لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۳

هشدار عباس به ابطال وحدت ملی با حماس


محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی
محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی

محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی، در انتقادهای تندی از سران حماس، تاکید کرده‌است که «دیگر اجازه نخواهد داد، حماس خودسرانه با اسرائیل وارد جنگ شود» و نیز گفته‌است که اگر حماس مطیع یک دولت واحد نباشد، شراکت حماس در دولت فلسطینی باطل می‌شود».

آقای عباس این انتقادها و شرط‌ها را اندک‌زمانی پس از پایان جنگ پرتلفات و به‌شدت ویرانگر غزه بیان کرده‌است.

در جنگ پنجاه‌روزه غزه، شاخه‌های نظامی حماس و جهاد اسلامی فلسطین با شلیک بیش از سه هزار و پانصد راکت به اسرائیل، با ارتش اسرائیل که به بمباران‌های سنگین غزه اقدام کرد، درگیر شدند.

جنگ غزه چهارم شهریور، بیست و ششم اوت، با موافقت اسرائیل و سازمان‌های فلسطینی بر سر یک آتش‌بس نانوشته که با میانجی‌گری مصر بدست آمد، به پایان رسید.

تازه‌ترین انتقادهای آقای عباس علیه سران حماس شنبه پانزدهم شهریور در سفر وی به قاهره مطرح شد.

رهبری تشکیلات خودگردان برای گفت‌وگو با رئیس جمهوری مصر و شرکت در نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب در خصوص سرنوشت غزه پس از جنگ اخیر، به مصر سفر کرده‌است.

به گزارش «وفا»، خبرگزاری رسمی فلسطینی، آقای عباس در سخنان شنبه خود در برابر خبرنگاران در قاهره گفت «اگر حماس یک کشور، یک حکومت، یک قانون و یک اسلحه را قبول نکند، بین ما شراکتی در کار نخواهد بود».

به گفته ابومازن، «گفت‌وگو برای ادامه وحدت ملی، در صورت ادامه لجاجت حماس، متوقف می‌شود».

حماس و فتح، در پی سال‌ها خصومت، روز دوازدهم خرداد با یکدیگر به آشتی رسیده و دولت وحدت ملی تشکیل دادند.

محمود عباس که در دستیابی به آتش‌بس در جنگ اخیر غزه نقش فعالی داشت، در روزهای گذشته بارها از سران حماس انتقاد کرده و گفته‌است که حماس در حالی خودسرانه وارد جنگ با اسرائیل شد که چندی پیش از آن، با فتح دولت وحدت ملی تشکیل داده بود.

ابومازن تاکید کرده‌است که «جنگ و صلح» تصمیم یک دولت است نه یک گروه.

رهبر تشکیلات خودگردان این را نیز گفته‌است که حماس می‌بایست در نخستین روزهای بحران نظامی اخیر، آتش‌بس ارائه شده از سوی مصر را می‌پذیرفت تا کشتار بیشتری از مردم غزه صورت نگیرد و ویرانی‌های بیشتری به بار نیاید.

محمود عباس در سخنان شنبه خود در قاهره همچنین حماس را در ارتباط با میزان بسیار اندک خسارات وارده به اسرائیلی‌ها پس از شلیک هزاران راکت به سوی اسرائیل مورد طعنه قرار داد و یادآور شد که «چهار هزار راکت تنها سه تن را در اسرائیل کشت».

ابومازن گفت اما بخاطر این راکت‌پرانی‌ها چهارصد هزار نفر از مردم غزه بی سرپناه و بیش از دو هزار و یکصد ساکن غزه کشته شدند.

محمود عباس تاکید کرده که بازسازی غزه نیز باید زیر نظارت تشکیلات خودگردان انجام شود؛ سران فتح، حماس را به فساد در پول و کمک‌های اهدایی اخیر از جهان برای بازسازی غزه متهم کرده‌اند.

آقای عباس همچنین در روزهای گذشته حماس را متهم کرد که در غزه «دولت در سایه» تشکیل داده و حاضر به عدول از حاکمیت یک‌جانبه در غزه نیست.

محمود عباس در سخنان روز شنبه خود در قاهره همچنین گفت حماس حکومت وحشت در غزه برقرار کرده و ۱۲۰ جوان غزه را که در زمان جنگ اخیر مقررات منع رفت‌وآمد شبانه را نقض کرده بودند، زندانی کرد و آنها در بمباران‌ها کشته شدند. ابومازن همچنین گفت حماس سی تا چهل فلسطینی را در محاکمه‌های صحرایی در جنگ اخیر غزه اعدام کرده‌است.

رهبری فلسطینی این را نیز به خبرنگاران گفت که «صبرم در برابر حماس، اسرائیل و آمریکا به سر آمده‌است».

خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس، در واکنش به انتقادهای روزهای گذشته محمود عباس اظهار «تاسف» کرده بود.

مشعل هفته گذشته در مصاحبه با «العربی الجدید»، روزنامه وابسته به قطر در لندن، گفت «سخنان برادر ابومازن را با درد بسیار می‌شنویم اما همچنان در دولت وحدت ملی فلسطین باقی می‌مانیم».

در واکنش به این سخنان آقای عباس که گفته بود حماس موجب ریخته شدن خون بسیاری در غزه شد، خالد مشعل گفت «خون مردم غزه برای حماس عزیز است».

سامی ابوزهری، سخنگوی حماس در غزه نیز یکشنبه شانزدهم شهریور گفت اظهارات روزهای گذشته ابومازن، حملاتی بی دلیل است.

روزنامه لبنانی الاخبار با استناد به مقامات ارشد اطلاعاتی قطر، در روزهای گذشته متن مشروح یک دیدار پر از تنش میان محمود عباس با خالد مشعل در حضور شیخ تمیم امیر قطر را منتشر کرده بود.

به‌نوشته الاخبار، در آن دیدار که روز بیست و یکم اوت، سی مرداد، در دوحه انجام شده بود، آقای عباس شدیدترین اتهامات را به سران حماس وارد کرد و تاکید نمود که حماس با ربودن سه نوجوان اسرائیلی در سه ماه پیش و قتل آنها و تشکیل باندی گسترده در کرانه باختری قصد کودتا علیه حکومت خودگردان در کرانه باختری را داشته‌است.

آقای عباس و امیر قطر در آن دیدار تاکید کرده بودند که اطلاعات ارائه شده از سوی اسرائیل را در مورد دستگیری ۹۳ فعال حماس در کرانه باختری برای کودتا علیه حکومت خودگردان قبول دارند.

به‌نوشته الاخبار، آقای عباس در آن نشست جنجالی گفته بود که سرهنگ ماجد فرج، رئیس سازمان امنیت فلسطینی نیز اطلاعاتی مشابه اطلاعات اسرائیلی‌ها را به او خبر داده و این‌رو او در «فتنه‌انگیزی» حماس تردیدی ندارد.

روزنامه جروزالم پست اسرائیل یکشنبه شانزدهم شهریور خبر داد که نیروهای امنیتی تشکیلات فلسطینی در روزهای گذشته سرکوب فعالان حماس در کرانه باختری را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

XS
SM
MD
LG