آلن ایر، سخنگوی فارسیزبان وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا در مصاحبه با رادیو فردا: برنامه چندبعدی اوباما برای مقابله با پدیده تروریسم نه تنها نبرد با آن بلکه برخورد کردن با دلایل ظهور و بروز این پدیده بود.
آلن ایر با اشاره به ایران: ایران جزو ائتلاف علیه داعش نیست اما ایران هم میتواند نقشی ایفا کند. آمریکا بر این باور است که هیچ رابطهای میان مناقشه هستهای و مبارزه با داعش وجود ندارد.
آلن ایر: اوباما در مورد برنامه هستهای میگوید که راه حلی وجود دارد. راه حلی که هم مناقشه را رفع میکند و هم ایران میتواند نیازهای انرژی خودش را تامین کند. بنابر این ایران یک انتخاب تاریخی دارد و نباید فرصت را از دست بدهد.
جلیل روشندل، استاد علوم سیاسی به رادیو فردا: وقتی حملهای به داعش صورت میگیرد ایران و سوریه به جای توجه به مقابله با تروریسم مسئله حاکمیت ملی عراق و سوریه را پیش میکشند. در صورتی که این حملات به داعش باعث امنیت بیشتر برای منطقه میشود.
اقای روشندل: قضیه مهم دیگر در سخنان اوباما این بود که کشورهای منطقه باید به جوانان آموزش فرهنگ و مدارا بدهند و از آموزش کینهجوییها جلوگیری کنند.
رسول نفیسی، استاد جامعهشناسی سیاسی به رادیو فردا میگوید: اوباما به پیوستن برخی جوانان به داعش اشاره کرد. بهتر است تشکلی برای جلوگیری از انتقال افراد و اسلحه به سوریه تشکیل شود. باید یک نیروی بینالمللی که خود ترکیه هم در آن شرکت داشته باشد در مرزها مستقر شود و این امر جلوگیری کند. ایران هم میتواند در این قضیه همکاری داشته باشد. کشورهایی مثل سوریه و ترکیه که در مقاطعی اجازه نقل و انتقال افراد داعش را میدهند در نهایت این امر به ضررشان خواهد شد.
رسول نفیسی به رادیو فردا: آقای اوباما حدود بیست روز پیش گفت که مشکل سنیهای افراطی هستند نه ایران. این نشان میدهد که تمرکز غرب به سوی مقابله با سنیهای افراطی رفته. آقای اوباما هم امروز لحنی آشتیجویانه داشت و تنها گفت که ایران بهتر است فرصت را از دست ندهد. در این مرحله هنوز سنا و مجلس نمایندگان آمریکا هر دو در دست جمهوریخواهان نیستند و به نظر من اشاره اوباما به این بود که اگر در انتخابات پیش رو سنا هم جمهوریخواه بشود ایران فرصت را از دست داده و برداشتن تحریمها دیگر سخت میشود.