دبیرکل حزبالله لبنان به اسرائیل هشدار داده در هر جنگ آتی این کشور با لبنان، سوریه یا غزه، «دهها هزار نفر و چه بسا صدها هزار نیروی جهادگر کمکی از عراق، یمن، ایران، افغانستان و پاکستان» وارد کارزار میشوند.
حسن نصرالله شامگاه دوم تیر، همزمان با آخرین جمعه ماه رمضان، که از سوی جمهوری اسلامی ایران «روز قدس» برای همبستگی با فلسطینیها تعیین شده، سخن میگفت.
به گفته نصرالله، اسرائیل هر جنگ دیگری که راه بیندازد، باید بداند که این جنگ «محدود به لبنان یا سوریه باقی نمیماند؛ نه اینکه دولتها مستقیم دخالت کنند؛ دهها هزار نفر و چه بسا که صدها هزار تن از تمام دنیای عرب و اسلام وارد مبارزه شوند».
نصرالله گفت اکنون تمامی اسرائیل در تیررس راکتهای حزبالله است.
سخنان نصرالله چند روز پس از ارزیابیهای دولتمردان و فرماندهان ارشد ارتش اسرائیل در همایش امنیتی- سیاسی هرتسلیا در مورد وضعیت در مرزهای اسرائیل با لبنان و سوریه بیان شده است.
ژنرال امیر اشل فرمانده نیروی هوایی اسرائیل هفته گذشته گفته بود، کشورش در هر جنگ آینده، باید از همان آغاز «تمامی توان خود» را به کار بگیرد.
آویگدور لیبرمن وزیر دفاع اسرائیل نیز در هرتسلیا گفت، در هر جنگ دیگری، چه در شمال و چه در جنوب، اسرائیل باید پیروز شود».
لیبرمن در همین حال گفته بود، کشورش «نه در بهار و نه در تابستان و نه زمستان به دنبال جنگ است».
اما حسن نصرالله در واکنش به این سخنان گفت، «او به خوبی میداند که جنگ برای اسرائیل پیروزی ندارد؛ به شکست اسرائیل در برابر گروههای مقاومت اعتراف میکند؛ و خودش میگوید که از سال ۱۹۶۷ اسرائیل در هیچ جنگی پیروز نشده است».
به گفته نصرالله، «لیبرمن که همیشه تهدید میکند، چرا حالا از عدم اراده برای جنگ در غزه و لبنان سخن میگوید؟؛ چون میداند قیمت سنگینی از اسرائیل گرفته میشود».
دبیر کل حزبالله افزود، اکنون امید اسرائیل به برقراری روابط با دنیای عرب، پیش از حل قضیه فلسطین است».
به گفته حسن نصرالله، «توطئههایی برای منزوی کردن ایران و مبدل کردن آن به دشمن دنیای عرب، به جای اسرائیل، در جریان است».
دبیر کل حزبالله تلاش برای عادیسازی مناسبات کشورهای عربی با اسرائیل را «یک تحول بسیار وخیم» نامید.
حسن نصرالله، که از همپیمانان مهم جمهوری اسلامی ایران است، با انتقاد از حاکمیت به گفته او «منفور» عربستان، در دفاع از ایران سخن گفت.
به گفته نصرالله، « «ولیعهد تازه سعودی تهدید کرده که جنگ را به داخل ایران میکشاند؛ اقدامی که قرار است از طریق گروههای تروریستی تکفیری انجام شود، اما آل سعود جبونتر و ضعیفتر از آن است که بخواهد با ایران بجنگند».
نصرالله دخالتهای سعودی در یمن را نیز ناکام نامید و گفت «یمن بخاطر موقعیت راهبردی و بسیار مهم آن، بویژه بابالمندب، مورد حمله قرار گرفته و بخاطر اینکه مردم یمن در کنار ملت فلسطین هستند».
نصرالله برای نخستین بار گفت، «شواهد متقن» داریم که جنگندههای اسرائیل نیز در بمبارانهای یمن مشارکت دارند.
دبیر کل حزبالله افزود «مبارزه با تروریسم باید از عربستان شروع شود… مردم منطقه باید از عربستان بخواهند، باب عادیسازی رابطه با اسرائیل در منطقه را باز نکند … جنگ در یمن را متوقف کند؛ از دخالت در امور بحرین، سوریه و ایران خودداری کند».
حاضران در منطقه شیعهنشین ضاحیه در جنوب بیروت که از تلویزیون مداربسته سخنان نصرالله را از مخفیگاه او میشنیدند، فریاد «مرگ بر آل سعود» سر میدادند.
حسن نصرالله با قدردانی از اینکه «ایران حامی اصلی فلسطین و جنبشهای مقاومت در منطقه است»، افزود، ایران با وجود تمامی تحریمها و فشارهای سیاسی غرب، «پشتیبانی از آرمانهای فلسطین را ادامه داده» و «فارغ از هر فشاری این حمایت را هنوز دنبال میکند».
دبیر کل حزبالله، که هزاران تن از جنگجویانش در سالهای گذشته در جنگ داخلی سوریه برای حمایت از حاکمیت دمشق حضور دارند و کشتههای بسیاری دادهاند، در سخنان خود در دفاع از رژیم بشار اسد، آن را برای «محور مقاومت» مهم نامید.
به گفته نصرالله، «حملات دقیق موشکی» اخیر ایران به «مواضع تروریستها» در دیرالزور «مراکز تصمیمگیری در جهان را غافلگیر کرد».
ژنرال گادی آیزنکوت رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل هفته گذشته در همایش هرتسلیا گفته بود، حزبالله همچنان «تهدید اصلی» برای اسرائیل است و اکنون در دویست روستا و شهر و شهرک جنوب لبنان حضور و هزاران راکت دارد».
ژنرال آیزنکوت گفته بود: «در گذشته برای جلوگیری از رسیدن جنگافزار برای حزبالله اقدام کردهایم؛ در آینده نیز چنین عمل خواهیم کرد».
ژنرال هرتزی لوی، رئیس سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل، نیز در همایش هرتسلیا گفته ب که «به صورت روشن میبینیم که حزبالله صنایع نظامی بر اساس دانش ایرانی برپا میکند؛ جنگافزار میسازد و آنها را به جنوب لبنان منتقل میکند؛ حزبالله به چند متری مرز شمالی ما رسیده است».
در آخرین جنگ اسرائیل و حزبالله در تابستان ۲۰۰۶، در ۳۳ روز، ۱۲۱ سرباز و ۴۴ شهروند اسرائیلی و همچنین صدها تن در طرف لبنانی کشته شدند و ویرانیهای بسیاری برای لبنان به بار آمد.