وزیر دادگستری ایران خبر داد که برای «تعیین وضعیت» پرونده ریحانه جباری، زندانی محکوم به اعدام، ۱۰ روز مهلت داده شدهاست.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، مصطفی پورمحمدی روز دوشنبه ۱۴ مهر گفت که تلاشها در پرونده ریحانه جباری ادامه دارد و ۱۰ روز برای تعیین وضعیت این پرونده مهلت داده شدهاست.
ریحانه جباری، طراح داخلی، متهم است که در سال ۱۳۸۶ مرتضی عبدالعلی سربندی، مامور پیشین وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی را به قتل رساندهاست. وی گفته که دلیل این اقدام، دفاع از خود در برابر تعرض جنسی وی بودهاست.
وکیلمدافع ریحانه جباری ۷ مهر از ارسال پرونده موکلش به واحد اجرای احکام کیفری دادسرای جنایی تهران خبر داده بود.
پریسا قنبری گفته بود که این پرونده در اجرای احکام است، اما هیچ دستوری در پرونده وجود ندارد.
پس از رسانهای شدن احتمال اعدام، واکنشهای اعتراضی و اظهارنظرهای متفاوتی درباره سرنوشت این زندانی زن محکوم به اعدام، در فضای مجازی و در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
وبسایت انصافنیوز روز یکشنبه ۱۳ مهر از ابهامی با عنوان آقای «ش» در پرونده ریحانه جباری خبر دادهاست.
به گزارش این وب سایت محمد مصطفایی، یکی از وکلای پیشین ریحانه جباری، نوشته که آقای «ش» فردی است که با «برنامهریزی کامل» چنین ماجرایی را «درست» کردهاست.
وی همچنین مدعی «مفقود شدن» یک سیدی در پرونده شده که به گفته وی بر اساس شنود مکالمات و پیامهای آقای «ش» با مقتول تهیه شده بودهاست.
محمدحسین شاملو، بازپرس پرونده ریحانه جباری، این اظهارات را تکذیب کرده و گفته که فردی به عنوان «ش» که در دادگاه ریحانه جباری حاضر شده، مطلع بودهاست نه متهم.
وی گفت که ریحانه جباری دلیل محکمی برای حضور آقای «ش» در این ماجرا نداشته و داستانهایی که تعریف کرده «توهم و خیال» بودهاست.
پیشتر سازمان عفو بینالملل و احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران خواستار توقف اجرای حکم اعدام ریحانه جباری شدهاند.
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران با انتشار بیانیهای گفتهاست که برای خانم جباری دادگاه عادلانهای برگزار نشدهاست و پرونده وی باید بار دیگر مورد رسیدگی قرار گیرد، چرا که وی از خود دفاع کردهاست.
احمد شهید به شواهدی از جمله یک گزارش پزشکی اشاره کرده که در آن آمدهاست در لیوان آبمیوهای که در صحنه جرم پیدا شد داروی آرامبخش ریخته شده بود و این نشان میدهد که اقدام به تجاوز جنسی از قبل برنامهریزی شده بود.
در ماههای اخیر کارزاری برای گرفتن رضایت از خانواده مقتول آغاز شده و از جمله اصغر فرهادی، کارگردان سینما، خواستار صرف نظر کردن این خانواده از حکم قصاص جباری شدهاست.