باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، گفت که اعزام نیروی زمینی برای نبرد علیه «حکومت اسلامی» (داعش سابق) به شرایط بعدی بستگی دارد.
به گزارش یکشنبه ۲۵ آبان خبرگزاری آسوشیتدپرس، آقای اوباما در همین حال بار دیگر تاکید کرد که قلباً تمایلی به اعزام نیروی زمینی به عراق ندارد.
با این حال، رئیسجمهوری آمریکا به عنوان مثال، به نمونههایی فرضی نظیر دست یافتن داعش به جنگافزار اتمی اشاره کرد و گفت که در چنین حالتی او «بدون هیچ شک و تردید» برای نبرد علیه داعش نیروی زمینی خواهد فرستاد.
باراک اوباما در ادامه درخصوص احتمال اعزام نیروی زمینی آمریکایی به عراق برای مبارزه با «حکومت اسلامی» گفت، این امر در حیطه اختیارات ژنرال دمپسی است که گزینههای مختلف را بررسی کند.
ژنرال دمپسی هفته گذشته به کنگره گفته بود، آمریکا احتمال اعزام نیروی زمینی در ابعاد «محدود» به عراق برای مبارزه با داعش را بررسی میکند.
آقای اوباما اعزام نیروی زمینی به عراق را در حالی یک امر محتمل، «بر خلاف میل شخصی خود» دانسته است که او پیشتر با قاطعیت گفته بود، در نبرد با «حکومت اسلامی» تنها به عملیات هوایی بسنده میشود.
مارتین دمپسی، رئیس ستاد نیروهای مسلح آمریکا، شنبه ۲۴ آبان در سفر غیرمترقبه خود به بغداد، پس از بررسی همکاریهای مشاوران نظامی آمریکا با ارتش عراق در مبارزه با پیکارجویان «حکومت اسلامی»، گفت که «ورق برای داعش در حال برگشت است» اما در همین حال افزوده است، این جنگ ممکن است سالهای دیگر نیز به درازا بینجامد.
اوباما هرگونه همپیمانی با بشار اسد علیه داعش را رد کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، هرگونه همپیمانی با بشار اسد را در مبارزه با گروه «حکومت اسلامی» در سوریه رد.
آقای اوباما یکشنبه پس از نشست سران بیست کشور دارای اقتصاد برتر جهان در بریزبن استرالیا، به خبرنگاران، گفت: «بشار اسد به طرز فجیعی موجب کشتار صدها هزار نفر از مردم سوریه شده و از اینرو، همزمان با از دست دادن تسلط بر اکثریت این کشور، از مشروعیت برای حاکمیت برخوردار نیست و اعتباری ندارد».
اوباما افزود: «همراهی آمریکا با اسد علیه داعش، تنها موجب میشود سنیهای بیشتری در سوریه به صرافت حمایت از داعش برآیند و ائتلاف بوجود آمده (به رهبری آمریکا) علیه داعش را ضعیف کنند».
در حالی که دیپلماتهای آمریکایی هفته گذشته گفته بودند، اوباما به شورای امنیت ملی و دیگر نهادهای این کشور دستور داده است، در مبارزه با «حکومت اسلامی» تلاش برای ساقط کردن حکومت بشار اسد را بررسی کنند، رئیس جمهوری آمریکا در اجلاس بریزبن گفت، «هیچ تغییری در سیاست آمریکا در قبال اسد رخ نداده است».
اوباما در حدود چهار سالی که از جنگ داخلی سوریه میگذرد، همواره تاکید کرده بود که نظر به کشتارهای فجیع سوریه، اسد مشروعیت حکومت کردن را از دست داده است اما هیچگاه به تلاش مستقیم آمریکا برای سرنگون کردن نظام اسد اشارهای نکرده بود.
رئیس جمهوری آمریکا در سخنان روز یکشنبه خود در بریزبن همچنین افزود که آمریکا به سوریه خبر میدهد که در جریان حملات هوایی به «حکومت اسلامی» از حریم هوایی سوریه استفاده میشود و سوریه نباید این جنگندهها را هدف قرار دهد.