لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۶

هفت نامزد نهایی شهرداری تهران انتخاب شدند


اصلاح‌طلبان در انتخابات روز ۲۹ اردیبهشت شوراهای اسلامی شهر و روستا توانستند در قالب «لیست امید» تمام کرسی‌های شورای مهم پایتخت را از آن خود کنند
اصلاح‌طلبان در انتخابات روز ۲۹ اردیبهشت شوراهای اسلامی شهر و روستا توانستند در قالب «لیست امید» تمام کرسی‌های شورای مهم پایتخت را از آن خود کنند

منتخبان پنجمین دوره شورای شهر تهران روز چهارشنبه، ۲۸ تیر، هفت نامزد نهایی سمت شهرداری این شهر را از بین ۲۴ نامزد انتخاب کردند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در جلسه روز چهارشنبه منتخبان شورای شهر تهران، محمدعلی نجفی با ۲۱ رای، حسین مرعشی با ۲۰ رای، الهه کولایی با ۱۶ رای، محمدعلی افشانی با ۱۴ رای، حبیب‌الله بیطرف با ۱۲ رای، محمد شریعتمداری با ۱۱ رای و محسن مهرعلیزاده با ۹ رای به عنوان هفت نامزد نهایی شهرداری تهران انتخاب شدند.

در همین حال زهرا نژاد بهرام، عضو شورای شهر، گفت که این هفت نفر موظفند، در مدت دو هفته برنامه‌های خود را به منتخبان شورای شهر ارائه کنند.

محمدعلی نجفی که بالاترین رای را در بین ۲۴ نامزد کسب کرده، وزیر آموزش و پرورش در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی و مدتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دولت محمد خاتمی بود.

حسین مرعشی نیز نماینده سابق مجلس و رئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت محمد خاتمی بوده است.

این دو نامزد سمت شهرداری تهران، عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی هستند.

الهه کولایی، تنها نامزد زن شهرداری تهران، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ششم بود.

محمد شریعتمداری معاون اجرایی حسن روحانی و محمدعلی افشانی، استاندار فارس است. محسن مهرعلیزاده، رئیس سازمان تربیت بدنی و حبیب‌الله بیطرف، وزیر نیرو در دولت محمد خاتمی بودند.

عباس آخوندی، وزیر مسکن و شهرسازی، معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست، علی‌اصغر احمدی، معاون وزیر کشور و محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی نیز از گزینه‌های مطرح برای شهرداری تهران بودند اما تعدادی از اعضای شورای شهر اعلام کردند که قرار است در دولت دوازدهم حضور داشته باشند و نامزدیشان برای شهرداری تهران منتفی شده است.

محمد ستاری‌فر، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دولت محمد خاتمی، صادق خرازی، معاون پیشین وزیر خارجه، وفا تابش، از مدیران سابق وزارت نیرو، اکبر ترکان، مشاور رئیس جمهور، احمد ترک‌نژاد، استاندار سابق کرمانشاه، و محمود حسینی، استاندار سابق سیستان و بلوچستان، از جمله دیگر گزینه‌های شهرداری تهران بودند.

پیروز حناچی و محسن نریمان، معاونان وزارت راه و شهرسازی، ابوالفضل رضوی، نماینده سابق مجلس، حجت میرزایی، معاون وزیر کار، رضا ویسه، رئیس پیشین سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، قاسم تقی‌زاده خامسی، رئیس پیشین سازمان آب تهران، محمد پژمان، معاون سابق وزیر راه و شهرسازی و علیرضا جاوید، معاون محمد باقر قالیبف در شهرداری تهران، دیگر نامزدهای شهرداری تهران بودند.

در انتخابات ۲۹ اردیبهشت، اصلاح‌طلبان تمامی ۲۱ کرسی شورای شهر تهران را به دست آوردند اما پنجمین دوره شورای این شهر هنوز به صورت رسمی کار خود را آغاز نکرده است.

اکثریت شورای دوم و سوم تهران را اصول‌گرایان تشکیل می‌دادند.

در شورای چهارم تهران نیز اگرچه احمد مسجد جامعی، یک سال رئیس شورای شهر تهران شد اما در بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها اصول‌گرایان و گروه دیگری از اعضای شورای شهر مشهور به ورزشکاران، اکثریت شورا را در دست داشتند.

در شورای شهر دوم تهران محمود احمدی‌نژاد به عنوان شهردار تهران انتخاب شد و پس از انتخاب او به ریاست جمهوری، محمد باقر قالیباف از سال ۸۴ شهردار تهران بوده است.

آقای قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۶ نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود.

درهمین حال برخی از چهره‌های سیاسی از جمله علی مطهری، نایب رئیس مجلس، و غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی، تأکید کرده‌اند که شهردار آینده تهران نباید قصد نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را داشته باشد.

منتقدان محمد باقر قالیباف با اشاره به موضوعاتی چون واگذاری املاک شهرداری تهران و استخدام چند صد نفر در متروی تهران، او را به نقش داشتن در «فساد اقتصادی» متهم می‌کنند؛ آقای قالیباف این اتهام‌ها را رد کرده است.

برخی از منتقدان آقای قالیباف همچنین با اشاره به فروش «تراکم» او را به «شهرفروشی» برای تأمین هزینه‌های شهر تهران متهم می‌کنند.

طرفداران آقای قالیباف ضمن رد این اتهام‌ها اعلام می‌کنند که این اقدام از زمان شهرداری غلامحسین کرباسچی رایج شده است.

احداث ساختمان‌های بلندمرتبه و برج‌ها در تهران از دوره شهرداری غلامحسین کرباسچی شدت گرفت و در آن زمان و همچنین دوره مدیریت دیگر شهرداران تهران، برخی از صاحب‌نظران از فروش بیش از حد تراکم از سوی شهرداری تهران انتقاد کرده‌اند.

«تراکم» مجوزی است که شهرداری برای افزایش تعداد طبقات ساختمان‌های در حال احداث صادر می‌کند و سازنده‌ها مجبورند برای ازدیاد ارتفاع ساختمان، بالاتر از دو طبقه، چنین مجوزی خریداری کنند که این محلی برای درآمدزایی برای شهرداری‌ها ایجاد کرده است.

XS
SM
MD
LG