لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۱۷

پافشاری عسگراولادی بر موضع خود درخصوص موسوی و کروبی


حبیب‌الله عسگراولادی، عضو ارشد جمعیت موتلفه اسلامی.
حبیب‌الله عسگراولادی، عضو ارشد جمعیت موتلفه اسلامی.
حبیب‌الله عسگراولادی، دبیرکل بزرگ‌ترین ائتلاف اصول‌گرایان ایران، که به تازگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی را «برادر» خود خطاب کرده و گفته‌ است که آنها «فتنه‌ساز نیستند»، با وجود «انتقاد اعضای شورای مرکزی حزب» خود، روز شنبه سی‌ام دی بار دیگر بر این موضع خود پافشاری کرد.

به گزارش روزنامه جمهوری اسلامی، حبیب‌الله عسگراولادی روز شنبه با اشاره به اظهارات اخیرش در ارتباط با آقایان موسوی و کروبی اعلام کرد که «اگر اظهارات او برای حزب مؤتلفه اسلامی مشکل‌ساز شده، حاضر است از این حزب برود، اما اظهاراتش بر اساس یک وظیفه الهی مطرح شده و خواسته که قبل از مرگ به وظیفه‌اش عمل کند و ناگفته‌های باقی‌مانده را بگوید.»

این سخنان یک روز پس از آن بیان می‌شود که احمد خاتمی، خطیب نماز جمعه تهران، با انتقاد از اظهارات حبیب‌الله عسگراولادی گفت که «تطهیر سران فتنه» و «تخفیف جرم» آنها دارد به یک جریان تبدیل می‌شود و افزوده بود که «این خیلی گزنده است که کسی بگوید آنها سران فتنه نبودند».

عسگراولادی که از چهره‌های بزرگ اصول‌گرا است روز شنبه ۱۸ آذر گفت که موسوی و کروبی، نامزدهای معترض انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، را «اهل فتنه» نمی‌داند و صرفاً معتقد است «اهل فتنه آنها را محاصره کرده‌اند».

وی در این روز افزود که اگر میرحسین موسوی و مهدی کروبی از موضع خود برگردند، «با آغوش باز جمهوری اسلامی و نظام روبه‌رو خواهند شد».

حبیبالله عسگراولادی پس از آن در روز دوشنبه ۲۵ دی‌ماه نیز با وجود انتقادهای تندی که از این بابت از سوی طیف‌هایی از اصول‌گرایان متوجه او شده بود در میان جمعی از اعضای حزب موتلفه، اظهار داشت که موسوی و کروبی را مجرم نمی‌داند.

وی این دو رهبر مخالفان دولت را «برادر» خطاب کرده و گفت: «من به عنوان یک شهروند اظهارنظر کردم و به عنوان یک عضو هیئت منصفه می‌گویم که من موسوی و کروبی را در "فتنه ۸۸ " مجرم نمی‌شناسم. آیا نباید این را بگویم، چون به من انتقاد می‌کنند؟ آقایانی که بر مرکب احساسات سوارند در آن دنیا نمی‌توانند جواب مرا بدهند.»

پیش از این در روز اول آذرماه عباس‌علی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، گفته بود اعلام «برائت از فتنه و فتنه‌گران»، موجب رفع «بخشی از اتهامات» برخی افراد می‌شود و در آن صورت آنان می‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری آینده نامزد شوند.

پیش از او در فروردین‌ماه امسال نیز عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، به «سران فتنه» توصیه کرده بود که «به دامن نظام برگردند زیرا هنوز دیر نشده است».

«فتنه» اصطلاحی است که مقامات حکومت ایران و حامیان آنها برای توصیف رخدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به کار می‌برند.

انتخابات سال ۸۸ به پیروزی محمود احمدی‌نژاد انجامید، اما میرحسین موسوی و مهدی کروبی، از نامزدهای اصلاح‌طلب انتخابات، چنین نتیجه‌ای را نپذیرفتند و آن را حاصل «تقلب» و «مهندسی آرا» دانستند.

در پی این ماجرا، تهران و چند شهر بزرگ ایران تا مدت‌ها صحنه تظاهرات گسترده معترضانی بود که خواهان ابطال انتخابات بودند، اما این اعتراضات به شدت سرکوب شد و متعاقب آن میرحسین موسوی و مهدی کروبی نیز در خانه خود محبوس شدند که این حصر خانگی همچنان ادامه دارد.
XS
SM
MD
LG