پس از معرفی سرفیسبوک (Surface Book) جدید مایکروسافت، شرکت اپل نسل جدید رایانههای قابل حمل مکبوک پرو را معرفی کرد.
این محصول، برای بزرگداشت بیست و پنجمین سالگرد ارائه نوتبوکهای اپل عرضه شده است. مکبوک جدید ۶٫۸ میلیون بار سریعتر از پاوربوک (اولین لپتاپ اپل) است.
البته شرکت مایکروسافت رقیب اپل اعلام کرده است در ازای تحویل مکبوک، مبلغ ۶۵۰ دلار اعتبار برای سرفیسپرو یا یک سرفیسبوک جدید در اختیار خریداران میگذارد. مایکروسافت اعلام کرده: «هیچ محصولی نمیتواند از نظر عملکرد، قابلیت حمل و تطبیقپذیری همانند سرفیسهای این شرکت باشد و اگر یکی از دارندگان مک هستید و قصد دارید تجربهٔ استفاده از یک لپتاپ بدون محدودیت را داشته باشید که از نمایشگری لمسی هم بهره میبرد، سرفیس و فروشگاه مایکروسافت در اختیارتان است.»
افزایش رقابت در این بخش بازار سبب شده تا شرکت اپل تمام سعی خود را برای افزایش عملکرد مکبوک پرو انجام دهد. مکبوک پرو در واقع قویترین رایانه قابل حمل ساخت شرکت اپل است.
اما این محصول جدید اپل چه خصوصیاتی دارد و چقدر نسبت به مدل قبلی ارتقاء یافته است؟
سالهاست که اپل مدل مکبوک پرو را با ظاهری یکسان ارائه میکند، پس نباید منتظر تحولی بزرگ در طراحی این محصول باشید. تنها اتفاق جدید در طراحی این محصول اضافه شدن نوارهٔ لمسی (تاچبار) به قسمت بالای کیبورد مکبوک پرو است.
یکی از تغییراتی که سازندگان لپتاپ، به کامپیوترهایشان اضافه میکنند، صفحهٔ لمسی است؛ طوری که برخی شرکتها در لپتاپهای خود یک صفحهٔ لمسی بزرگ قرار میدهند. این باعث میشود که کاربران بتوانند هم با استفاده از ماوس و کیبورد و هم با استفاده از صفحهٔ لمسی، با کامپیوتر خود تبادل اطلاعات کنند. با این حال، صفحهٔ نمایشی لمسی که اپل به مکبوک پرو اضافه کرده است، با صفحههای نمایش دیگر لپتاپها فرق دارد و یک نوار کشیده و کوچک است.
فیل شیلر مدیر بازاریابی جهانی اپل گفته است: «ایدهٔ افزودن یک صفحهٔ نمایش لمسی به مکبوکها قبلاً در شرکت مطرح شده بود، اما تصمیم گرفتیم تا آن را اجرا نکنیم. سالها پیش زمان زیادی برای بررسی این ایده صرف کردیم و به این نتیجه رسیدیم که برای ساختن بهترین رایانه خانگی، نمیتوان مکاواس را تبدیل به یک آیفون کرد. هر کدام برای کاری ساخته شدهاند و از هر کدام ایدهای میگیریم و به دیگری اضافه میکنیم، اما آنها را از اساس تغییر نمیدهیم.»
نوارهٔ لمسی در قسمت دکمههای «اف» در صفحهکلید قرار گرفته است و بنا به نیاز، مصرفکننده میتواند کلید مورد نیاز خود را در این قسمت ایجاد کند یا حتی این بخش را به نواری برای انتخاب تصاویر مختلف تبدیل کند. این نوار با توجه به اپلیکیشنها و برنامههایی که کاربر اجرا میکند تغییر میکند و امکانهای بخصوصی را در اختیار کاربر قرار میدهد. مثلاً هنگام ارسال ایمیل آیکونهایی برای کار با میلباکس در اختیار کاربر قرار میدهد. گذشته از این تغییر مکبوک پرو از نظر طراحی کاملاً شبیه مدلهای کنونی است.
این محصول در دو نوع ۱۵ و ۱۳ اینچی عرضه میشود. محصول ۱۵ اینچی با وزن ۱٫۸ کیلوگرمی در مدل پایه مجهز به پردازنده چهارهستهای اینتل کور آی هفت با سرعت ۲٫۶ گیگا هرتز، کارت گرافیک رادئون پرو۴۵۵، رم ۱۶ گیگابایتی و ۲۵۶ گیگ حافظه از نوع اساسدی فوق سریع است.
این دستگاه دارای کارایی بسیار بالایی است. بطور مشخص، گرافیک سه بعدی آن ۱۳۰ درصد، عملکرد بازی در آن ۶۰ درصد و ویرایش فایلهای ویدئویی، پنجاه و هفت درصد سریعتر از نسل قبل مکبوک پرو ۱۵ اینچی است. از طرفی قدرت پخش صدای این مدل هم ۵۸ درصد نسبت به مدلهای کنونی ارتقا یافته است. همچنین این دستگاه میتواند تا دو مانیتور با کیفیت ۵ کی را پوشش دهد.
