اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی پیشبینی کرده است تولید روزانه نفت شیل در این کشور طی ماه آینده ۱۱۳ هزار بشکه افزایش خواهد یافت.
به گزارش روز دوشنبه سیانبیسی، اطلاعات مربوط به تولید روزانه نفت شیل پنجمین ماه پیاپی در ماه ژوئیه افزایش بیش از ۱۰۰ هزار بشکهای را پیش بینی میکند.
این گزارش میافزاید تولید نفت شیل در مناطق مختلف آمریکا در ماه اوت روند صعودی خود را ادامه خواهد داد.
گزارش اخیر اداره اطلاعات انرژی آمریکا در مورد حفاری میدانهای نفت شیل نشان میدهد شرکتهای فعال در این میدانها ماه آینده تولید روزانه را تا ۱۱۳ هزار بشکه بالا خواهند برد به طوریکه تولید کل این میادین به ۵ میلیون و ۵۹۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
این پیشبینی دلیلی دیگر بر این واقعیت است که شرکتهای حفاری نفت شیل بهرغم باقی ماندن بهای نفت وستتگزاس اینترمدیت در محدوده ۵۰ دلار در هر بشکه به روند افزایش فعالیتهای خود ادامه خواهند داد.
اگرچه هم اکنون بهای نفت نسبت به ابتدای سال جاری حدود ۱۴ درصد افت کرده است، اما در سهماهه نخست سال جاری روند آن رو به رشد بوده است.
دلیل این امر کاهش تولید به وسیله سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و برخی تولیدکنندگان عمده دیگر است. این موضوع به تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا اجازه داده است قیمتها را ثابت نگه دارند و این امر عاملی برای تقویت تولید آنها شده است.
عملیات حفاری نفت شیل برای استخراج نفت و گاز از درون صخرههای رسی مبتنی بر روشهای پرهزینهای هستند.
حوزه پرمین در تگزاس بیشترین رشد تولید در ماه اوت را خواهد داشت. پیشبینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان میدهد شرکتهای فعال در این حوزه تولید روزانه را تا ۶۴ هزار بشکه افزایش خواهند داد.
تولید کل نفت آمریکا از حدود ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز در ماه سپتامبر ۲۰۱۶ به حدود ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در ماه جاری رسیده است. این سرعت رشد تولید باعث شگفتی در بازار شده است.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی به وضعیت بازار نفت پرداخته و مینویسد بهای نفت در آمریکا روز سهشنبه در پی افزایش تقاضا و کاهش عرضه به وسیله تولیدکنندگان عضو اوپک و دیگر تولیدکنندگان ثابت ماند.
نفت برنت با ۱۰ سنت کاهش بشکهای ۴۸ دلار و ۳۲ سنت معامله شد. قیمت نفت خام سبک آمریکا نیز با همین مقدار کاهش به ۴۵ دلار و ۹۲ سنت رسید.
آمار مربوط به روز دوشنبه نشان میدهد تقاضای پالایشگرهای چینی برای نفت خام در ماه ژوئن در رتبه دوم بالاترین مقادیر قرار داشت.
با این وجود، در برخی بازارها عرضه به اندازه کافی وجود دارد و نفت برای تحویل فوری با تخفیفهای زیاد در مناطق مختلف سراسر دنیا فروخته میشود. در نتیجه، بهای نفت خام نسبت به سال ۲۰۱۴ به حدود نصف کاهش یافته است.
توافق اوپک با روسیه و دیگر تولیدکنندگان غیر عضو با هدف کاهش تولید روزانه به میزان ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه از ژانویه امسال تا مارس ۲۰۱۸ تاکنون در به تعادل رساندن بازار و بالابردن قیمتها ناکام بوده است.
اگرچه بسیاری از کشورهای عضو اوپک تولیدشان را محدود کردهاند، به برخی دیگر شامل نیجریه و لیبی اجازه افزایش تولید داده شده است.
اکوادر، که یک تولیدکننده کوچک عضو اوپک است، روز سهشنبه اعلام کرد به دلیل کسری بودجه قادر به کاهش توافق شده تولید به میزان ۲۶ هزار بشکه در روز نیست.