رسانههای مصر از عملیات جنگی وسیع ارتش این کشور از ساعات بامداد یکشنبه دوم آبان در صحرای سینا علیه پیکارجویان همقسم با داعش خبر داده و میگویند در نخستین ساعات این عملیات حدود ۱۵۰ جنجگوی طرفدار داعش کشته و زخمی شدهاند.
به نوشته این رسانهها، شمار کشتهشدگان داعشی در این عملیات هفتاد تن است و شمار مشابهی هم زخمی شدهاند.
بر اساس این گزارشها، بخش بزرگی از تلفات وارده به پیکارجویان گروه «انصار بیتالمقدس» از طریق حملات سنگین هوایی جنگندههای ارتش مصر علیه مقرهای جنگجویان اسلامگرا به بار آمده است.
شبکه عربی اسکاینیوز میگوید حملات سنگین ارتش مصر در دهکده «بلعه» در غرب شهر رفح و همچنین در منطقه شیخ زوید در سینا در جریان است.
رسانههای مصر نیز میگویند این حملات از جمله واکنشی به تعرضات مسلحانهای است که روز جمعه سیام مهر در صحرای سینا رخ داد.
در حمله روز جمعه از سوی پیکارجویان همقسم با داعش به یک مقر نظامیان مصری در بخش عریش در شمال صحرای سینا، به گزارش وزارت کشور مصر، دو نظامی مصری کشته و سه تن دیگر از آنها زخمی شدند.
«انصار بیتالمقدس» که از حدود شش سال پیش و در پی خیزشهای اولیه علیه حکومت حسنی مبارک در صحرای سینا به فعالیت گسترده پرداخت، سال گذشته در پی اعلام تبعیت از ابوبکر البغدادی، خلیفه خودخوانده داعش، نام خود را به «ولایت سینا» به عنوان شعبهای از «خلافت اسلامی» تغییر داد.
در همین حال، رسانههای منطقه، یکشنبه دوم آبان خبر دادهاند که عملیات سنگین ارتش مصر علیه نیروها و هدفهای «انصار بیتالمقدس» در صحرای سینا در پی ترور یک نظامی بلندپایه مصری انجام شده است.
سرتیپ عادل رجایی فرمانده لشکر نهم زرهی در صحرای سینا شنبه اول آبان زمانی که از خانه خود در حومه قاهره بیرون آمد، در سوءقصد مسلحانه کشته شد.
سرهنگ محمد سمیر سخنگوی ارتش مصر کشته شدن سرتیپ رجایی را با «دو گلوله که به مغزش اصابت کرده» تأیید کرد.
گزارش رسانههای منطقه، سرتیپ رجایی را فرد مسئول مبارزه با تونلهای حفر شده پیکارجویان در صحرای سینا، میان بخش مصری رفح با بخش فلسطینی رفح در نوار غزه، معرفی میکند.
تشکلی با نام «لواء الثوره» («درفش انقلاب») در توئیتر خود مسئولیت حمله مسلحانه به ژنرال رجایی را برعهده گرفته است.
هر چند کشتن صدها نظامی مصری در صحرای سینا بخشی از رخدادهای پنج سال و نیم اخیر مصر بوده، اما کشتن یک نظامی بلندپایه در سوءقصد مسلحانه در قاهره کمسابقه است؛ این اولین حمله به یک مقام ارشد نظامی پس از خلع حکومت اخوانالمسلمین نیز محسوب میشود.
روز بیست و سوم مهر نیز حمله پیکارجویان زیر بیرق سیاه داعش به نظامیان مصری در صحرای سینا دوازده نظامی را کشت و پس از آن، ارتش مصر در حملات سنگینی علیه جنگجویان اسلامگرا، از کشته شدن بیش از یکصد تن آنها و زخمی شدن چهل عضو دیگر این تشکل مسلح خبر داد.
ترور ژنرال عادل رجایی شنبه اول آبان با صدور اولین حکم نهایی در سلسله پروندههای اتهامی علیه محمد مرسی رئیس جمهوری پیشین مصر در دادگاه تجدید نظر قاهره همزمان شد.
این حکم، آقای مرسی را که تنها دو سال به نمایندگی از اخوانالمسلمین رئیس جمهور بود و از تابستان سه سال پیش از قدرت رانده شد، به بیست سال حبس عملی محکوم میکند.
سه پرونده دیگر علیه آقای مرسی، با اتهامات سنگین، از جمله خیانت، هنوز به فرجام نهایی نرسیده است.
وزارت امور خارجه ایران نیز در روزهای گذشته با صدور بیانیهای ترور نظامیان مصری در حمله پیکارجویان «انصار بیت لمقدس» را محکوم کرده و آن را بخشی از مبارزه منطقهای با تروریسم دانسته بود.
با دوری جستن مصر از برخی از دیدگاههای سعودی در قبال رخدادهای منطقه مانند سرنوشت سوریه، مواضع مصر و ایران در دوره اخیر تا حدی به یکدیگر نزدیک شده است.
ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، شنبه اول آبان، با تأیید تلویحی این نزدیکی مصر و ایران، مقامات مصری را به «تقویت همکاریهای سیاسی و فرهنگی» فراخواند تا موجب «سربلندی هر دو ملت ایران و مصر» شود.