لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۰

استاندار تهران: از آبیاری ۹۷ درصد مزارع تهران با فاضلاب جلوگیری کردیم


بخشی از فاضلاب رهاشده در تهران
بخشی از فاضلاب رهاشده در تهران

حدود پنج ماه پس از آن‌که رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس خبر داد که ۶۰ درصد فاضلاب تهران به حال خود رها شده و آب‌های زیرزمینی و اراضی کشاورزی جنوب پایتخت را آلوده می‌کند، استاندار تهران روز دوشنبه اعلام کرد که از آبیاری نزدیک به ۹۷ درصد مزارع حاشیه شهر تهران با فاضلاب جلوگیری شده است.

به گزارش روز دوشنبه (۲۹ آذر) خبرگزاری خانهٔ ملت، حسین هاشمی این اظهارات را در واکنش به پرسشی مبنی بر آبیاری مزارع حاشیه تهران با آب آلوده به فاضلاب بیان کرده است.

وی افزوده از ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم، «تمامی شهر تهران مشکل فاضلاب داشت که با اقدامات صورت گرفته حل شد.»

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

هاشمی با بیان اینکه «با برنامه‌ریزی انجام‌گرفته، هر دو ماه یک بار یک تصفیه‌خانه فاضلاب در تهران افتتاح می‌شود»، اضافه کرده «این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا پساب آن قابل استفاده در بخش کشاورزی است.»

اظهارات وی در حالی بیان می‌شود که روز چهارم مردادماه، علی‌محمد شاعری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه «تنها ۴۰ درصد فاضلاب تهران تصفیه می‌شود»، افزوده بود که «متأسفانه ۶۰ درصد فاضلاب به حال خود رها شده و آب‌های زیرزمینی و اراضی کشاورزی جنوب پایتخت را آلوده می‌کند.»

از سوی دیگر حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت نیز گفته بود که «هنوز در حاشیه تهران و سه استان دیگر برای آبیاری محصولات کشاورزی از فاضلاب استفاده می‌شود.»

به گفته وی، «دو هزار و۴۰۰ هکتار از مزارع البرز، آذربایجان غربی، تهران و کرمانشاه با فاضلاب تصفیه‌نشده آبیاری می‌شوند.»

اردیبهشت ماه سال جاری نیز رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران گفته بود «هنوز مزارع جنوب تهران با آب‌های فاضلاب خام آبیاری می‌شود» و «وزارت نیرو و سایر مسئولان مربوطه نسبت به این موضوع پاسخگو باشند.»

پیش‌تر نیز گزارش‌هایی از سوی برخی نمایندگان مجلس مبنی بر آبیاری کشتزارهای برنج و سبزیجات در جنوب شهر تهران و ورامین با فاضلاب منتشر شده بود.

به گفته عابد فتاحی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس، بسیاری از بیماری‌های روده‌ای و گوارشی از جمله «سالمونلا»، «کمپیلوباکتر» و «آمیب» از طریق آب فاضلاب به سبزی و از طریق خوردن سبزی به بدن افراد منتقل می‌شود.

خبرگزاری ایلنا در همان سال در گزارشی، کمبود آب و ارزان بودن را از دلایل آبیاری زمین‌های کشاورزی با فاضلاب عنوان کرده بود.

به گزارش این خبرگزاری، هزینه استفاده از آب چاه برای سه هکتار در طول یک سال سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و هزینه استفاده از آب فاضلاب در همین مقدار زمین تنها یک میلیون تومان است.

استاندار تهران در بخش دیگری از اظهاراتش، با بیان مهار «آب‌های سطحی برای تصفیه»، افزوده نه تنها «هم‌اکنون هیچ مشکلی به لحاظ کیفیت آب وجود ندارد، کما اینکه مشکل تأمین آب {شرب در تهران} نیز برطرف شده است.»

این در حالی است که ۲۳ آذرماه سال جاری، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، با اعلام افزایش جمعیت شهر تهران به ۱۴ میلیون نفر، نسبت به اتمام ذخایر آبی این شهر هشدار داد و گفت که «تهران دیگر آب ندارد.»

استاندار تهران در عین حال ضمن درخواست افزایش بودجه این شهر برای سال آینده، موضوعاتی چون آب، فاضلاب، محیط زیست، هوا و ترابری ریلی را از اولویت‌های تهران در تخصیص بودجه اعلام کرده است.

تهران با بیش از ۱۳ میلیون جمعیت، یکی از آلوده‌ترین کلان‌شهرهای جهان به شمار می‌رود و دولت‌های مختلف تاکنون نتوانسته‌اند عوامل افزایش آلودگی هوا در تهران و سایر کلان‌شهرهای ایران را کنترل و مهار کنند.

XS
SM
MD
LG