قدرتمندترین نسخه این دستگاه دارای پردازنده ۲٫۷ گیگاهرتزی چهارهستهای اینتل کور آی ۷ (با فناوری توربوبوست قابل ارتقا به ۳٫۶ گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی رادئون پرو ۴۵۵ و حافظه ۵۱۲ گیگابایتی اساسدی است که ۲۷۹۹ دلار قیمتگذاری شده است.
همچنین کاربر میتواند مکبوک پرو خود را به پردازنده ۲٫۹ گیگاهرتز چهارهستهای اینتل کور آی هفت (با فناوری توربوبوست قابل ارتقا به ۳٫۸گیگاهرتز) با هشت مگابایت کش، پردازنده گرافیکی رادئون پرو ۴۶۰ با چهار گیگابایت حافظه و حافظه دو ترابایتی اساسدی ارتقا دهد. در این صورت قیمت این لپتاپ سفارشی ۴۲۹۹ دلار خواهد بود.
البته پردازنده استفاده شده در مدل جدید مکبوک پرو جدید نیست و شرکتهایی مثل دل و لنوو در قویترین لپتاپهای خود از جمله در سری پنج هزار و هفت هزار در مدلهای ورکاستیشن دل و در سری پی ۷۰ و پی ۵۰ تینک پد لنوو بیش از دو سال است که استفاده میشوند. حتی در این مدل از لپ تاپها که برای کارهای طراحی، مهندسی، فیلمسازی و پویانمایی توسعه پیدا کردهاند پردازندههایی به مراتب قویتر از مدلهای ارائه شده توسط اپل در مکبوک پرو بهکار گرفته شده است. قیمت این لپتاپها از نمونه چهارهزار دلاری مکبوک پرو بسیار ارزانتر است.
مدل ۱۳ اینچی مکبوک پرو تقریباً ۱۳۶۰ گرم وزن دارد و ضخامتش ۱۴٫۹ میلیمتر است که نسبت به ضخامت ۱۸ میلیمتری نسل کنونی بسیار باریکتر محسوب میشود. روشنایی نمایشگر جدید ۶۷ درصد بیشتر است و نسبت تبایُن (کنتراست) آن نیز نسبت به نسل قبل، بهبودی ۶۷ درصدی را تجربه کرده است. نمایشگر مکبوک پرو جدید قادر به نمایش ۲۵ درصد رنگ بیشتر نسبت به مدلهای کنونی است.
مدل ۱۳ اینچی مکبوک پرو جدید در دو نسخه با پردازندههای کور آی پنج و کور آی هفت، با رم هشت گیگابایتی یا ۱۶ گیگابایتی و با پردازندهٔ گرافیکی Iris Pro اینتل ۵۵۰ و ۵۴۰ روانهٔ بازار خواهد شد.
کاربر اگر پردازنده کور آی هفت را برای این دستگاه با سرعت ۳٫۳ گیگاهرتز (با فناوری توربوبوست قابل ارتقا به ۳٫۶گیگاهرتز) انتخاب کند، ۳۰۰ دلار و با انتخاب رم ۱۶ گیگی به جای هشت گیگی ۲۰۰ دلار قیمت دستگاهش نسبت به مدل پایه افزایش خواهد یافت.
هر دوی مدلهای ۱۳ و ۱۵ اینچی، درگاههای یواسپیسی دارند که از هر کدامشان هم میتوان برای شارژ کردن لپتاپ استفاده کرد. این لپتاپها جک ۳٫۵ میلیمتری دارند اما پورتهای دیگر و مکانی برای کارت اسدی در این مدلها وجود ندارد. اپل میگوید از پورتهای یواسپیسی میتوان به جای بسیاری از پورتهای دیگر استفاده کرد.
علاوه بر دو مدل ۱۳ اینچی و ۱۵ اینچی یک مدل ۱۳ اینچی هم معرفی شده که مهمترین تفاوتش با مدل ۱۳ اینچی دیگر این است که نواره لمسی ندارد. این مدل همچنین دارای واحد پردازش مرکزی ضعیفتری نسبت به مدل ۱۳ اینچی نوارهدار است.
مدل پایه از یک پردازنده دوهستهای آیپنج بهره میبرد که سرعتش دو گیگاهرتز است. البته یک مدل سفارشی هم با پردازنده قویتر کور آی هفت دوهستهای با سرعت ۲٫۴ (با فناوری توربوبوست قابل ارتقا به ۳٫۴ گیگاهرتز) با قیمت ۳۰۰ دلار بیشتر عرضه میشود.
این مدل قرار است جایگزین مکبوک ایر شود بنابراین دیگر مکبوک ایر به شکل جداگانه معرفی نخواهد شد. قیمت این مدل ۱۴۹۹ دلار است. مدل پایه ۱۳ اینچی نوارهدار ۱۷۹۹ دلار و مدل پایه ۱۵ اینچی ۲۳۹۹ دلار قیمت دارد.