لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۹

تولید نفت اوپک برای دومین ماه اوج گرفت


اوپک برنامه کاهش تولید را با هدف تثبیت و افزایش قیمت‌ها، ابتدای ژانویه امسال آغاز کرد که نخستین بار از سال ۲۰۰۸ تاکنون عرضه به بازار را محدود می‌کند. این کاهش تولید نفت در ماه مه به مدت ۹ ماه دیگر (فروردین سال آینده) تمدید شد. البته نیجریه و لیبی از این توافق مستثنی شده‌اند.

بررسی آماری به وسیله خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد که کشورهای متعهد به کاهش تولید نفت، در ماه جاری به ۹۲ درصد تعهد خود پایبند بوده‌اند، اما افزایش چشمگیر تولید نفت لیبی و نیجریه باعث شده است که تولید ۱۳ کشور عضو اوپک در ماه ژوئن نسبت به ماه مه ۲۸۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است. اما عرضه روزانه به وسیله ۱۱ کشور شامل برنامه کاهش تولید تنها ۴۰ هزار بشکه بیشتر شده است.

در ماه مه نیز تولید نفت اوپک بخاطر افزایش تولید لیبی و نیجریه حدود ۳۳۶ هزار بشکه در روز افزایش یافته بود.

در مقایسه با میزان تعهد شده کاهش روزانه طبق قرارداد به میزان ۱ میلیون و ۱۶۴ هزار بشکه، ۱۱ کشور عضو تولید روزانه را ۱ میلیون و ۶۸ هزار بشکه کاهش داده‌اند که نشان‌دهنده ۹۲ درصد پایبندی به توافق نسبت به ۹۵ درصد در ماه مه است.

اوپک در گزارشی در پایان جلسه روز ۲۵ مه اعلام کرد کشور گینه استوایی به این سازمان پیوسته است. تولید این کشور در آمار تولید اوپک مربوط به ماه ژوئن محاسبه شده است.

پیش‌بینی تولید ۱۳ کشور عضو اوپک در ماه مه به دلیل بازبینی آمار مربوط به عراق، عربستان سعودی، و نیجریه، ۷۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است. تولید نفت ایران ثابت مانده است.

قیمت نفت طی ماه جاری جاری میلادی کاهشی ۵٫۷ درصدی را تجربه کرده بود، اما روز شنبه قیمت نفت به‌صورت ناگهانی ۲٫۵ درصد افزایش یافت.
این افزایش در پی کاهش تعداد چاه‌های نفت فعال در آمریکا و افزایش تقاضا از طرف چین بود.

قیمت نفت خام سبک آمریکا با ۱ دلار و ۱۱ سنت افزایش بشکه‌ای ۴۶ دلار و ۴ سنت معامله شد. قیمت نفت خام برنت نیز ۵۰ سنت در هر بشکه بالا رفت و ۴۷ دلار و ۹۲ سنت فروخته شد.

کاهش صادرات نفت ایران توسط مشتریان آسیایی

رویترز در گزارش دیگری می‌نویسد که واردات نفت خام ایران به وسیله چهار کشور اصلی آسیایی خریدار نفت این کشور در ماه گذشته ۲ درصد نسبت به ماه مه سال گذشته کاهش یافت. این نخستین کاهش صادرات ماهانه نفت ایران از ژانویه امسال تاکنون بوده است که برداشته شدن تحریم‌های غرب باعث افزایش صادرات نفت خام ایران شد.

به گزارش رویترز و به نقل از آمار دولتی و نفت‌کش‌ها، چهار کشور اصلی خریدار نفت ایران، یعنی چین، هند، کره جنوبی، و ژاپن در ماه مه مجموعاً ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کردند.

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، می‌گوید تولید نفت خام این کشور اکنون بیش از ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز است و انتظار می‌رود تا ماه مارس ۲۰۱۸ به ۴ میلیون بشکه افزایش پیدا کند.

بر مبنای این گزارش، صادرات نفت ایران به اروپا در ماه مه به بالاترین حد پس از برداشته شدن تحریم‌ها رسیده است.

به گفته یک فرد آگاه از برنامه نفتکش‌ها، صادرات نفت خام ایران در ماه ژوئیهنسبت به ماه ژوئن، که بالاترین میزان در سه ماه گذشته بود، ۷ درصد کاهش خواهد داشت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات به اروپاست.

روز جمعه، وزارت تجارت ژاپن آمار رسمی منتشر کرد که بر مبنای آن واردات نفت این کشور از ایران به حدود نصف کاهش پیدا کرده است که به دلیل کاهش تقاضا به منظور انجام تعمیرات فصلی پالایشگاه‌ها است.

XS
SM
MD
LG