایط برابر در اختیار متقاضیان قرار بگیرد. همان‌طور که مردان به طور گزینشی وارد ورزشگاه نمی‌شوند.

برای هر سه بازی ایران، متقاضیان زن با پیغام «پایان ظرفیت مورد نظر» در سایت بلیت‌فروشی مواجه شدند اما عده‌ای با برنامه‌ریزی قبلی مسئولین وارد سالن شدند تا قوانین فدراسیون جهانی والیبال رعایت شود. برخی این تمهید را دور زدن قوانین نامیده‌اند.

پارسال شهیندخت مولاوردی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان به روزنامه شرق گفته بود: «مجوز ورود زنان به سالن‌های ورزشی از سوی نمایندگان نیروهای انتظامی، وزارت کشور و وزارت ورزش امضا شده و در انتظار ابلاغ از سوی وزیر ورزش است.»

مجوزی که به نظر می‌رسد یا هنوز ابلاغ نشده، یا پس از ابلاغ به مرحله اجرا در نیامده است.

در روزهای تبلیغات برای انتخابات ریاست جمهوری، ورود زنان به ورزشگاه‌ها آزاد بود. بارها تصاویری منتشر شد که آن‌ها دست‌نوشته‌ای را با این عبارت‌ها رو به دوربین گرفته بودند: «بعد از انتخابات هم می‌تونم بیام؟»

بحث والیبال و تماشاگران زن در حالی دنبال می‌شود که تیم ملی فوتبال ایران هم دوشنبه در مسابقات مقدماتی جام جهانی، میزبان ازبکستان است.

در دیدارهای قبلی تیم ملی فوتبال، زنان کره‌ای و چینی وارد ورزشگاه شدند اما مأموران انتظامی مانع از ورود دختران خردسال شدند که همراه پدران و برادران‌شان به ورزشگاه آمده بودند.

XS
SM
MD
LG