لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۲۴

شکستن رمز تلفن عامل حمله سن‌برناردینو با کمک شرکت اسرائیلی


رسانه‌های اسرائیلی خبر داده‌اند، یک شرکت نرم‌افزار امنیتی اسرائیلی ظاهراً درگیری اخیر میان اف‌بی‌آی آمریکا با کمپانی اپل بر سر شکستن قفل تلفن یکی از تروریست‌های حمله سن برناردینو را حل کرده‌است.

رسانه‌های آمریکایی در روزهای پیش خبر داده بودند که اف‌بی‌آی از متوسل شدن به اپل برای شکستن قفل تلفن رضوان فاروق بی‌نیاز شده و راه حل لازم را بدست آورده‌است.

نیویورک تایمز نوشته بود، «یک عامل خارجی» راهکاری را برای شکستن قفل آیفون به اف‌بی‌آی ارائه کرد، اما این روزنامه به شرکت اسرائیلی اشاره‌ای نکرده بود.

در همین حال، نیویورک تایمز نوشته بود که وزارت دادگستری آمریکا هنوز بررسی لازم را در مورد قانونی بودن توسل به همکاری با این «عامل خارجی» تکمیل نکرده‌است.

رسانه‌های اسرائیلی چهارشنبه چهارم فروردین خبر دادند که «بی‌نیازی» اف‌بی‌آی به اپل، بخاطر کمکی است که شرکت اسرائیلی «سلبریت» به آمریکا ارائه کرده‌است.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، «سلبریت» نرم‌افزاری برای شکستن قفل آیفون طراحی کرده که پاسخ‌های لازم را ارائه و ظاهراً اف‌بی‌آی را راضی کرده‌است.

این تصور وجود دارد که اسرائیلی‌ها از عوامل اصلی ابداع نرم‌افزاری و رایانه‌ای بویژه برای امور امنیتی و تعقیب و تحت نظر قرار دادن افراد باشند.

وبسایت وای.نت نوشته‌است، «سلبریت» که در شهر «پتح تیکوا» در نزدیکی تل‌آویو فعالیت می‌کند و یوسی کارمیل مدیر آن است، در سال‌های اخیر با نهادهای اطلاعاتی برخی از کشورها، برای شناسایی فعالیت‌های اطلاعاتی و یا تحرکات بزهکارانه همکاری کرده‌است.

این شرکت از شرکت‌های نوپای اسرائیلی است که از سوی شرکت ژاپنی سان خریداری شده بود.

رضوان فاروق و همسرش، شهروندان آمریکایی با ریشه و تبار پاکستانی و سعودی، پنج ماه پیش با حمله به یک خانه سالمندان در سن برناردینو در ایالت کالیفرنیا، که خود پیشتر در آن کار می‌کردند، ۱۴ تن را کشته و ۲۲ نفر دیگر را زخمی کردند؛ این دوُ خود نیز کشته شدند.

فاروق و همسرش به نام داعش به این اقدام تروریستی دست زدند؛ از زمان سربرآوردن داعش، این نخستین حمله تروریستی این گروه در خاک آمریکا محسوب می‌شد.

پلیس فدرال آمریکا تأکید دارد که اطلاعات در تلفن همراه رضوان فاروق می‌تواند حاوی اطلاعاتی باشد که به تحقیقات مربوط به این حمله تروریستی کمک کند اما در شکستن قفل تلفن در پنج ماه گذشته ناکام مانده بود.

اف‌بی‌آی پیش تر احتمال متوسل شدن به حکم قضایی را برای وادار کردن اپل به همکاری مطرح کرده بود.

مسئولان نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا در این درخواست خود، از حمایت‌های برخی از سناتورها و اعضای کنگره نیز برخوردار بودند.

رؤسای سازمان‌های امنیتی آمریکا در نشست‌های کنگره در هفته‌های اخیر در خصوص لزوم همکاری اپل استدلالاتی را مطرح کردند.

تیم کوک، مدیر اپل تأکید کرده بود که این شرکت درخواست اف‌بی‌آی را رد می‌کند زیرا به اعتماد کاربران به تجهیزات اپل لطمه می‌زند و از این به بعد، به نهادهای امنیتی نیز امکان می‌دهد که به اطلاعات هر شهروند دیگر به سهولت دسترسی یابند.

در این میان، اپل تهدید کرد که بخاطر فشاری که در آن قرار گرفته، علیه اف‌بی‌آی شکایت می‌کند اما دادگاهی که قرار بود به شکایت اولیه اپل رسیدگی کند، در روزهای گذشته لغو شد.

ادوارد اسنودن کارمند پیشین اطلاعاتی آمریکا و افشاگر بخشی از اطلاعات آژانس امنیت ملی آمریکا، که به روسیه گریخته‌است، جدال میان اپل و اف‌بی‌آی را یک جنگ زرگری «بی‌معنی» نامیده بود.

اسنودن گفته بود، اف‌بی‌آی به همکاری اپل نیازی ندارد و هدف از «فشار» اخیر، تأمین هدف‌های طولانی مدت دیگر است.

اپل به گزارش‌های مربوط به همکاری شرکت نرم‌افزار اسرائیلی با اف‌بی‌آی واکنشی نشان نداده‌است.

XS
SM
MD
LG