علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران روز دوشنبه، ۸ دی، در مراسم تشییع پیکر حمید تقوی، فرمانده کشته شده سپاه پاسداران در عراق گفت که «شایعهپراکنان بیمار این روزها به ترویج این سؤال میپردازند که چه نسبتی بین سامرا و حمید تقوی وجود دارد و ما را چه کار به اینکه در عراق و سوریه چه میگذرد.»
براساس گزارش رسانههای ایران، حمید تقوی، از فرماندهان سپاه پاسداران ایران روز شنبه، ۶ دی، و با شلیک «تکتیرانداز» گروه داعش در سامرای عراق کشته شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، علی شمخانی در این باره تصریح کرد که «پاسخ این سؤال روشن است اگر تقویها در سامرا خون ندهند ما باید در سیستان، آذربایجان، شیراز و اصفهان خون بدهیم.»
وی تأکید کرد: «تقوی و تقویها امروز برای این خون میدهند که قبل از آنکه ما در تهران خون دهیم باید در سامرا دفاع کرد و خون داد.»
همزمان با سخنان آقای شمخانی، علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران نیز گفت که نیروهای مسلح ایران جلوی به گفته او «تروریستهای وحشی» را در عراق گرفته و در این کشور آرامش ایجاد کردهاند.
محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه ۲۲ آذر ماه گفته بود: «برخی میگفتند که سوریه چه ربطی به ما دارد؟ در پاسخ آنان باید گفت که اگر سوریه حمایت نشده بود، امروز عراق از دست میرفت.»
ایران از جمله حامیان اصلی دولت بشار اسد در جنگ داخلی سه سال اخیر سوریه است.
پیش از این گزارشهایی از حضور نیروهای نظامی ایران در سوریه و عراق منتشر شدهاست.
مقامات جمهوری اسلامی اعلام کردهاند که نیروهای نظامی ایران برای خدمات «مستشاری» در این کشورها حضور دارند.
پیش از این علی حاجیزاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، گفته بود که قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران «با ۷۰ نفر جلوی سقوط اربیل را گرفت.»
آقای شمخانی در ادامه سخنان خود با اشاره به سوابق کاری حمید تقوی گفت: «از روز اول تشکیل سپاه اهواز در کسوت پاسداری وارد شد و کار اطلاعاتی انجام میداد و در واقع از بنیانگذاران مجاهدان عراقی در حور بود و پشتوانه همکاری با مجاهدین عراقی از او فرماندهای ساخت که دیگران به راحتی او را به عنوان فرمانده قبول میکردند.»
به گزارش روابط عمومی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، آقای تقوی در طول جنگ ۸ ساله ایران و عراق از فرماندهان قرارگاه رمضان بودهاست.
از قرارگاه رمضان به عنوان مرکز فرماندهی و اجرای جنگهای نامنظم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نام برده میشود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران همچنین گفت: «وضعیت آشوببار منطقه ما به دلیل نگاه سردمداران غرب برای مبارزه با اسلامخواهی ماست.»
مقامات جمهوری اسلامی پیش از این بارها گروه «حکومت اسلامی» (داعش سابق) را ساخته آمریکا، اسرائیل و بریتانیا خوانده و همچنین کشورهای سنی عربی حاشیه خلیج فارس بهویژه عربستان سعودی را به حمایت از این گروه متهم کردهاند.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز جمعه ۱۱ مهر، این گروه را دستپرورده غرب خوانده و گفته بود که «هدف استکبار از راهاندازی گروههای تروریستی تکفیری، ایجاد حاشیه امن برای رژیم صهیونیستی» است.
وی همچنین روز دوشنبه ۲۱ مهر با «خبیث» خواندن دولت بریتانیا گفته بود که آن کشور، «داعش» و القاعده را «برای مقابله با جمهوری اسلامی و بیداری اسلامی درست کردهاست.»