لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۳۴

آغاز رأی‌گیری جنجالی در ونزوئلا


با وجود ماه‌ها مخالفت شدید اپوزیسیون در ونزوئلا، دولت نیکلاس مادورو روز یک‌شنبه ۸ مرداد رأی‌گیری برای تغییر ساختار قوه مقننه این کشور را آغاز کرد.

قصد نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا، از برگزاری این رأی‌گیری، کسب حمایت رأی‌دهندگان برای تشکیل یک نهاد کاملاً جدید به نام «مجلس مؤسسان» قانون اساسی است.

این مجلس قرار است اختیاراتی برای بازنویسی کلی قانون اساسی ونزوئلا پیدا کند و جانشین پارلمان ملی کنونی این کشور شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس‌جمهوری ونزوئلا می‌گوید این رأی‌گیری به بحران چند ماهه سیاسی این کشور پایان می‌دهد.

اما گروه‌های اپوزیسیون در ونزوئلا می‌گویند که این رأی‌گیری راهی است که نیکولاس مادورو برای دور زدن پارلمان و تثبیت قدرت خود انتخاب کرده است. اعضای اپوزیسیون هم‌اینک در پارلمان ونزوئلا اکثریت کرسی‌ها را در اختیار دارند.

گروه‌های اپوزیسیون ضمن تحریم این رأی‌گیری گفته‌اند که مادورو از طریق این رأی‌گیری و با کمک ارتش در حال هموار کردن راه خود به سوی «دیکتاتوری» است.

ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای آمریکای جنوبی ازجمله آرژانتین، برزیل، کلمبیا و مکزیک نیز با این رأی‌گیری مخالفت کرده‌اند و می‌گویند که «باعث تخریب» دموکراسی ونزوئلا می‌شود. دولت مادورو انتقادهای این کشورها و اپوزیسیون را رد می‌کند.

ونزوئلا ماه‌ها است شاهد اعتراضات خیابانی علیه مادورو است و برخورد نیروهای امنیتی با معترضان تاکنون بیش از ۱۰۰ کشته برجای گذاشته است.

اپوزیسیون برای روز یک‌شنبه نیز در اعتراض به رأی‌گیری یادشده برنامه ای برای برگزاری تظاهرات دارد؛ این در حالی است که دولت ونزوئلا حکم زندان برای شرکت در اعتراضات را به ۱۰ سال حبس افزایش داده است.

روز یک‌شنبه همچنین خبر رسید که چند شرکت هواپیمایی خارجی، ازجمله ایرفرانس، دلتا، آویانکا، و ایبریا به خاطر نگرانی از وضعیت امنیتی ونزوئلا پروازهای خود به مقصد این کشور را به حال تعلیق درآورده‌اند.

از سوی دیگر، کلمبیا و پاناما که میزبان ده‌ها هزار پناهنده ونزوئلایی هستند اعلام کرده‌اند که نتیجه رأی‌گیری روز یک‌شنبه را به‌رسمیت نخواهند شناخت.

رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام کرده است که ایالات متحده را مقصر اصلی در اعتراض‌های مخالفان می‌داند؛ به گفته نیکولاس مادورو، ایالات متحده «دست به دست» اپوزیسیون داده است تا علیه ونزوئلا «یک جنگ اقتصادی» راه بیندازند.

هم‌اکنون فرماندهان ارتش و پلیس این کشور نیز مورد تحریم‌های آمریکا هستند، و دولت آمریکا اعلام کرده است که تحریم‌های گسترده‌تری را مد نظر دارد که احتمالا صنعت نفت این کشور را نیز هدف خواهد گرفت.

ونزوئلا از بزرگ‌ترین دارندگان منابع نفت در جهان و از اعضای مهم اوپک، سازمان کشورهای صادرکننده نفت، است. با این حال این کشور مدتی است با بحران اقتصادی و کمبود مواد غذایی، دارویی، سوخت و مایحتاج ضروری روبه‌رو شده است.

XS
SM
MD
LG