ارتش اردن تأیید کرد که نظامیان این کشور شنبه سوم بهمن یک گروه سی و شش نفره از «رخنهگران از سوریه» را در مرزهای این کشور هدف قرار داده و ۱۲ تن آنها را کشتند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اردن اعلام کرد که «در راستای تأمین امنیت خود» ناچار به آتشباری به سوی این افراد بودهاست.
یک وبسایت وابسته به نظامیان اردن نیز تأیید کرد که شماری از «افراد مسلحی» که مورد آتشباری قرار گرفتند، زخمی شده و بقیه به سوریه بازگشتند.
این وبسایت میگوید، «رخنهگران» مواد مخدر زیادی و از جمله حدود دو میلیون قرص روانگردان به همراه داشتند، که توقیف شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اردن برای مقابله با احتمال رخنه جهادگرایان اسلامی از سوریه، بر شمار نظامیان خود در مرزها افزودهاست.
اردن نگران است که پیکارجویان جهادی در پوشش پناهجو به این کشور نفوذ کنند.
در پنج سال گذشته که جنگ داخلی شماری از کشورهای عربی خاورمیانه بهویژه سوریه را در برگرفتهاست، اردن تا حد چشمگیری از شعله این بحران در امان ماندهاست.
در همین حال، اردن سال گذشته به ائتلاف ضد داعش پیوست و داعش یک خلبان اسیر اردنی را زنده در آتشی در یک قفس سوزاند.
با وجود الحاق نیروی هوایی اردن به ائتلاف ضد داعش، آرامش اردن در حالی ادامه یافته که این کشور در این سالها پذیرای صدها هزار تن از پناهجویان از کشورهای جنگزده بودهاست.
دولت اَمّان میگوید، در پنج سال جنگ داخلی سوریه، ناچار به قبول یک میلیون و چهار صد هزار تن از پناهجویان سوری بوده، هر چند که کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل این شمار را کمی بیش از ششصد هزار تن میداند.
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و نیز شماری دیگر از رهبران جهانی و مسئولان نهادهای بینالمللی با هدف بررسی احتمال کمک مالی، جهت رفاه این شمار عظیم پناهجویان خاورمیانهای، از اردن دیدار کردند.
وزیر خارجه آلمان از افزایش کمک به اردن قویاً حمایت کرده و تأکید دارد که اگر پناهجویان در خود خاورمیانه مورد حمایت باشند، برخی از آنها از راهی شدن به سوی اروپا چشمپوشی خواهند کرد.
در همین حال، اردن همواره در معرض بحران پناهندگان کشورهای خاورمیانه بوده است؛ در دهه گذشته نیز صدها هزار عراقی در چند جنگ این کشور، از جمله پس از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، به اردن رسیدند.